Sample text (4)

Kajawen Magazine, 1938

Image from Rare Book - Buku Langka


꧋ ꦠꦤ꧀ꦝꦶꦁꦔꦤ꧀ꦤꦶꦥꦸꦤ꧀ꦱꦮꦸꦁ​ꦧꦭ꧀ꦧꦭ꧀ꦭꦤ꧀꧈

꧋ ꦏꦢꦺꦴꦱ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁ​ꦱꦩ꧀ꦥꦸꦤ꧀ꦏꦮꦂꦠꦺꦴꦱ꧀ꦱꦏꦼꦤ꧀ꦲꦶꦁ​ꦏꦗꦮꦺꦤ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁ​ꦏꦼꦥꦼꦁꦏꦼꦂ꧈ ꦲꦶꦁꦒꦶꦃ​ꦥꦸꦤꦶꦏ​ꦧꦧ꧀ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀ꦤꦶꦥꦸꦤ꧀ꦱꦮꦸꦁ​ꦧꦭ꧀ꦧꦭ꧀ꦭꦤ꧀ꦠꦤꦃ​ꦔꦿꦶꦏꦶ​ꦲꦶꦁꦏꦁ​ꦱꦩꦶ​ꦔ꧀ꦭꦸꦫꦸꦒ꧀ꦝꦠꦼꦁ​ꦌꦫꦺꦴꦦꦃ꧈ ꦲꦶꦁ​ꦔꦿꦶꦏꦶ​ꦔꦼꦕꦿꦠ꧀ꦒꦩ꧀ꦧꦂꦫꦶꦥꦸꦤ꧀ꦱꦮꦸꦁ​ꦱꦮꦸꦁ​ꦮꦲꦸ​ꦤꦭꦶꦏ​ꦤꦸꦗꦸ​ꦠꦤ꧀ꦝꦶꦁꦔꦤ꧀ꦏꦭꦶꦪꦤ꧀ꦱꦮꦸꦁ​ꦧꦭ꧀ꦧꦭ꧀ꦭꦤ꧀ꦱꦏꦶꦁ​ꦲꦺꦴꦁꦓꦫꦶꦪꦼ​ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀ꦲꦶꦁ​ꦲꦭꦸꦤ꧀ꦲꦭꦸꦤ꧀꧇ Rheims꧈ ꦦꦿꦚ꧀ꦕꦶꦱ꧀꧈

꧋ ꦒꦩ꧀ꦧꦂ​ꦔꦶꦁꦒꦶꦭ꧀꧇ ꦱꦮꦸꦁ​ꦱꦮꦼꦭꦱ꧀ꦱꦤ꧀ꦠꦤꦃ​ꦔꦿꦶꦏꦶ​ (Nivu) ꦤꦸꦗꦸ​ꦧꦫꦶꦱ꧀ꦧꦝꦺ​ꦠꦤ꧀ꦝꦶꦁꦔꦤ꧀꧈ ꦔꦤ꧀ꦝꦥ꧀ꦥꦶꦥꦸꦤ꧀ ꦠꦸꦮꦤ꧀ ꦟꦮꦶꦂ​ꦤꦸꦗꦸ​ꦠꦧꦶꦏ꧀ꦏꦤ꧀ꦏꦭꦶꦪꦤ꧀ Dr. Sarosi ꦱꦮꦸꦁ​ꦲꦺꦴꦁꦓꦫꦶꦪꦼ꧉​



Transliteration

Tanḍinganipun Sawung Bal-Balan

Kados ingkang sampun kawartosaken ing Kajawèn ingkang kepengker, inggih punika bab wontenipun sawung bal-balan tanah ngriki ingkang sami nglurug ḍateng Eropah, ing ngriki ngecrat gambaripun sawung-sawung wau nalika nuju tanḍingan kaliyan sawung bal-balan saking Hongariye wonten ing alun-alun Rheims, Prancis.

Gambar nginggil: sawung sawelasan tanah ngriki (Nivu) nuju baris baḍe tanḍingan, nganḍapipun Tuan Nawir nuju tabikan kaliyan Dr. Sarosi sawung Hongariye.

Comments