Bine ați venit!

Ce mai e nou

 • Oh, boy...
  Mintea mea zboară de colo-colo și sare de la una la alta într-un milion de direcții și... iar mi s-au schimbat planurile. Dar măcar acum știu ce vreau să fac, cât de cât, măcar pentru o perioadă și în anumite domenii. Și am renunțat la niște țeluri și am adăugat altele și... încă procesez, deci nimic nu-i bătut în cuie. Nu că înainte ar fi fost, but still.

  Anyway. Una din chestiile la care am renunțat e ediția aceasta de Camp NaNoWriMo, de la care m-am retras chiar azi. Sper ca următoarea (iulie) să fie mai cu noroc. Dar nici nu mă gândesc până acolo deocamdată.

  Momentan trebuie să îmi mai clarific niște chestii și să îmi refac planurile în concordanță.

  Revin când am ceva mai concret + coerent. :)
  Posted 15 Jun 2019, 02:25 by JADe scrie
 • Huh
  Well, nu știu ce s-a întâmplat luna asta, dar abia azi, basically, m-am apucat de scris efectiv pentru Camp NaNoWriMo... Și se pare că, pe lângă scris, va trebui să înghesui și restul, totul (destul de mult), în următoarele zece zile - două săptămâni, așa că va urma o perioadă foarte, foarte plină. :) Dar am de gând să le fac pe toate, like the Wonder Woman that I am, LOL (asta că tot m-am apucat de citit - sau vizionat? că-s mai mult poze decât text ;) - romanul grafic al lui Grant Morrison Wonder Woman: Earth One, Volume 1, ediția în limba română).

  Mai multe detalii din spatele scenei cred că o să postez aici. De fapt, aș vrea să-mi actualizez zilnic (poate chiar de mai multe ori pe zi) progresele pe blogul respectiv. Așa că, dacă vreți să urmăriți situația, stați cu ochii pe el. :)

  Și o să revin cu mai multe detalii despre ce am în plan și pe acest website cât de curând.

  Până atunci, mult succes la orice vă puneți în gând! :)
  Posted 21 Apr 2019, 07:02 by JADe scrie
 • Pe cai!
  Camp NaNoWriMo April 2019

  Na, că a venit și primăvara și am reușit și eu să îmi recuperez datele de pe laptopul decedat, tocmai la timp pentru o nouă ediție de Camp NaNoWriMo. :) Săptămâna asta am în plan să mă refamiliarizez cu unul din proiectele deja începute (dar abandonate temporar în lunile astea de blackout), pentru ca de luni (1 aprilie și prima zi de Camp) să mă reapuc de scris. Și, între timp, sper să corectez o povestire. Și să termin de filmat un video pentru YouTube. Și încă alte câteva chestii.

  But all is good. În mare parte. Nu-mi mai rămâne decât să mă pun pe treabă. :) Așa că... pe cai! :)
  Posted 15 Jun 2019, 02:13 by JADe scrie
 • Din schimbare în schimbare
  Well... zilele astea au fost foarte pline. Și pe principiul... una caldă, una rece.

  Totul a început luni seară, chiar în momentul lunii noi în Vărsător (tehnologia e unul din domeniile vărsătorești), când laptopul meu, prieten credincios de aproape 10 ani, a intrat în sleep mode și a refuzat apoi să se mai trezească... Nu mai zic că toată munca mea (scrieri, design-uri, digital artwork, fotografii etc) se găsea în memoria lui, iar eu, în stilul caracteristic, nu am făcut backup la tot... Am vorbit însă cu cineva între timp și îl voi duce „la doctor” cât de curând, iar „doctorul” zice că e vindecabil. :) So... wish us luck! :) (Și, când s-o rezolva și-l voi primi înapoi în bună regulă, promit să fac și backup-uri la backup-uri de acum încolo! :)

  Aia caldă e că astfel am fost nevoită să îmi cumpăr un laptop nou, pe care oricum aveam în plan să îl achiziționez anul ăsta, dar nu așa de curând. De pe el scriu acum aceste rânduri. Marți l-am comandat, miercuri l-am primit, joi mi-a venit și licența de Windows și tot ieri l-am și instalat. Mi-a luat aproape jumătate de zi, pentru că am făcut totul singură și cam uitasem ce trebuia să fac de la ultima manevră de acest gen, care a fost acum ceva vreme, încoace, dar până la urmă m-am descurcat. :) Noroc că nu-s chiar tufă de Veneția la acest subiect (nu că aș fi cumva vreo expertă or something, pentru că nu-s) și am mai intuit niște chestii, pe ici pe colo, pe unde nu mai știam exact. Și, dacă tot am investit, am făcut-o până la capăt, așa că acum am sculă îndeajuns de performantă ca să pot realiza cam tot ce mi-ar putea trece prin minte să realizez (în norișorul creativ, de exemplu). Ceea ce nu prea puteam să fac înainte. So, I am grateful for that.

  Singura chestie e că, probabil, va trebui să îmi ajustez un pic planul de lucru, cel puțin pentru o perioadă, până îmi recuperez laptopul vindecat. Și asta pentru că sunt ceva bucăți de proiecte pe care nu le-am mai salvat pe nicăieri altundeva în afară de laptopul cu pricina, așa că nu mai pot lucra pe ele. O să aștept recuperarea laptopului și, între timp, mă ocup de altele, care au fost backed up. Anyway. Mâine o să îmi iau hardurile externe la puricat, ca să văd ce am apucat să salvez pe acolo și ce nu... și apoi îmi fac planul de bătaie.

  Alte schimbări... ar fi destule, dar nu mă pot aduna încă să le înșir pe toate acum. În orice caz, ce scriam data trecută că sunt pe cale de a pune la cale (lol), nu prea mai e valabil. Adică, subiecte noi vor apărea pe site, dar nu din domeniul la care mă gândeam atunci sau, cel puțin, nu în forma pe care o gândeam atunci. Dar cel mai bine ar fi să le las să curgă, fiecare la momentul lui, când va fi să fie. Vom vedea pe parcurs. :)

  Până să o pățesc cu laptopul (și apoi din nou, începând de azi de dimineață), am tot lucrat la websites. Am mai lustruit un pic la acest site și la blogul în limba română, și acum lucrez la cele în limba engleză (website EN + blog EN). Astea sunt mai în urmă și încă mai am destul de lucru la ele. Website-ul a fost refăcut aproape complet față de ce avusesem în plan inițial, și asta pentru că, deocamdată, nu am reușit să mă descurc cu noile Google Sites, deși design-ul ar fi ieșit, poate, mult mai atractiv acolo. Nu am reușit, însă, să fac redirecționarea de URL și pace, așa că, până m-oi lămuri care e treaba și ce/cum trebuie să fac, m-am decis să rămân la versiunea veche de Google Sites și să mă folosesc de template-ul deja construit pentru acest sit. Așa că am făcut o versiune oglindă a lui (dar în engleză) și mai rămâne doar să îi adaug conținut. Chestie care se va întâmpla în cursul zilelor următoare.

  Și cam astea ar fi, deocamdată. De mâine, după ce mai rezolv niște administrative, mă reapuc de scris, desenat și etc. Poate chiar și filmat. (Deși lumina la mine în cameră e foarte proastă momentan, va trebui să găsesc niște variante să o îmbunătățesc...)

  See you around! :)
  Posted 9 Feb 2019, 00:34 by JADe scrie
 • La cuptor
  Cred că se vor produce niște schimbări pe aici (și nu numai pe aici ci și în viața mea, în general). Mă refer la subiectul acestui site, în primă fază, sau mai exact al activității (sau activităților) mele de bază (pe care le voi împărtăși, la un moment dat, și pe aici). Cu alte cuvinte, nu o să mai fie totul numai despre scris și, ocazional, my life. O să mai fie și despre altele. Dar... toate la timpul lor. :)

  Deocamdată, nu trebuie să știți decât atât: că vi se coace ceva. Lol. Sună dramatic, I know. Dar nu vă îngrijorați, it is not such a big of a deal. (Sau, în orice caz, nu așa de dramatic, lol.) :)

  Anyway, până una alta, NaNoWriMo 2018 se apropie cu pași repezi. Particip și anul ăsta, dar nu cred că o să mai câștig, pentru că nu prea o să mai am timp de scris de data asta. (Parțial și din cauza chestiilor „băgate la cuptor” de care ziceam mai sus. Trebuie să mă ocup de ele. :) Așa că mă declar mulțumită și cu 20 de mii de cuvinte noi, dacă reușesc să le scriu în noiembrie ăsta. În ceea ce mă privește, ar fi perfect și atât.

  Hmm... cam astea ar fi. Dacă îmi mai aduc aminte de ceva, revin.

  See you around! :)
  Posted 14 Oct 2018, 07:25 by JADe scrie
Showing posts 1 - 5 of 12. View more »

Camp NaNoWriMo April 2018 Winner

NaNoWriMo 2017 Winner!