Artikler‎ > ‎

Reisebrev-Näsinge

Etter å ha hatt mikrofly lappen i ett år, var det på tide å komme seg til utlandet. Valget falt på Näsinge flyfelt, like utenfor Strømstad.
Som førstereis utenlandsfarer på mikro, var det endel å sette seg inn i før flyging til det store utland.
Først lage en operativ flightplan, noe som var relativt enkelt da det er bare å følge en rett linje fra Jarlsberg til Näsinge mot sør-øst, distanse ca. 60 km.
Utfordringen ble å lage en lettlest oversikt over alle radiofrekvensene underveis, Torp, Farris, Sweden Control og Näsinge
Så logge seg inn som bruker på IPPC, og legge inn ATC flightplan minst 4 timer før avgang, desken på tollvesenet skulle også ha sin kopi.
Huskeliste til seg selv; Husk å lukke flightplanen før det har gått en halv time etter landing.
Været var perfekt fredag 2 august kl 19, med så og si null vind og godt sikt. Bjørn Harald ble med som passasjer.
Kursen var plottet inn som Direct Track Jarlsberg-Näsinge på AirNav på Iphone for undertegnede og som info på nettbrett for passasjeren.
Så var det bare å sette i gang med klubbflyet til Jarlsberg, Atec Zephyr LN-YPW.
Etter å ha satt kursen sør-øst fra Tønsberg var det bare å legge seg i 2000 fot og cruise i 110 knop mot Sverige.
For et fantastisk fly, bare å trimme i riktig hastighet, så flyr det av seg selv, lite støy er det også. Og veldig god sikt ut av den romsilge cockpiten.
 
Jeg hadde på forhånd snakket med baneansvarlig for Näsinge, og som svensker flest var han veldig hyggelig. Det var bare å komme. Han kunne fortelle om gode forhold, og at de nettopp hadde utvidet banen slik at den nå var 50 meter bred.
 
Etter noen minutters flyging dukket Hvaler opp, så grensen til Sverige. Da var det bare å skifte frekvens over til Sweden Control, melde seg inn og deretter over på Näsinge. Siden jeg aldri hadde vært der før, var det bare å speide etter rullebanen i horisonten. I følge GPS'en var det rett i nærheten, og jammen, der flystripa, rett under flyet. Etter en landingsrunde i blikk stille vind gikk landingen enkelt på den brede gresstripen. En enslig motorisert paraglider pilot var alt å se på flyplassen, så etter en kort rast var det tilbake igjen til Jarlsberg. Flyturen tilbake gikk raskt i fortsatt perfekt værforhold og plutselig var vi tilbake igjen, og den første utenlandsturen med mirkofly var  en realitet.
 
Det var en nyttig læreprosess mot det å planlegge en utenlandstur med mikro for første gang, og en flott tur på fredagskvelden !
 
Comments