Landgoed Bredius


Aan de rand van het centrum van Woerden ligt het Landgoed Bredius. Een paradijs in de stad met monumentaal groen, fruitboomgaarden, natuur en historische gebouwen. Een plek waar wandelaars en rustzoekers graag komen.

Het landgoed is eigendom van de gemeente Woerden. Per 1 januari 2015 is de Stichting Landgoed Bredius verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen, het meubilair, en het verwijderen van zwerfvuil. Ook mag de Stichting vernieuwingen aanbrengen, zoals bijvoorbeeld de moes- en pluktuin bij het Rijnoordpad.

Het IVN participeert in de Stichting Landgoed Bredius en vele IVN’ers zijn op en voor het landgoed actief. Het IVN werkte mee aan de totstandkoming van de visie op het beheer en onderhoud en op de verbeteringen zoals het herstel van de fruitboomgaarden, de aanleg van een historische moes- en pluktuin. De werkgroep Landschapsbeheer verricht er onderhoud aan het groen. IVN’ers zetten zich in voor de moes- en pluktuin, bij inventarisaties van planten en paddenstoelen, in de fruitbomensnoeiploeg, de educatieve tuin en bij publieksactiviteiten als de dag van het park en het oogstfeest.

Leden van het IVN ontvangen de online nieuwsbrief van de Stichting Landgoed Bredius.
Informatie over het Landgoed Bredius:

> landgoedbredius.nl


Contact Landgoed Bredius:
via de website, of
via info@landgoedbredius.nl