Nieuws

UNIVERSUM
Muurschilderingen in de wijk Paddepoel, Groningen

community-arts project 2011-2012
 
Reactie van deelnemers: 
spicaflat.nl
Filmpje van de eerste 2 schilderingen:
universum deel 1
Foto's  van fotograaf Feiko van der Veen:
focuspaddepoel


Groningen pakt in tegen de bezuinigingen!

Zaterdag 20 november 2010

Een groepje actieve kunstenaars hebben een aantal beelden in de kunstlievende wijk Paddepoel ingepakt. Zij protesteren zo tegen de bezuinigingen die het rijk, de provincies en de gemeenten op cultuur voor ogen hebben.


Zaterdagavond verzamelden duizenden mensen zich op de Grote Markt in de stad om mee te doen aan de actie Groningen Schreeuwt om Cultuur. De inpakactie werd na deze demonstratie voortgezet in het Noorderplantsoen en het Waagplein. Ook het Peerd van Ome Loeks staat inmiddels onder zeil.

De kunstenaars doen een oproep om in het hele land alle kunstwerken in de openbare ruimte in te pakken met oranje dekzeil en rood-wit afzetlint.
 'Door de beelden in te pakken worden zij aan het zicht onttrokken en kunnen we wennen aan wat er straks niet meer is', aldus initiatiefnemer Gea Koopman.

Oproep:
Laten we in het hele land alle kunstwerken in de openbare ruimte inpakken met oranje dekzeil en rood-wit afzetlint!
Oranje is de nationale kleur van Nederland en tevens signaalkleur. Iedereen wordt op deze wijze bewust gemaakt van wat er in hun dagelijkse omgeving aan kunst aanwezig is. Velen realiseren dit niet omdat veel kunst zo is geïntegreerd met de omgeving dat dit niet als zodanig wordt ervaren. Door alle kunst in de openbare ruimte af te dekken krijg je een heel ander beeld van ons land. Laat een ieder dit ervaren en dan beslissen of dit is wat men wil!!!

Copyright foto's : Feiko van der Veen & Gea Koopman.

Filmverslag van deze actie:
Zoek op
OogTV in het videoarchief naar: Nieuws, 22-11-2010: 'Fel oranje beelden in de binnen stad'.
Uitgebreid foto verslag: Meer foto'sComments