nieuws / activiteiten


 
Dagwandeling rondom groeve ‘t Rooth

 

Zondag 10 juli 2016 Parkeerplaats kasteel Hoensbroek om 10.00 uur.

De zomerse pracht van de natuur gaan we bewonderen in het gebied rondom groeve ‘t Rooth. Zorg voor een lunchpakket en stevig schoeisel. Voor informatie bel Wiel Jehae: ( 045-5210923)MAANDAGAVONDACTIVITEITEN


De bekende maandagavondactiviteiten gaan ook in de maanden mei en juni gewoon

door. Bij mooi weer gaan we naar buiten.

Koningsbeemd van 20.00 uur tot 21.00 uur.NMF Limburg opent Meldpunt Reclame Buitengebied Zuid-Limburg 

Nationaal Landschap Zuid-Limburg vormt het groene hart tussen de steden Maastricht, Sittard-Geleen en Parkstad. Een prachtig gebied met bijzondere landschappelijke, cultuurhistorische en recreatieve kwaliteiten, maar vaak met storende reclame-uitingen in het fraaie landschap.

De Natuur en Milieufederatie Limburg wil hier wat aan doen en opent daarom per 1 juni 2016 het Meldpunt Reclame Buitengebied Zuid-Limburg.

Zuid-Limburg is geen museumlandschap; er wordt gewoond, gewerkt én geleefd. In de zomermaanden vinden er talrijke activiteiten en evenementen plaats zoals markten, braderieën, feesten, toertochten en wielerwedstrijden. Hiervoor wordt reclame gemaakt middels reclameborden, posters, banners, vaak op opleggers en karren in het buitengebied. Een overdaad aan reclame-uitingen leidt tot aantasting en verrommeling van het Zuid-Limburgse landschap. De Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) krijgt hier regelmatig klachten over van burgers, toeristen en recreanten, aldus beleidsmedewerker Bart Cobben. ,,Om te inventariseren of het daadwerkelijk een groot probleem is, hebben we vanaf 1 juni het Meldpunt Reclame Buitengebied Zuid-Limburg in het leven geroepen. Middels een formulier op onze website kunnen klachten gemeld worden over storende reclame-uitingen in het buitengebied. Het gaat dan om de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Nuth, Voerendaal, Simpelveld, Stein, Schinnen, Onderbanken en Beek.”


Een melding moet altijd vergezeld zijn van een foto en een exacte locatieomschrijving of adres. De ergste probleemgevallen gaat de NMF Limburg onder de aandacht brengen van de betreffende gemeente met het verzoek actie te ondernemen, beter te handhaven of  het beleid aan te passen.WORD LID


Neem deel in een van onze werkgroepen, ga mee met de wandelingen of kom op de maandagavond naar ons verenigingsgebouw waar diverse activiteiten plaats vinden.

KONINGSBEEMD gelegen aan de Heerlerweg 141 te Hoensbroek

Comments