Wat is Permanente Make-up?

Permanente Make-up is een pigmentatiemethode waarbij huidvriendelijke pigmenten in de huid wordt aangebracht door middel van een PMU-apparaat. Met het PMU-apparaat worden micropigmenten in de huid aangebracht. Er wordt gewerkt met filterdunne naaldjes en uiteraard met de beste pigmenten. 

Vaak wordt Permanente Make-up vergeleken met een tatoeage. De manier van werken lijkt op elkaar maar er zijn grote verschillen tussen tatoeages en PMU. PMU gaat veel minder diep de huid in dan een tatoeage. 
Dat is belangrijk om perfecte kleurresultaten te bereiken. Het verschil tussen Permanente Make-up en een tatoeage is dat bij Permanente Make-Up pigment in de bovenste laag van de lederhuid wordt aangebracht, waarbij de witte collagene vezels worden voorzien van pigment. Bij een tatoeage gebeurt dit in het onderhuidse bindweefsel, waar het pigment door het vet wordt ingekapseld. Omdat Permanente Make-up oppervlakkiger wordt aangebracht dan een tatoeage zal ook het UV-licht het pigment sneller afbreken. Hoe dieper het pigment, hoe meer de kleur optisch zal veranderen door het aantal huidlagen over de kleur. 
Dat is bij een tatoeage niet erg maar is bij PMU van essentieel belang zodat bijv. Wenkbrauwen uiteindelijk de juiste kleur krijgen. Ook gaat het er bij tatoeëren veel grover aan toe. De machines zijn veel te krachtig voor de dunne huid in het gezicht. Laat uw permanente make-up dan ook nooit met een tatoeëermachine zetten.