Doet het pijn?

Nee. Permanente Make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. De onaangename prikkels worden tot een  minimum beperkt doormiddel van verdovende crèmes 


Lijkt het op tatoeëren?

PMU lijkt inderdaad op tatoeëren. Echter een tatoeage gaat nog een laag dieper. De laag onder de lederhuid heet het onderhuidbindweefsel. De kleurstoffen worden ingekapseld en de tatoeage zal altijd in deze laag blijven zitten.


Hoe wordt permanent make-up aangebracht?

PMU wordt aangebracht met een apparaat met heel dunne naaldjes. Er zijn verschillende soorten naalden. Met elke naald zijn er verschillende technieken mogelijk. Er zijn naalden waarmee je een scherpe lijn kunt tekenen of naalden waarmee je kunt schaduwen. Ook is er een hairstroke methode mogelijk, waarmee haartjes worden getekend.

Voor wie is permanent make-up geschikt?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen, voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degene die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen, voor mensen die geen zin en tijd hebben om lang bezig te zijn met opmaken. En voor mensen die een allergie hebben bij gewone Make-up. 

Welke behandeling wordt het meest gedaan?

De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen. De functie van de wenkbrauwen is om de gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Wanneer er geen wenkbrauwen zijn, is een gezicht uitdrukkingsloos. Denk aan verbaasd kijken, bedenkelijk kijken, fronsen, boos kijken. Omdat veel vrouwen te veel hebben geëpileerd of boven hun wenkbrauwen haartjes hebben weggehaald, of omdat de wenkbrauwen gewoon dunner worden, is dit een veel gevraagde behandeling.


Na hoeveel behandelingen is het resultaat goed?

Na gemiddeld 2 a 3 behandelingen is het resultaat mooi. Na de behandeling is de pigmentatie altijd wat donkerder. Na 5 dagen zal de kleur vervagen. 4-6 weken na de eerste behandeling volgt een tweede behandeling. In deze behandeling wordt de PMU geperfectioneerd.

Hoe ziet de nabehandeling eruit?

Na het aanbrengen van PMU krijgt men een nabehandelingproduct mee naar huis. Dit zal de huid verzachten en sneller doen genezen. Probeer in de eerste week na de pigmentatie niet te krabben of te pulken. Ook is het aan te raden 1 week na behandeling niet te zonnen.

Hoe lang houdt permanent make-up?

Wanneer u PMU geheel laat vervagen zal het effect na gemiddeld 6 jaar verdwenen zijn. Blonde wenkbrauwen die mooi luchtig ingebracht zijn, zullen na 2 jaar verdwenen zijn. Een eyeliner daarentegen kan na 8 jaar pas verdwenen zijn.

Kan er ook een eyeliner gezet worden op een verslapt bovenooglid?

Ja, de huid wordt gespannen en met het naaldje kan een heel dun mooi strak lijntje worden gemaakt. De strakke lijn zal uw ogen jonger doen lijken!

Kan permanent make-up voor of na een ooglidcorrectie?

In beide gevallen is dit goed mogelijk. Ook na een ooglidcorrectie kan de bestaande eyeliner weer gecorrigeerd worden.

Kan er een ontsteking ontstaan na permanent make-up?

U kunt er van uitgaan dat u in mijn praktijk hygiënisch behandeld wordt. Mijn praktijk is GGD goedgekeurd en er worden bij iedere behandeling nieuwe steriele naalden gebruikt. U krijgt over het algemeen geen ontstekingen na de behandeling. In sommige gevallen kan de huid gevoelig worden en kan wat opzwellen. Dit is meestal na een paar dagen verdwenen.

Waar moet je rekening mee houden?

Kleurintensiteit: Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat daarom de permanente Make-up niet zetten vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden.

Hygiene: U mag gedurende 8 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee in verband met hygiënische redenen. Plan daarom u behandeling ruim voor dat u op vakantie gaat. 

Het is ook belangrijk om ruim 8 dagen na het zetten van Permanente Make-up niet te zonnen of zonnebanken. Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten nog heel gevoelig voor UV-licht.  Om de kleur jaren mooi te houden is het ook belangrijk om uw wenkbrauwen met een factor te beschermen.