26 augustus (vrijdag)
Op zoek naar vleermuizen in Woerden

voor leden, donateurs, publiek

Locatie & Tijd: Verzamelen om 20.00 uur bij het NME-centrum IN-Bredius, Kievitstraat 42 te Woerden.

Details: ​Vleermuizen zijn fascinerende dieren. Ze komen tot leven als het duister valt, ze vliegen niet maar ze fladderen, ze hebben een bijzonder oriëntatiemechanisme enz. Tijdens de zoektocht kun je kennis maken met deze bijzondere dieren. Eerst gaan we kijken wat hun eigenschappen en leefwijze zijn. Dan gaan we daadwerkelijk op pad in het Brediuspark om ze te bewonderen. De gidsen laten zien hoe ze met behulp van detectoren de vleermuizen spotten en herkennen.

Kosten: Van de bezoekers wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50  in verband met de kosten van de  consumptie en het voorlichtingsmateriaal.

Aanmelden: via mail bij Peter Mouthaan mouthaan42@ziggo.nl.

08 oktober (zaterdag)
Nog een keer Brediusfruit!!!!

voor leden, donateurs, publiek

Locatie & Tijd: NME Centrum InBredius, 10:00 - 13:00 uur, Kievitstraat 42 te Woerden.

Details: Tijden het laatste septemberweekend was er veel fruit te koop in het Brediuspark. Veel Woerdenaren hebben een tas appels en/of peren mee naar huis genomen.
Aan de bomen hangt nog erg veel fruit! Dit is mede te danken aan het vele snoeiwerk in de afgelopen winterperiode van de snoeigroep van de Stichting Landgoed Bredius. Zaterdag 8 oktober a.s. gaan we nog een keer het smakelijke fruit verkopen in het Brediuspark. We beginnen om 10.00 uur en gaan door tot 13.00 uur of stoppen eerder als het fruit op is. Wij hebben diverse soorten appels te koop en ook nog stoofperen: Prachtige rode Brederodes die erg lang bewaard kunnen worden.

Kom dus zaterdag de 8 oktober naar het Brediuspark (Kievitstraat 42, klein stukje park inlopen) om een tas onbespoten fruit te kopen. Een tas vol van ca. 6 á 7 kg voor maar € 3,50. Wel graag zelf uw tas meenemen. Als u een jubileumtas van 35 jaar IVN Woerden wil laten vullen, dan kost dit € 1,50 extra.

26 november (zaterdag)
IVN Woerden bestaat 35 jaar


voor leden, donateurs & introducees

Dit willen we graag vieren op zaterdagavond 26 november 2016. Het wordt een feestelijke avond voor alle trouwe leden en donateurs.

> Bekijk hier het programma

Introducees zijn ook van harte welkom en via de pers zullen niet leden (tegen een kleine vergoeding) uitgenodigd worden. Zet deze datum alvast in uw agenda.

De avond staat in het kader van 2 sprekers die wat vertellen over de inspiraties uit de natuur, maar we zijn ook heel benieuwd naar uw kennis van de natuur.

Het beloofd een leerzame, maar ook gezellige avond te worden, met een drankje en een hapje.

Half oktober ontvangen leden en donateurs van ons een persoonlijke uitnodiging en kunt u zich aanmelden.

Wij zien u graag op 26 november!!!

Heleen Parre (voorzitter)
Jan IJben
Hette de Vink

Uitgelicht
Paddenstoelencursus IVN-KNNV
Jaarverslagen
De Verwondering - nr 10


Limonadewespen
DV10 -  Wespen zijn nou niet bepaald allemansvriendjes. Vooral in de nazomer, als ze overlast veroorzaken op terrassen, wensen veel mensen deze insecten dood.  Toch verdienen wespen een positievere benadering. 
Lees verder...
Bron foto: Tim Evison, Denmark