Campi 


Aankoop in Kekerdom Gelderland dd 04 mei 2008 

 

 Hallo allemaal,

Het lijkt een beetje een Blog te worden, maar daarvoor heb ik te weinig tijd. Zoals op m'n vorige pages al te lezen viel, had ik bij de friese MZhandelaar een Campi zien staan. De aanhangertjes zijn van 1960 tot 1964 gebouwd en het aantal is onbekend. Toch geloof ik niet dat er héél van zijn gemaakt. De Campi's zijn namelijk erg gewild. Met name in Duitsland. Ik heb de aanhanger gelukkig kunnen kopen van iemand die ook een liefhebber is. Hij had er zelfs nog originele formulieren voor klanten-informatie bij. Heel gaaf! Bedankt Rop!

Hieronder wat foto's van de campi zoals ie nu is. Vanzelfsprekend zal ik 'm laten spuiten in dezelfde kleuren als de Berlin.

 

 

 

  

 

 

Ik heb vandaag 11 mei 2008 m'n eerste lange rit gemaakt met de campi achter de berlin. Dat viel niet mee. Boven de 60 km/h begon de campi een soort eigen leven te leiden en zwabberde als een achterlijke achter de berlin. Het kan zijn dat de koppeling iets te veel speling heeft, dat de band te zacht is, of dat er speling in het lager zit. Hier vast wat foto's

 

 


Zie hier het resultaat!!!

 Zelf gemaakte teakhouten railsKlanten-informatie 'updates'

De papieren die ik bij de aankoop van de campi heb gekregen zijn een zogenaamde product-update vanuit de fabriek. De update is uitgegeven in juli 1959 (06/59). De 'T11'-aanduiding duidt op een bouwgroep of een subgroep in de gebruiksaanwijzing. Tegenwoordig worden de klanten van een bepaalde productwijziging of update op de hoogte gehouden via een persoonlijke mailing. Aangezien vroeger de kopers van het product niet geregistreerd werden, zijn alle product-updates in de gebruiksaanwijzing doorgevoerd en meegeleverd.

Ik begreep dat dit soort klanten-informatie door de tijd redelijk zeldzaam zijn geworden.