Medische pigmentatie

Het verschil tussen een medische pigmentatie en Permanente Make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet.

De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de klant een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking zoals een hazenlip. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!

Bij de eerste behandeling wordt voornamelijk besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit kan gaan zien. Meestal moet de klant rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren.

Bij een medische pigmentatie worden 3-5 verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Per behandeling worden er 1-2 kleuren ingebracht. 

Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. De huid is dan totaal genezen.

De vervolgbehandeling heeft dan optimaal effect.