Actief worden

Actief worden bij IVN Woerden: voor alle leeftijden
Het IVN kent in principe alleen actieve leden. Dit wil zeggen dat de leden zich aansluiten bij tenminste één van de activiteiten die middels werkgroepen of projecten plaatsvinden. Uiteraard staat het ieder vrij eerst nog wat rond te kijken alvorens een keuze te maken. Het spreekt vanzelf dat deze activiteiten enige tijd vergen, doch dit is erg afhankelijk van de soort werkgroep en de mate waarin men zich voor een activiteit wil inzetten. Iedereen draagt naar eigen vermogen en tijd een steentje bij.

Het is niet nodig alles af te weten van planten, dieren en/of milieubeheer. U bent niet verplicht om de natuurgidsencursus te volgen alvorens lid te kunnen worden. Enthousiasme en de wil om mee te doen is een uitstekend begin. De rest volgt gedurende het werk in de praktijk als je je voorbereidt en inleest in de materie. Het werk binnen het IVN is weliswaar vrijwillig, doch niet vrijblijvend. Ben je eenmaal verplichtingen aangegaan, dan wordt er van je verwacht dat je ze nakomt.

Heeft u niet genoeg tijd om actief te worden, maar wilt u wel op de hoogte blijven van de activiteiten van het IVN, dan kunt u zich opgeven als donateur.

Jeugdnatuurgroep de Buitenbanjers
De IVN jeugdnatuurgroep “de buitenbanjers is er voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Eén keer in de maand, op zaterdagmorgen, organiseren we voor deze leeftijdgroep een natuuractiviteit. We doen van alles, het hele jaar door. We gaan vogels kijken en werken in het landschap, houden natuurspeurtochten en maken creatieve knutsels van natuurmaterialen. De herfst biedt mogelijkheden voor paddenstoelen, vruchten en zaden. Kortom spelenderwijs  de natuur ontdekken. Wil jij ook een IVN buitenbanjer worden? Kom een keer kijken en meedoen in de natuur!

Lidmaatschap IVN Woerden
Leden kunnen meedoen met de speciale ledenactiviteiten, ontvangen het afdelingsblad De Groene Opkikker, en vanuit de landelijke organisatie het magazine Mens en Natuur. Ook hebben zij de beschikking over MijnIVN, een bron van informatie uitsluitend voor IVN-leden.

Voor meerdere leden uit een gezin kennen we naast het 'hoofdlid' ook huisgenootleden. Deze zijn volwaardig lid maar ontvangen niet het afdelingsblad noch het landelijk magazine.

Donateurschap IVN Woerden
Als donateur steunt u het werk van IVN Woerden maar bent u geen lid van het landelijk IVN. U ontvangt het afdelingsblad De Groene Opkikker. Zo blijft u tijdig op de hoogte van onze activiteiten.

Behalve aan de diverse publieksactiviteiten kunnen donateurs ook deelnemen aan de activiteiten die voor leden en donateurs worden georganiseerd. Al deze activiteiten worden gepubliceerd op de website en/of in De Groene Opkikker. Donateurs krijgen bovendien korting op de prijzen van de eigen publiekscursussen.