Здружение за заштита на културниот идентитет на Египќаните во Република Македонија

„ИЗИДА 41/21“ 


 

ПОЧЕТНА

ЗА НАС

ПРОГРАМА ЗА РАБОТА

КОНТАКТ

ФОТОГАЛЕРИЈА

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

 


 12.01.2009  ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА ЗДРУЖЕНИЕТО

 Претседателството на ИЗИДА ја усвои програмата за работа за 2009 година. Истата можете да ја превземите од следниот линк:

Programazarabota.doc

 


 

18.05.2008 УЧЕСТВО НА СЕМИНАР ЗА ПИШУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА ФОНДОВИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Биосфера во соработка со организацијата Позајмена природа од Софија, Република Бугарија го организираше семинарот за пишување предлог проекти за фондовите на Европската Унија. На семинарот учествуваше и претстваник на здружението „Изида 41/21“ од Ресен. 

         Учеството на семинарот е во насока на јакнење на капацитетот на организацијата за пишување предлог проекти.

12.05.2008 ВТОР КОНГРЕС НА МЛАДИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Од 7 - 11 мај во Крани се одржа Вториот Конгрес на младите од Југоисточна Европа. 

На конгресот учествуваше и Зизо Љамковски како престедател на Здружението за заштита на културниот идентитет на Египќаните „Изида“ 41/21.

          Пред повеќе од педесетина претставници беше презентирана работата на „Изида 41/21“. Посебен интерес предизвика делот за етногенезата и потеклото на Египќаните на Балканскиот Полуостров.

          Остварени се контакти со повеќе организации од Југоисточна Европа како и Франција и Данска.


ФЛЕШ ВЕСТИ

 

На 20.05.2008 година поднесено е барање до Градоначалникот на општина Ресен за добивање  канцелари ја за работа на здружението.