Groene links


Links naar andere "groene" organisaties
 
   Limburg:
 
 
 
 Het IVN Consulentschap Limburg
is één van de elf provinciale consulentschappen die samen met het Landelijk Bureau het beroepsapparaat vormen van het IVN
 

Natuurwerk Limburg

 
 
Groen vrijwilligerswerk in Limburg, iets voor jou?
 
 
 
Stichting CNME Maastricht en Mergelland
is een Publiek-Privaat samenwerkingsverband waarin de gemeente Maastricht en een dertigtal (natuur- en milieu) organisaties
samenwerken aan het vergroten van draagvlak voor natuur en milieu in Maastricht.
 
 
 
Route 2020 Scholen is een educatieve website die probeert docenten in staat te stellen om eenvoudig omgevingsonderwijsprojecten op te zetten, relevante partners te benaderen en lesmaterialen uit te wisselen.
   
 
De Natuurgids
Krijgt u ook niet gauw genoeg van alles wat er groeit en bloeit?
Vindt u het ook belangrijk dat uw kinderen of uw buren in het voorjaar de geur van ‘look zonder look’ ontdekken?
Een ree-afdruk onderscheiden van het spoor van een vos?
Het ‘fietspompje’ van de koolmees herkennen?
Het verband kunnen leggen tussen schoon water en een schrijvertje? Of net als u genieten van het panorama langs de Maas of in het Heuvelland?
 
   Maak hier kennis met de drie Nationale Parken die Limburg rijk is:
De Groote Peel,
De Maasduinen en
De Meinweg.
 
 
 
En even over de grens: Naturparks Schwalm- Nette
Entlang der deutsch-niederländischen Grenze erstreckt sich das landschaftlich sehr reizvolle und attraktive Erholungsgebiet des Naturparks Schwalm-Nette
 

Het Struinbulletin

 
 
Het Struinbulletin is een wandelsite. Hierop kunt u informatie vinden over wandelingen in de natuur. De site richt zich op de mooiste natuurgebieden in Limburg en het Rijk van Nijmegen . 
 
 
   
Stichting Milieufederatie Limburg en de meer dan 100 bij haar aangesloten
organisaties zetten zich in voor natuur én een gezond leefmilieu in Limburg.
Wij willen voor iedereen prettig wonen, werken en recreëren mogelijk maken,
voor nu en straks.  
   
 
 
 
Vogelwacht Limburg Iedereen, die belangstelling heeft voor natuur in het algemeen en voor vogels in het bijzonder, kan terecht bij Vogelwacht Limburg. Of het nu gaat om het deelnemen aan excursies, het volgen van een cursus om te leren vogels te herkennen, actieve deelname in een of andere werkgroep,inventariseren,bestuurswerk, daadwerkelijke vogelbescherming, enz, men kan bij de vereniging terecht. Men hoeft geen hoog opgeleid ornitholoog te zijn om mee te werken aan het bereiken van de doelstelling(en) van Vogelwacht Limburg.
 
   
De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg, IKL (Landschapsbeheer Limburg) werkt provinciebreed aan de zorg voor een zichtbaar, ecologische en cultuurhistorisch waardevol landschap in de Limburgse buitengebieden.
 
 
Landelijk:
 
   IVN Nederland
Is een bloeiende vereniging van vrijwilligers en beroepskrachten die streeft naar meer natuur en een betere kwaliteit van het milieu. Verspreid over Nederland heeft het IVN zo'n 180 afdelingen. Ongeveer 16.000 leden zetten zich actief in voor natuur en milieu, door middel van een breed scala aan voorlichtende- en educatieve activiteiten.
    Welkom bij De Vlinderstichting, dé organisatie voor bescherming van vlinders en libellen.
 
   Natuurbericht.nl , een samenwerking tussen diverse natuurorganisaties, heeft als doel de Nederlandse samenleving te informeren over actuele gebeurtenissen in de natuur.
Natuurbericht.
 
   Landelijke natuurwerkdag

Dan gaan duizenden vrijwilligers namelijk aan de slag op de landelijke Natuurwerkdag. Deelnemers gaan gewapend met zagen, harken en schoppen bijvoorbeeld wilgen knotten, takkenrillen aanleggen en poelen schoonmaken. Landschapsbeheer Nederland doet een oproep aan een ieder die van de natuur geniet om mee te doen aan de 'make-over' van het Nederlandse landschap!

 
 
 Heemkunde vereniging Hoensbroek  

Heemkunde Vereniging Hoensbroek

Terugblikken op de geschiedenis van Hoensbroek is in verenigingsverband mogelijk in de Heemkundevereniging Hoensbroek.
Door dit in verenigingsverband te doen zijn er veel meer mogelijkheden om zaken te achterhalen die voor bepaalde mensen, families of groeperingen historisch belangrijk kunnen zijn.

   

 

 

 

 

 

 

 Milieuhulp

Op dit portaal kunnen burgers vragen stellen over de leefomgeving, van geluidshinder en duurzaam bouwen tot omgevingsvergunning en lokale energie. De duizenden antwoorden zijn afkomstig van honderden organisaties, overheden en bedrijven.     home

 
     
 

 

   
     
 
   
         
 
   
     
 
   
     
 
   
     
 
   
     
 

 

   
         
   
 
   
         
 
 
   
     
 
         
 
 
   
     
 
 
   
     
 
   
Comments