Συμμετέχοντες


 
Παπα-Γιάννης Οικονομίδης

Τραμπούκος της ακραίας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, απογόνος του θρυλικού Ρασπούτιν.
Αγαπά την προσωπική προβολή μέσω των ΜΜΕ, έχει σχεδόν ταυτιστεί με τα κανάλια. Σύμφωνα με έγκυρους και σοβαρούς αναλυτές επιδιώκει να τον «ξυρίσουν» ώστε μετά να διεκδικήσει βουλευτική έδρα.
Εξασφαλίζει ένα γερό εισόδημα πουλώντας προστασία σε ευάλωτες βιομηχανίες αφού πρώτα καταφέρει να τις παρουσιάσει ως υπεύθυνες για τη λεγόμενη «τραγωδία του Ασωπού». Φταίει μαζί με τους συνεργάτες του  για την κατασυκοφάντηση της Ελληνικής Πολιτείας η οποία εφαρμόζει με συνέπεια μια αξιόλογη περιβαλλοντική πολιτική, καθώς και για την κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί στις παραΑσώπειες περιοχές εξ αιτίας της φερόμενης βιομηχανικής ρύπανσης. Έχει πολλές κατηγορηθεί για ήθος που δεν αρμόζει στην ιερατική του ιδιότητα.
Ζει και διακονεί στα Οινόφυτα της  Βοιωτίας, με την σύζυγό του Χρύσα και τα τρία αγόρια του. Προσπαθεί (προσευχόμενος) να τελειώσει επιτέλους το Μαθηματικό Αθηνών αλλά μάλλον ο Ασωπός θα καθαρίσει πιο γρήγορα…


 
Ιωάννης Ζαμπετάκης

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης σπούδασε Χημεία (πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χημεία Τροφίμων (PhD) στο University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (όπου παράλληλα σπούδασε και Διδακτική της Χημείας Τροφίμων (Μ.Εd.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα.
Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με τη βιοσύνθεση βιολογικά ενεργών μορίων τόσο σε φυτά όσο και σε ζώα. Τον απασχολεί το ερώτημα «πώς μπορούμε να «πείσουμε» τα κύτταρα (φυτικά ή ζωικά αντίστοιχα) να βιοσυνθέτουν αρωματικές ενώσεις ή ενώσεις που αναστέλλουν την αθηρογένεση;».
Kαι «εξω-ακαδημαϊκά», ασχολείται με τα τρόφιμα: εκπαιδεύοντας (είναι
εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Ε.Φ.Ε.Τ.), επιθεωρώντας (ως Επικεφαλής Επιθεωρητής -Lead Auditor- σε συστήματα HACCP και ISO9001) και αρθρογραφώντας (στις εφημερίδες Αthens News, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ και στo
περιοδικό "Τρόφιμα & Ποτά»).

 
Μαρία Βιτωράκη

Η Μαρία Βιτωράκη είναι χημικός μηχανικός, διδάσκει μαθήματα για το Περιβάλλον στο κολέγιο Deree και είναι υπεύθυνη για θέματα νερών και αποβλήτων στην ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων. Συμμετέχει στο ΙΤΑΠ γιατί πιστεύει ότι μόνο μέσα από την άνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών μπορεί να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Ασωπού. Ταυτόχρονα με τη δράση και την εμπλοκή της σε κινήματα πολιτών και στους Οικολόγους Πράσινους η Μαρία. Βιτωράκη έχει οργανώσει και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών στο κολέγιο Deree, σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών και εργαζόμενων, όπως και το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Μέσα από την καθημερινή μας πρακτική αποδεικνύουμε ότι οι λύσεις για την εξοικονόμηση πόρων/ ενέργειας  και την πρόληψη της ρύπανσης είναι όχι μόνο αναγκαίες αλλά και απολύτως εφικτές.

 
Γιάννης Κτιστάκις

Ο δικηγόρος Γιάννης Κτιστάκις διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Νομική Σχολή). Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου (Κωνσταντινούπολη).
Ειδικεύεται στην ευρωπαϊκή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.


 
Αθανάσιος Παντελόγλου

 
Μαργαρίτα Καραβασίλη
Μαργαρίτα Χονδρού-Καραβασίλη: Είναι αρχιτέκτων d.p.l.g της Ανώτατης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων (E.N.S.B.A.), Msc. Πολεοδόμος, Χωροτάκτης, Οικονομικός Προγραμματιστής (Paris IV,Sorbonne Γαλλία) και Mcs. Κοινωνική Ψυχολόγος (Σχολή Ανωτάτων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών, Παρίσι). Υπηρέστησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, από το 1979 έως το 2007, σε επιτελικές Διευθύνσεις και ήταν Προϊσταμένη Τμήματος στη Δ/νση Οικιστικής Πολιτικής & Κατοικίας (1994-2001). Διαπιστεύθηκε Ακόλουθος Περιβάλλοντος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2001 έως 2003) και τοποθετήθηκε Πρόεδρος της Ομάδας «Περιβάλλον» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (1ο εξάμηνο Ελληνικής Προεδρίας - 2003). Ήταν Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Οκτώβριος 2003-20 Ιουλίου 2005). Συνταξιοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2007.
Σήμερα επιστημονική Σύμβουλος Αρχιτεκτονικής και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας ARES της UIA και υπεύθυνη Σεμιναρίων για ζητήματα Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. Μέλος του Δ.Σ. της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης (διαχειρίζεται την θεματική ενότητα «Οικολογικά Κτίρια σε Αειφόρες Πόλεις» στην ιστοσελίδα http://www.evonymos.org ). Έχει ενεργό δράση στον ευρύτερο οικολογικό χώρο και πλούσιο συγγραφικό έργο (αρθρογράφηση σε πλήθος οικολογικά και επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή βιβλίων, σεμινάρια). Είναι μέλος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ.

 
AsoposSOS

O AsoposSOS ζει και εργάζεται στην Αθήνα. (Σχεδόν) τυχαία έγινε μέλος της συντονιστικής ομάδας της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπίων εναντίον της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.
Έχει σπουδάσει Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων, "τρέχει" το blog AsoposSOS, είναι ιδρυτικό μέλος του Οικολογίου και βοηθά όσο μπορεί στον επικοινωνιακό τομέα και το Internet τους ειδικούς επιστήμονες της ομάδας του ΙΤΑΠ.
Παρά τις οικολογικές του δραστηριότητες, δηλώνει απλά οπαδός της "κοινής λογικής" και της Δικαιοσύνης (με την ευρεία έννοια), οι οποίες δυστυχώς, έχουν εκλείψει από την περιοχή του Ασωπού.

Comments