Tehdään yhdessä taidetta: Värikäs tilkkutäkkimme Suomi

Post date: Sep 13, 2016 7:23:51 AM

Suomi on kierrätyksen edelläkävijämaita. "Toisen romu on toisen aarre" -periaatteella Jämijärven kirjastossa järjestetään keväällä 2017 askartelupajoja aineistoista poistetuista kirjoista ym.lehdistä. Taideteokset laitetaan esille juhlavuodeksi. Pajat kaikille avoimia ja maksuttomia. Pieni materiaalimaksu voidaan periä tarvittaessa, mutta lähinnä kierrätysperiaatteella mennään.

Päivitys 25.5.2017: Askarteluja esillä kirjastossa aina 16.6. asti.

Kirjastossa on myös laatikko, johon saa tuoda langanloppuja, käyttämättömiä matonkuteita tai vaikka sähköjohtoja. Materiaaleista neulotaan tilkkuja, jotka yhdistetään kirjaston pihaan puunympärille neulegraffitiksi. Millainen on sinun Suomi tilkkusi? Millaisen yhteistaideteoksen saamme kuvaamaan mitä Suomi on ollut, mitä se on nyt ja ennenkaikkea mitä se on tulevaisuudessa? Kuka tahansa saa tehdä tilkkunsa teokseen haluamastaan materiaalista. Jos tilkkuja tulee runsaasti, katsotaan jokin toinen kohde päällystettäväksi. Vain luovuus on rajana ja teoksiin voi yhdistää muita kierrätysmateriaaleja. Haaste alkaa syksyllä 2016, joten tarkkaille kuntatiedotetta, Facebookkia ja kotisivuja projektin etenemisestä. Olisi kiva, jos muutaman lauseen tilkkusi tarinaa laittaisit mukaan. Lähde mukaan, hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa!

Päivitys 9.6.2017: Puun päällystäminen on alkanut kirjaston alapihalla, Raharinteen parkkipaikalla. Voit koska tahansa vieläkin käydä siihen liittämässä tilkkusi.