Hoe gaat een Behandeling in zijn werk?

Met iedere nieuwe klant wordt allereerst het Informed Consent (IC) doorgenomen. Dit is een vragenlijst die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen, omdat Permanente Make-up in enkele gevallen wordt afgeraden.

Een nieuwe behandeling bestaat uit twee of drie sessies, met een tussenperiode van tenminste vier weken. 
Door laagje over laagje te werken wordt het mooiste resultaat gecreëerd. Op deze manier kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. Bij de eerste behandeling wordt er veel aandacht besteed aan uw persoonlijke wensen. Het pigmenteren begint pas nadat de vorm en kleur volledig naar uw wens zijn en de huid verdoofd is met EMLA crème. De nabehandeling die daarop volgt zal het resultaat compleet maken. Per behandeling kunnen altijd veranderingen aangebracht worden in vorm en kleur.

Direct na de behandeling is het resultaat iets donkerder dan gewenst, maar de huid zal zich snel en vanzelf herstellen. Deze donkere kleur onstaat doordat de opperhuid zich volzuigt met pigment. Er vormt zich na de behandeling een dun korstje/schilfertjes op de behandelde huid, die vanaf de derde dag met kleine korreltjes begint los te laten. Door de natuurlijke celvernieuwing wordt er namelijk een kleine hoeveelheid pigment op de opperhuid afgestoten.

In de lederlaag (tweede huidlaag) blijft het pigment ingekapseld door de witte collagene vezels voor langere tijd zitten. Na de behandeling krijgt u een formulier met nazorginstructies en een verzorgingscrème mee naar huis. En er word een datum voor de nabehandeling met u afgesproken

De nazorginstructies dient u nauwkeurig op te volgen. Indien u deze goed naleeft, zult u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich zonder problemen herstellen.