El IV Campionat Mundial de Scrabble en català es celebrarà a Mataró, el cap de setmana dels dies 2 i 3 d’abril de 2011.
 
Organitzat per la Unió Faristolaire (UF) i la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, la llibreria Robafaves i Mattel.
Enguany el Campionat Mundial de Scrabble en Català es juga a la vila de Mataró per a commemorar el vintè aniversari de la versió catalana de l’Scrabble.
Ja que fou a finals del 1990 quan l’empresa mataronina Joguines Borràs Plana, fundada el 1894, qui (a instàncies de l’expert en jocs Oriol Comas i amb l’assessorament del lingüista Lluís de Yzaguirre) en va fer la primera edició.
I fou també a Mataró, a la llibreria Robafaves, on es celebrà per primer cop un campionat de Scrabble en català.

El campionat constarà de 10 partides en sistema suís i s’iniciarà el matí del dissabte dia 2 i finalitzarà diumenge dia 3 al migdia.

El Campionat Mundial de Scrabble en Català és biennal i es celebra des de l’any 2005. Els campions han estat: Miquel Sesé el 2005 a Viladecavalls i Joan R. Manchado el 2007 i el 2009 a Granollers.
En el campionat mundial hi haurà al voltant de 60 participants. Hi seran classificats els millors jugadors del rànquing i les seleccions dels clubs en català. En aquestes places hi haurà lloc per a representacions del Principat, del Rosselló, del País Valencià, de les Balears i d’Andorra.
En el Campionat Mundial de Scrabble en català són vàlides totes les flexions dels diferents àmbits de la llengua.

 

 
Subpàgines (1): vmundialscrabble