Sve novosti  o nama možete pratiti i na našoj novoj web aplikaciji https://ikjavor.org/

VAŽNO! obavijest SIH-a

Poštovani Izviđački voditelji,

 

vjerujemo kako svi, kao i mi, pozorno pratite razvoj situacije sa širenjem koronavirusa COVID-19 u svijetu i Republici Hrvatskoj.
Sukladno razvoju situacije, službenim obavijestima iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te odluci Vlade RH o obustavi rada vrtića, škola i fakulteta na 2 tjedna, Savez izviđača Hrvatske obustavlja održavanje redovnih i vanrednih aktivnosti (tjedni sastanci i radionice, okupljanja, izleti, druge aktivnosti u zatvorenom ILI na otvorenom) za vrijeme trajanje odluka Vlade RH o obustavi nastave, a i dulje, ako se ne suzbije širenje koronavirusa COVID-19.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/uzivo-u-hrvatskoj-je-27-zarazenih-stizu-nove-mjere-za-borbu-protiv-sirenja-koronavirusa-foto-20200313

 

Savez izviđača Hrvatske, kao jedna od najvećih organizacija koja okuplja djecu i mlade, promiče djelovanje sukladno uputama nadležnih institucija i stavlja sigurnost svojih članova, kao svih ostalih građana RH, na prvo mjesto.
Kolektivno djelovanje svih dionika – institucija, udruga, tvrtki – nužno je za sprječavanje daljnjeg širenja koronavirusa COVID-19.

 

O održavanju nacionalnih programskih aktivnosti najavljenih za proljeće 2020. bit ćete naknadno obaviješteni, a njihovo održavanje isključivo ovisi o razvoju situacije i uputama institucija.

 

Molimo Vas da redovito pratite službene obavijesti, i da se u čim većoj mjeri držite uputa o mjerama higijene koje daju nadležne institucije.
Obavijesti možete pratiti na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – https://www.hzjz.hr/

 

Savez izviđača Hrvatske
Nacionalna skautska organizacijaPrezentacija ostvarenih aktivnosti tijekom 2019. godine

Najave

17.-23.03.20. TJEDAN ZAŠTITE PRIRODE „IZVIĐAČKI ŽIVOT U SKLADU S PRIRODOM“
OPIS: Izviđačka aktivnost povodom Svjetskog dana zaštite voda, Svjetskog dana šume i Svjetskog dama meteorologije, MJESTO: Osijek, KONTAKT: vođe družina

23.-27.3.20. TJEDAN ZAŠTITE PRIRODE „IZVIĐAČKI ŽIVOT U SKLADU S PRIRODOM
OPIS: Izviđačka aktivnost povodom Svjetskog dana zaštite voda, Svjetskog dana šume i Svjetskog dama meteorologije
23.3. Posjet Vodovodu Osijek _ link za prijavu https://docs.google.com/forms/d/1mER-CR5x9rK4h73jHTEpxP-sWfUhBGb9ycEG0Ytv6Ek/edit
MJESTO:Osijek KONTAKT: vođe družina

28.03.20. IZLET POZDRAV PROLJEĆU – ORAHOVICA
OPIS: Nakon edukativnih radionica iz projekta Izviđački koraci za održivi razvoj idemo na prvi izlet. MJESTO: Orahovica, VRIJEME: cjelodnevni izlet , KONTAKT: Monika Feher i Marko Kokolari

29.03.20. IZLET POZDRAV PROLJEĆU – PAPUČKI JAGLACI
OPIS: Brđansko druženje na Papuku ,
MJESTO: Velika, VRIJEME: cjelodnevni izlet, KONTAKT: Veseli Kokolari

Izviđačkim koracima za održivi razvoj

2019./2020. PROJEKT IZVIĐAČKIM KORACIMA ZA ODRŽIVI RAZVOJ
OPIS Napravi što više „koraka za održivi razvoj“ i osiguraj si sve besplatne izlete i kampove.

Izvadak iz programskih aktivnosti:
 • Radionice STEM Kitteens robotike – listopad 2019.
 • Radionice Prevencije sigurnosti na internetu- studeni 2019.
 • Radionice ekonomskog blagostanja – studeni 2019.
 • Izviđačke radionice – studeni 2019/ ožujak 2020.
 • Izlet Orahovica –Radionice o jednakosti - ožujak 2020.
 • Izlet na PP Medvednica, posjet Automobilima Rimac – rujan 2020.
 • Izviđački kamp u DGO Izviđačkom parku – travanj 2020.
 • Izviđački kamp u Kopačevu – svibanj 2020.
 • Izviđački kamp na Boračkom jezeru (BIH) – lipanj 2020.
 • Biciklijada Kopački rit - svibanj 2020.
 • Posjeti Volonterskom centru, Poduzetničkom centru, Vodovodu, Tvornici šećera Osijek
 • Volonterske akcije
 • I još po nešto ……
14. Zborovanje SIH-a
Pozivamo Vas da dođete u Europsku prijestolnicu kulture "Rijeka 2020"  i sudjelujete na 14. Zborovanju SIH-a
"Rijeka moj grad 2020"
Za sve upite oko Zborovanja kontakt osoba je tajnik Saveza izviđača Rijeke, Žarko Seršić, 091/371 05 22 ili putem maila zborovanje@sir.hr

Pratite informacije i novosti na mrežnim stranicama zborovanja www.sir.hr/zborovanje

ili Fb zborovanja 

https://www.facebook.com/ZborovanjeRijeka2020/ 
Suradnja GLPR Osijek i IK JAVOR Osijek
IK JAVOR član je

Saveza izviđača Hrvatske


Grad Osijek

Osijek, glavni i najveći grad Slavonije, smješten je na desnoj obali rijeke Drave dvadeset i dva kilometra od njezina ušća u Dunav. Nešto viša desna obala sigurna od poplava, povoljan prijelaz preko Drave, te močvarna okolina bili su sigurno čovjekovo utočište još u prapovijesno doba. Na području današnjega grada nalazi se nekoliko arheoloških lokaliteta različitih prapovijesnih razdoblja i kultura od mlađeg kamenog doba, preko bakrenog i brončanog do željeznog doba. Premda je područje Osijeka naseljavano još od prapovijesti prvo urbano naselje podigli su Rimljani. Brojni arheološki nalazi, zajedno s predmetima prirodne, povijesne i umjetničke vrijednosti čuvaju se u osječkom Muzeju Slavonije osnovanom 1877. godine.

Osječko-baranjska županija

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru i prostire na površini od 4.152 km2. Obuhvaća krajeve oko donjeg toka rijeke Drave prije njezinog utoka u Dunav. Plavno područje rijeke Dunav stvorilo je Kopački rit, svjetski poznato utočište brojnih ptičjih vrsta, proglašeno Parkom prirode i zaštićeno kao posebni zoološki rezervat. Pretežito je ravničarsko područje koje pogoduje razvitku poljoprivrede. O poljoprivrednom karakteru ovog područja govori činjenica da 260.778 ha čine obradive poljoprivredne površine, a 82.868 ha nalazi se pod šumama.

Podstranice (1): Bilo pa prošlo_old