about‎ > ‎

Email to toonkamer (nog een Concept NL)

Samen met een paar hele enthousiaste professionals proberen we iets van de grond te krijgen in Utrecht. Het is geen design firm, geen fotografie, geen meubelstukken, geen electronica! De werktitel van het project is:    IT'S NOT THAT KIND!

Wat is het idee? Het idee is om samen met een aantal mensen workshops te gaan maken en geven waarin het experiment en exploratie centraal staan. Dit houd in dat performers (video/music etc), fashion people, dancers, furniture guys en electronici worden uitgenodigd om in een 2/3 daags samenzijn de grenzen centraal te stellen en/of te capitelen tussen software, design, architecture, fashion en art. De uiteindelijke bedoeling is om hier een maandelijks podium van te maken.
Modern Experimental Design! Open voor deelnemers in de middag en voor publiek in de avond. Waarbij drinks & discussions of sessies plaatsvinden.

Bij IT'S NOT THAT KIND!  (ITNK!) gaat het er niet om abstract te zijn! Wel experimenteel, dit om als doel te hebben het experiment tussen verschillende disciplines te laten resulteren in producten. Zowel commercieel seriematig als custom designed.

ROOMWARE is een omvattende term voor de doeleinden die wij voor ogen hebben. Software in Room, waar bijvoorbeeld thermostaten, airco en ventilatoren de temperatuur bepalen. Waar electronisch aangedreven luxaflex daglicht toetreding regelt, maar ook projecten als de Pillows die door een canadese kunstenaar, naam is mij ff ontschoten, (ism V2, Rotterdam) zijn gemaakt. Dit zijn objecten -zacht als een kussen, met verschillende vormen- die door menselijke aanraking of aanraking onderling communiceren dmv LED-lichtjes en geluidjes. Zij zijn als het ware een familie geworden die praten, ruziemaakt en stil zitten. Electronic Furniture.

De bedoeling is om dit groeiende orgaan te laten functioneren als stichting, denk aan een soort van Mediamatic (Amsterdam).
Een culturele stichting oftwel een Lab oftewel een Camp in Interdisciplenary Design.

Steun voor dit initiatief in concept fase is toegezegd vanuit o.a. V2 (Rotterdam), Mediamatic (Amsterdam), Royal Art Academy The Hague en ook interesse vanuit de MAHKU en Utrechts Manifest ligt in het vooruitzicht.

(uit e-mail van Bram naar Danielle "Toonkamer oftewel DDC")
Comments