Artikler‎ > ‎

Flytest: Aeroprakt A22L

 

En av de få godværsdagene I slutten av februar 2014 ble kursen satt sørover mot vår naboklubb Grenland Flyklubb på Geiteryggen I Skien. Mikrogruppa der har eksistert siden 2010, og da den ble opprettet kjøpte de et nytt Aeroprakt A22 mikrofly. 

 

Vel fremme på Geiteryggen ble jeg møtt av instruktør Frode, og etter en kort tur innom klubbhuset gikk vi til hangaren. Der gjennomgikk vi daglig inspeksjon av flyet. Det er et veldig oversiktlig fly og alle inspeksjonspunktene er lett synlige og tilgjengelige. Motoren er den vanlige Rotax 4 takter på 100 hester.

Geiteryggen er en AFIS betjent flyplass og flytrafikken består for det meste av småfly, helikopter og en og annen ruteflyging.

Banen ligger på toppen av en ås, og kan være noe utsatt for vind og gusting under innflyging på bane 19. Denne dagen var det imidlertid helt stille i luften og perfekte flyforhold.

Aeroprakten er et konvensjonelt høyvinget mikrofly med nesehjul. Flykroppen består av aluminium og noe duk. Innstigningen til cockpit er veldig enkel. Dørene er fjærbelastet og svinger oppover og er lette og åpne og lukke. Cockpiten er romslig og det er også en beholder for bagasje bak setene som er lett tilgjengelig. Stikke er Y formet og plassert midt mellom setene. Aeroprakt kan også fås med Yoke. Med Y stikken styrer piloten med høyre hånd og har venstre hånd på gassen, mens co-piloten styrer med venstre hånd og høyre hånd på gassen. Flapsen er montert i midten i taket, og umiddelbart føltes noe uvant å komme til da man enten må slippe stikka og bruke høyre hånd, eller bruke strekke venstre hånd opp til høyre.

Instrumentene er lettleste og intuitive. Noe uvant med hastighetsmåler med km/t istedenfor knop. Taksingen gikk enkelt og flyet er lett å kontrollere på bakken og det er veldig godt utsyn fra cockpit.

Når alt var klart til avgang, er det bare å gi full gass. Flyet er veldig stabilt og enkelt å styre mens farten øker og det er ikke behov for å gi så mye sideror for å motvirke slipstrømmen fra propellen.

Vi tar av i rundt 65 km/t uten flaps og akselererer opp til 100 og deretter holder rundt 110 km/t i utklatringen. Det som slår meg er hvor stabilt flyet føles. Når vi kommer opp i ønsket høyde, flater vi ut og legger oss i 150 km/t. Trimmen er noe følsom, men når flyet er riktig trimmet er flyet stabilt og det går greit å slippe stikke for å se på kart osv. 

Svinger går greit og sakteflygingsegenskapene er veldig gode. Flyet har veldig forutsigbare steileegenskaper, kun et ørlite nesedropp ved steiling rett frem. Ved en fremprovosert steiling med veldig høy nese og kraftig krengning er flyet også veldig forutsigbart, uten tendenser til flikking.

Etter hvert tar vi noen landingsrunder. Igjen, veldig stabilt i innflygingen. Hvis flyet er trimmet riktig går innflygingen så å si av seg selv. Veldig god rorintegritet gjør flyet lett å fly. Sideslipp går også som en drøm.

En annen ting som er verdt å merke seg at utsikten er formidabel, spesielt til sidene, pga. store vinduer.

En kort oppsummering av flyet er på sin plass.

Positivt: Lett og komme inn i flyet, god plass i cockpit. God utsikt til sidene pga store vindusflater. God plass også for lengre personer. God og enkelt adkomst til bagasjeoppbevaring.  Veldig gode og forutsigbare fly egenskaper. Flyet føles veldig trygt og stabilt. God ror integritet. Dette er typisk et fly som egner seg meget godt til skoling. STOL egenskaper gjør at man kan ta av og lande nær sagt hvor som helst.

Forbedringspunkter: Savner lommer for oppbevaring av kart osv. i cockpit, slik at dette er lett tilgjengelig under flyving. Imidlertid skal det sies at det er veldig enkelt å benytte gulvet til dette, da det er helt flatt og man i tillegg sitter ganske lavt. Cruise og topphastighet er noe lavere enn de raskeste mikrofly på markedet i dag, men til "daglig bruk" helt grei.

Konklusjon; Supert skole og klubbfly.  God komfort og utsikt og veldig gode og forutsigbare flyegenskaper. Dette er et fly som gir mersmak, og kan med rette kalles "mikroflyenes SUV"
 
PS ! Stor takk til Frode og Grenland Flyklubb !!
Comments