Ludwigsfelde 2008

 

In het weekend van 16 en 17 augustus 2008 ben ik naar het scootertreffen van de InteresseGemeinschaft van de IWL Stadtroller geweest (het duitse scootertreffen voor IWLscooters). Ondanks het feit dat het weer nogal wat roet in het eten gooide heb ik er een onvergetelijk weekend beleefd. Nooit eerder heb ik zoveel geschiedenis bij elkaar getroffen. Er waren 144 aanmeldingen, waarvan er ongeveer 10 met een anders gemerkt voertuig kwamen (lees: Heinkel, Cezeta oid).

Op dag 1 was de eerste rit pas om 15:30 u gepland, dus trof ik voor de eerste keer op het terrein van het dakdekkersbedrijf de harde kern van de clubleden. (Daarmee bedoel ik; de meest actieve (forum) leden). Er was op het forum al het idee ontstaan om met de scooter naar Berlijn te rijden. Vanzelfsprekend wilde ik daar bij zijn. Omstreeks 10:00 uur vertrokken we met een groepje van ongeveer 40 scooters naar Berlijn. 


 

Tussenstopje bij een tankstelle. En wat zijn die Pitty's gaaf!!!

 

  

Een maal in Berlijn aangekomen kregen we ongevraagd escorte van een motoragent die ons naar de BrandenburgerTor loodste.  


 

Daar stikte het van de bezoekers en toeristen. Na wat kunst en vliegwerk kregen we alle scooters opgelijnd voor de Brandenburger Tor.

 


Na onze trip naar Berlijn stond er een puzzelrit op het programma. Bij elke tussenstop moest een opdracht worden volbracht, waarna je een letter kreeg die uiteindelijk het woord WIESEL vormde. Dit uiteraard omdat dit jaar het 50jarig bestaan van de Wiesel werd gevierd. 's Avonds werd in het Kultuurhuis in Ludwigsfelde een film getoond die ze van het nationaal filmarchief hadden geleend.  Het was een soort documentaire over het ontstaan van IWL. Het leuke was dat er die avond nog mensen waren die in de fabriek hadden gewerkt en zelfs hadden meegewerkt aan de documentaire. Er waren ook nog testrijders en ingenieurs.

KLIK HIER VOOR HET DOCUMENTAIREFILMPJE 


Op zondag werd een vaardigheidsparcour uitgezet die door de meesten in verschillende klasses werd gereden. De klasses waren ingedeeld na merk, type en wel/geen campi.

 

 Aan het eind van de wedstrijd werd het Treffen afgesloten met een Siegerehrung, waarbij verschillende prijzen in verschillende categorieën werd uitgedeeld.

   

Geen prijs gewonnen! Wel een eervolle vermelding...!!

Het was een tot in de puntjes georganiseerd Treffen met Deutsche Grundlichkeit. Ik vond het erg leuk om in de bakermat van de DDR-scooters rond te mogen snuffelen.

Op internet stonden dezelfde zondag al fotoverslagen en een Youtubefilmpje van het treffen.

 KLIK HIER VOOR HET FILMPJE

Verder werd er tijdens het treffen door de plaatselijk televisiezender ook nog een documentaire gemaakt over het 2-jaarlijks scootertreffen in Ludwigsfelde. Op die beelden is ook de zogenaamde godfather van IWL Manfred Blumenthal te zien, die uitleg geeft over een vaardigheidsrit. Macht spass!!

KLIK HIER VOOR DE SITE VAN DE TV-ZENDER (probeer 'm nog te downloaden)