Articole

Articole despre aparitiile de la Seuca

Home | Mesaj Oradea | Seuca 2005 POZE | Mesaj Oradea | Seuca carte | Timisoara | Medjugorje | Reguli | Mesaje Seuca | Marturii | Articole


MINUNEA DE LA SEUCA din Clujeanul online

22 Iunie 2004

de Bogdan STANCIU

De câţiva ani, Seuca, un obscur sat de la periferia oraşului Târnăveni, judeţul Mureş, este comparat tot mai des cu faimosul loc de pelerinaj de la Medjugorje. Credincioşi de toate confesiunile, din ţară şi străinătate, vin să audă mesajele pe care cred că Sfânta Fecioară i le trimite unei călugăriţe oarbe.

Joi, 17 iunie 2004. Sat Seuca, judeţul Mureş. E trecut de mult de orele amiezii, iar uliţele care urcă spre biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" gem de pelerini. Peste 6.000 de oameni au venit să asiste la o minune: Fecioara Maria le va vorbi prin vocea unei călugăriţe oarbe.

Unii se roagă în biserică. Alţii s-au strâns în curtea lăcaşului, cât mai aproape de pavilionul de lemn în care s-a retras călugăriţa Rozalia Marian. "Rozi", este alintată călugăriţa îmbrăcată în straiele ordinului franciscan.

Litaniile măicuţei, murmurate în română şi maghiară, se rostogolesc din difuzoare peste capetele credincioşilor. Multe femei, mai ales dintre cele în vârstă, par să fi intrat într-un soi de transă. Cu capul plecat în ţărână, repetă mecanic cuvintele rugăciunilor Rozaliei.

Cu mâinile streaşină la ochi, pelerinii din jurul lor se uită ţintă la soare. Din când în când se aud cuvinte care sună a "izbăvire": "Uite! Ai văzut? Parcă a coborât un curcubeu din soare", sau "Vezi razele cum se încrucişează? Parcă sunt o cruce".

Soarele străluceşte pe un cer senin, iar temerarul care se-ncumetă să-l privească mai multe zeci de secunde nu scapă fără tulburări de vedere. Lucru care nu-i împiedică pe majoritatea credincioşilor să fie convinşi că petele ce le joacă dinaintea ochilor sunt semne divine.

"Este o binecuvântare să fiu vrednică să văd ce mi-a apărut. S-a pogorât parcă din soare un curcubeu. Şi în soare se vedea de parcă era silueta unei fiinţe, nu ştiu ce era, nu pot spune că am văzut-o pe Maica Sfântă, dar era o fiinţă", spune Mărioara Sârbu, cu ochii înlăcrimaţi de soare şi evlavie. Are 52 de ani şi a venit la Seuca să se roage pentru familie.

Apariţia Fecioarei

La câteva minute după ora 17.00, zumzetul difuzoarelor se îneacă în tăcere, iar peste adunarea încremenită într-o rugăciune tăcută se pogoară liniştea. Mult-aşteptata clipă a venit: Rozalia vorbeşte cu Maica Sfântă.

"Bine ai sosit, Măicuţă Sfântă. Bine că ai sosit printre noi". Pelerinii sorb cuvintele, făcând cruci largi. "Ţi-i ofer pe toţi preoţii care au venit şi toţi care n-au reuşit să vină. Pe toţi pelerinii care au venit şi pe toţi care n-au reuşit să vină". Replicile Rozaliei sună monoton, de parcă ar fi rostite într-un dialog cu un personaj invizibil: "Da, Măicuţă Sfântă". "Bine, Măicuţă Sfântă". "Ştiu, Măicuţă Sfântă".

Un freamăt străbate mulţimea, iar monologul continuă în acelaşi ton: "Cum am îndeplinit sarcinile şi unde am greşit? Îmi dai un dar? Dar nu merit. Mă bucur, mă bucur. Eu, o păcătoasă, nu merit asta... Da, ascult... bine... le transmit... Am să le spun... bine....da...".

Ave Maria

Un freamăt străbate mulţimea în clipa în care călugăriţa anunţă că Fecioara Maria se va întoarce în data de 4 septembrie. Apoi, femeia se ridică în picioare, înalţă mâna dreaptă în semn de binecuvântare şi se roagă alături de credincioşi. Mai întâi în română, apoi în maghiară.

E clipa în care preoţii încep să murmure un ultim "Ave". Mai e puţin şi pelerinajul se va sfârşi. Nu înainte ca unul dintre slujitorii Domnului să repete mesajul Fecioarei.

Miile de pelerini se risipesc ca prin farmec, îndreptându-se spre cele peste 100 de autocare şi microbuze care i-au adus, din toate judeţele Ardealului, dar şi din Timiş, Iaşi, Bucureşti, Suceava etc.

Măicuţa intră într-o casă din apropierea bisericii, acordă câteva interviuri şi primeşte mai mulţi credincioşi care vor să-i ceară binecuvântarea. E îngrămădeala mare şi puţini sunt cei norocoşi. Dar nu-i nimic. Cu toţii sunt aşteptaţi la următoarea apariţie a Fecioarei, pe 4 septembrie 2004. Tot de la ora 17.00.

"Dragi copii, vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea Mea prin această fiică a Mea. Dragi copii, Vă cer din nou să Vă rugaţi cât mai mult. Fiţi purtători ai dragostei şi ai păcii. Căutaţi să mergeţi pe calea care duce către Fiul Meu. Dragi copii, inima Fiului Meu este mereu deschisă. Căutaţi această cale, dar numai prin sfinţenie puteţi ajunge la El. Dragi copii, nu vă temeţi. Orice ar veni peste voi, Eu sunt cu voi"

Mesajul pe care călugăriţa Rozalia Marian (foto) susţine că l-a primit de la Fecioara Maria, joi, 17 iunie, la Seuca-Mureş

Din punct de vedere al conţinutului, mesajele de la Seuca sunt asemănătoare cu cele pe care Fecioara Maria le-ar fi transmis la Medjugorje.

Joi, 17 iunie 2004, la Seuca s-au strâns peste 6.000 de creştini de toate confesiunile. Mulţi au scrutat cerul însorit în căutarea unor semne divine, iar unii au spus chiar că le-au văzut

Pelerini din Olanda

În marea de pelerini, majoritatea îmbrăcaţi sărăcăcios, soţii Van't Hooft, Antonio şi Eileen, el olandez, ea irlandeză, fac notă discordantă. Au venit tocmai din Olanda să asiste la apariţia Fecioarei. "În ultimii 20 de ani am fost în multe locuri din lume unde s-a arătat: Coreea de Sud, Argentina, Belgia, la Medjugorje...Cred că aici este un loc sfânt şi este foarte important că Doamna Noastră a îndemnat nu doar oamenii din ţara voastră, ci şi pe cei din restul lumii să se roage", spune Antonio.

Preot ortodox în pelerinaj

Preotul ortodox Traian Şuţu are peste 60 de ani şi a venit în pelerinaj împreună cu 19 enoriaşi de la căminul de bătrâni din Alba Iulia: "Aici este deja o tradiţie şi un sentiment puternic de evlavie. Noi suntem toţi ortodocşi, dar nu este nici o problemă să ne închinăm aici, fiindcă se arată Maica Domnului".

Lângă el se reculeg două femei din Blaj, tot ortodoxe. Maria Buscă este cea mai impresionată dintre ele. "Îs aşa de obosită, dar nu o să dorm toată noaptea după ce mi s-a arătat. Am văzut aşa ca un nor în formă de cruce, şi soarele parcă era înconjurat de lumini de culori diferite", i se confesează femeia prietenei sale, Iuliana Suciu.

Arhiepiscopia monitorizează situaţia

Potrivit preotului romano-catolic din Seuca, Gyorgy Istvan (foto), Maica Domnului i s-a arătat Rozaliei Marian pentru prima oară în 1995. El spune că, până în 4 decembrie 1998, Maica Sfântă nu ar fi îngăduit prezenţa publicului la aceste apariţii. În 1999, Rozalia Marian a devenit călugăriţă franciscană, iar apariţia de joi, 17 iunie, ar fi cea de-a 18-a în public.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia se abţine deocamdată de la aprecieri cu privire la fenomenul Seuca. "Biserica Catolică poate să ia poziţie faţă de aceste apariţii numai după terminarea lor. Atunci va fi înfiinţată o comisie care va investiga cazul acestor presupuse viziuni. ÎPS Jakubinyi György, Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, le-a permis preoţilor care aparţin arhidiecezei să celebreze sfânta liturghie în biserica parohială din Seuca, dar independent de viziuni. Arhiepiscopul urmăreşte cu atenţie cursul evenimentelor din Seuca", declară Marta Mihalcz, de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba.

Cele mai cunoscute apariţii ale Fecioarei

Fatima (Portugalia): După ce un înger i-a prevestit sosirea, Fecioara Maria i s-a arătat Luciei dos Santos (9 ani) şi verilor săi, Francisco (8 ani) şi Jacinta Marto (6 ani). Prima apariţie a avut loc pe 13 mai 1917, fiind urmată de alte opt.

Lourdes (Franţa): Fecioara Maria i s-a arătat de 18 ori, de-a lungul anului 1858, unei tinere bolnave, Bernadette Soubirous.

Medjugorje (Bosnia şi Herţegovina - foto): Apariţiile sunt consemnate începând cu 1981, an în care Fecioara s-a arătat unui grup de şase copii. Spre deosebirile de apariţiile de la Fatima sau Lourdes, cea de la Medjugorje nu a fost încă recunoscută de Vatican.


Articolul original cu pozeUn articol de pe mures.ro
Fecioara Maria îndeamnă credinciosii la rugăciune
Mii de crediciosi s-au adunat sâmbătă la lăsarea serii în curtea bisericii din Seuca pentru a auzi mesajul Sfintei Fecioare. În localitatea mureseană au venit zeci de autocare cu pelerini din toată tara, dar si din Ungaria. După ce călugărita Rozalia Marian s-a rugat, împreună cu un sobor de preoti, femeia sustine că i s-a arătat Sfânta Fecioara Maria, cu care a stat de vorbă aproape zece minute. Femeia spune că a primit vesti bune pentru cei adunati în jurul bisericii, dar si pentru întreg poporul român. Aceasta le-a transmis enoriasilor să fie mai buni si să se roage mai aprins, mai ales acum, în Postul Crăciunului. Chiar dacă se arată credinciosilor maghiari, ea vorbeste întotdeauna în limba română. Toate aceste aparitii sunt programate însă din timp următoarea viziune fiind stabilită pe data de 10 martie 2005. Vestea aparitiilor miraculoase de la Seuca a ajuns si la Vatican.
Mircea Barbu
2004-12-14

Lourdes, Fatima, Medjugorie: aparitiile Fecioarei Maria

 ● In fiecare an, pe data de 11 februarie, Biserica Romano-Catolica sarbatoreste miracolul care s-a peterecut intr-o mica localitate franceza de la poalele muntilor Pirinei, Lourdes. Cel putin in ultimii 200 de ani, aparitiile miraculoase ale Fecioarei Maria, nu mai reprezinta o noutate. Indiferent ca e vorba despre Lourdes, Fatima sau Medjugorie, zeci de milioane de oameni sunt convinsi ca acolo s-au produs adevarate miracole, talmacite de prelati drept intentii ale Cerului de a indrepta lumea spre crestinism.
● Pe 11 februarie 1858, Bernadette Soubirous, in varsta de 14 ani, provenind dintr-o familie de oameni saraci, a pornit sa adune crengi uscate impreuna cu sora ei si cu o prietena, in apropiere de stanca Massabielle. Fiind suferinda de astm, Bernadette a ramas in urma celor doua.
 ● Deodata, ea a auzit un vuiet ca de vijelie, si-a ridicat ochii si a vazut cu uimire cum, din pestera aflata in fata ei, o privea surazandu-i o doamna luminoasa, imbracata in alb si incinsa cu panglica azurie. Bernadette a fost cuprinsa de frica, a cazut in genunchi si s-a rugat.
● Cand celelalte doua fete s-au intors, au gasit-o cu chipul stralucind de fericire. In cursul aparitiilor care au urmat, Doamna i-a cerut Bernadettei sa se roage pentru pacatosi si sa-i indemne pe credinciosi sa se pocaiasca.
● Pana atunci, grota de la Massabielle fusese invaluita de mister pentru oamenii din partea locului, in jurul ei tesandu-se legende dintre cele mai sinistre.
Printre altele, se spune chiar ca blocul slefuit de piatra care domina interiorul pesterii ar fi fost la origine un altar pagan, pe care se aduceau jertfe omenesti. Asa stand lucrurile, nu putini au fost cei care au considerat ca Sfanta Fecioara a ales acest spatiu pentru a-l purifica, transformandu-l in loc de pelerinaj pentru crestini.
● Cu patru ani inainte de aparitiile de la Lourdes, Biserica Romano-Catolica definise dogma Neprihanitei Zamisliri. "Neprihanita" este atributul care exprima victoria Sfintei Fecioare Maria asupra Satanei.
● Bernadetei Soubirou, i s-a aratat Sfanta Fecioara Maria la Lourdes, in anul 1858, de 18 ori.
● Bernadette n-a inteles pe loc mesajul pe care i l-a transmis Sfanta Fecioara cu ocazia aparitiei de pe 25 martie 1858, caci nu auzise de Neprihanita Zamislire. Ea a dat fuga la parohia din sat, a intrat si a strigat: "Eu sunt cea Neprihanit Zamislita!". Parohul a crezut-o nebuna: "Cum adica, tu esti Neprihanit Zamislita?" "Nu, parinte, nu eu, ci Doamna! Am repetat mereu numele ei pe drum, ca sa nu-L uit".
● Multimi tot mai mari de credinciosi au inceput sa se adune la locul aparitiilor, Fecioara savarsind nenumarate vindecari miraculoase, al caror sir a debutat cu vindecarea unui barbat care orbise de un ochi.
● Mai tarziu Bernadeta s-a calugarit la manastirea din Nevers, sub numele de Maria Bernarda, unde a murit in 1879, rapusa de cancer la varsta de 35 de ani.
● Astazi trupul Bernadetei se afla intact, intr-o racla de cristal in capela manastirii din Nevers, unde pare ca doarme.
● La aproape un veac si jumatate de la prima aparitie, lista miracolelor este, inca, deschisa.
● Astazi, Lourdes are 30 de hoteluri, un aeroport, o bazilica subterana cu 20.000 de locuri si este vizitat anual de 4-5 milioane de pelerini. Exista chiar si un birou medical de constatari, format din medici de confesiuni si rase diferite. Dintre zecile de mii de vindecari miraculoase, acestia au confirmat 1.200, in timp ce autoritatile bisericesti - doar 64.
● Reactiile scepticilor nu s-au lasat prea mult asteptate, iar intrebarea cea mai frecvent ridicata de acestia suna ceva de genul: daca Bernadette a fost preferata Sfintei Fecioare, de ce Maica Domnului nu a facut o minune si pentru ea, inlaturandu-i suferintele provocate de astm si de tuberculoza osoasa de care a suferit intreaga viata?
● In opinia teologilor catolici, Fecioara Maria a facut o minune si mai mare cu fetita, facand-o sa inteleaga ca acceptarea suferintei, impreuna cu bucuria, iubirea si supunerea, are o valoare infinita pentru mantuirea ei, pentru Biserica si pentru lumea intreaga.

***

● In dimineata zilei de 9 decembrie 1531, pe un deal de langa Mexico City, "o Doamna din cer” i se arata arata unui indian aztec, convertit la religia catolica a conchistadorilor. Fecioara il striga pe numele sau crestin, de botez - "Juanito, Juan Dieguito!” - indemnandu-l sa se duca la episcop si sa-i povesteasca aceasta revelatie.
● Convertit de putin timp, indianul este insa bajocorit si alungat de slugile episcopului. La o a cincea aparitie, in 12 decembrie, pe un deal acoperit de trandafiri, Fecioara il indeamna sa culeaga cateva flori si sa i le duca episcopului. Indianul strange trandafirii in mantia sa si apoi le asterne la picioarele episcopului. Acesta este socat de trandafirii culesi in plina iarna si, mai ales, de imaginea care apare pe mantia lui Juan Diego - era "Sfanta Fecioara de la Guadalupe”.
● In urmatorii ani, ca urmare a acestei minuni, 9 milioane de azteci, adeptii uneia din cele mai nemiloase religii politeiste, se convertesc la crestinism.
● Mantia lui Juan Diego este venerata si astazi, ascunzand multe mistere. In 1929, un fotograf a descoperit pe retina ochiului drept al Sfintei Fecioare conturul unui om cu barba.
● Analizele facute de fotografi si oftalmologi in anii '50 au certificat prezenta imaginii in cauza, despre care unii cred ca ar fi chiar a vizionarului Juan Diego. Noua milioane de pelerini vin in fiecare an la altarul Sfintei Fecioare de la Guadalupe, Mexico City, cel mai important sanctuar religios al celor doua Americi.
● O alta aparitie miraculoasa a avut loc la Fatima, in Portugalia. Pe 13 mai 1917, fratii Jacinta (7 ani) si Francisco Marto (11 ani), impreuna cu verisoara lor, Lucia dos Santos (10 ani), se aflau cu oile la pascut in apropiere de locul cunoscut sub numele de Cova de Iria (Grota Sfintei Irina).
● O furtuna s-a iscat din senin; copiii, inspaimantandu-se, au inceput sa se roage rostind Rozariul - o invocatie catre Fecioara Maria.
● Dupa ce al doilea fulger a brazdat cerul, deasupra unui mic stejar a aparut o Doamna invaluita in lumina. Lucia a descris-o atunci drept o faptura foarte stralucitoare, cam de 1,10 metri inaltime, ce parea sa aiba intre 12 si 15 ani; purta o rochie stramta, o jacheta si o manta, toate tesute cu fire aurii subtiri; nu isi misca fata si nu isi indoia picioarele atunci cand umbla. Aparitia i-a indemnat pe copii sa se roage si sa revina in acelasi loc la data de 13 a fiecarei luni.
● Numarul curiosilor a crescut, iar in ziua de 13 octombrie 1917, cand Doamna le-a fagaduit copiilor ca va face o minune menita a-i convinge pe toti sa vada si sa creada, la Cova de Iria s-au adunat 70.000 de oameni. Era o zi ploioasa si urata. Aparitia a fost precedata, ca de obicei, de un fulger puternic, dar nici un alt om in afara de cei trei copii nu a vazut-o. Inexplicabil este ce s-a intamplat dupa aceea, si anume "minunea Soarelui", cum au numit-o si descris-o ziarele din Portugalia.
● Iata cum a sunat marturisirea lui Jose Proenca de Almeida Garret, martor ocular la eveniment: "La un moment dat, ploaia inceteaza, norii sunt sfasiati si Soarele apare la zenit, asemanator unui disc de argint. Dintr-o data, el incepe sa tremure, sa danseze. Se invarte in jurul sau cu o viteza ametitoare, ca o roata de foc, lansand in toate directiile jerbe de lumina.
● Timp de 4 minute, lumina sa devine, pe rand, galbena, verde, rosie, albastra, violeta. Se opreste brusc, apoi isi reia, stralucind, dansul. Se opreste iarasi, pentru a treia oara, devenind si mai luminos. Cei de fata raman muti de uimire. Pastrandu-si prodigioasa rotire, Soarele se desprinde de pe firmament si, rosu ca sangele, se precipita catre Pamant, amenintand sa ne zdrobeasca sub greutatea uriasei sale mase incandescente. Au fost clipe care au produs o impresie terifianta. Apoi, Soarele si-a reluat locul pe cer". Totul a durat doar 10 minute.
● Cei trei copii au primit de la Doamna in alb mesaje pentru intreaga omenire si li s-au dezvaluit trei secrete care urmau sa schimbe soarta lumii. Nu peste mult timp, asa cum fusese anuntata Lucia, Francisco si Jacinta au murit. Pastratoare a secretelor a ramas doar Lucia dos Santos, care a intrat in ordinul calugaritelor carmelite din Coimbra.
● Din marturiile ei se retine ca Doamna in alb i-a spus ca Iisus vrea sa oranduiasca in lume devotiunea catre Inima Neprihanita. Cele trei secrete au fost ulterior dezvaluite, iar ultimul a starnit vii controverse. Primul ar fi prevestit declansarea celui de-al doilea razboi mondial, iar al doilea ar fi anuntat destramarea imperiului comunist sovietic.
● La 13 mai 2000, Vaticanul a facut cunoscut faptul ca al treilea secret facea referire la impuscarea unui monah imbracat in alb, viziune interpretata drept tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea, in 1981.
● In dupa-amiaza zilei de 13 mai 1981, turcul Mehmet Ali Agca a deschis focul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, care se afla in Piata San Pietro, intr-o masina neacoperita. Ranit foarte grav, Papa a fost transportat de urgenta la Spitalul Gemelli din Roma.
● Ziua atacului a coincis cu sarbatoarea Fecioarei de la Fatima. Nu o data, Sfantul Parinte si-a exprimat convingerea ca viata i-a fost salvata de catre Fecioara Maria: "O mana materna a condus drumul glontului, si un Papa in agonie a stat in pragul mortii", spunea el in 13 mai 1994. Papa a cerut ca glontul scos din el sa fie pus in coroana Fecioarei de la Fatima.
● Data de 24 iunie 1981 marcheaza prima aparitie a Fecioarei Maria la Medjugorie, un satuc din actuala republica Bosnia-Hertegovina, la 20 de kilometri departare de Mostar. In acea zi, sase copii au declarat ca au vazut-o pe Fecioara pe un deal din apropiere.
● Ziua urmatoare, la aceeasi ora, cei sase - Ivanka, Mirjana, Vicka, Ivan, Marija si Jakov - au urcat pe colina si au vazut-o din nou pe Maica Domnului. De atunci si pana in ziua de azi, spun ei, o vad pe Fecioara zilnic si primesc de la Ea mesaje pe care le incredinteaza lumii si Bisericii.
● La scurt timp dupa prima aparitie, catunul a devenit parte a circuitului mondial al pelerinajelor, in vreme de pace atragand in jur de 10 milioane de oameni anual.
● Dupa 10 ani de la primele aparitii, vizionarii au spus ca Fecioara le-a dezvaluit motivul prezentei Sale acolo: "Am venit ca Regina a Pacii. Convertiti-va! Faceti pace cu Dumnezeu si intre voi prin post si rugaciune".
● In anii care au urmat, in mesajele catre vizionari, catre grupurile de rugaciune, catre pelerini si catre intreaga lume, Maria s-a referit de multe ori la planul lui Dumnezeu, explicand astfel lunga Ei prezenta la Medjugorie.
● O etapa importanta din acest plan o constituie dezvaluirea celor Zece Secrete fetei pe nume Mirjana. Aceasta va comunica Secretele unui calugar franciscan, numit Petar - ramas neidentificat pana in ziua de azi - care va trebui sa le reveleze intregii lumi.
● Dupa spusele vizionarilor, Sfanta Fecioara apare invesmantata intr-o rochie de culoare gri si infasurata intr-un voal alb si lung, care-i lasa descoperit parul negru.
● Ochii ei sunt albastri, obrajii imbujorati, pe cap are o cununa formata din 12 stele, sta asezata pe un nor mic si pare de 17-20 de ani. Este de o frumusete de nedescris. Rochia pe care o poarta cu ocazia marilor sarbatori, Craciunul sau Pastele, este aurita.
● Intr-una dintre aparitiile Sale pe colina Podbrdo, Regina Pacii a promis ca va lasa un semn mare, vizibil, care va dovedi prezenta Sa indelungata printre noi. Cand S-a facut nevazuta, cei de fata - in jur de 1.000 de pelerini - au observat pe cer o cruce luminoasa.
● Vreme de aproape 10 ani, Vaticanul si episcopul de Mostar au avut dubii cu privire la Medjugorie. In 1991, insa, Congregatia Vaticanului pentru Doctrina Credintei primea documentele despre Medjugorie de la episcopii iugoslavi si rapoartele iezuitilor, urmand sa se pronunte definitiv.
● Verdictul a fost dat la 21 ianuarie 1994, cand Papa Ioan Paul al II-lea i-a raspuns arhiepiscopului Philippe Benitez in legatura cu acest subiect: "Autorizati tot ceea ce priveste Medjugorie. Acolo este un loc sfant!"
● De cativa ani, Seuca, un obscur sat de la periferia orasului Tarnaveni, judetul Mures, este comparat tot mai des cu faimosul loc de pelerinaj de la Medjugorje. Credinciosi de toate confesiunile, din tara si strainatate, vin sa auda mesajele pe care cred ca Sfanta Fecioara i le trimite unei calugarite oarbe.
● Maica Domnului i s-a aratat Rozaliei Marian pentru prima oara in 1995, insa, din cate spune ea, Maica Sfanta ar fi ingaduit prezenta publicului la aceste aparitii abia pe 4 decembrie 1998. In 1999, Rozalia Marian a devenit calugarita franciscana.
● Fenomenul de la Seuca este atent monitorizat de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Alba Iulia. De altfel, Vaticanul a fost informat cu privire la viziunile Rozaliei Marian cu ocazia unei vizite la Roma a Episcopatului Catolic din Romania, desfasurata intre 24 februarie si 3 martie 2003.