Klubbinfo.

ISE TUR`N & MOPED

 

Om oss

 

Ise Tur’n & Moped er en løst organisert klubb for alle som har eller ønsker seg en eldre moped med sjel, som kan brukes til korte eller lengre utflukter. Vi har ingen andre regler enn kardemommeloven Du skal ikke plage andre, du skal være snill og grei, men forøvrig kan du gjøre hva du vil. Formålet er rett og slett å spre ekte moped glede, det være seg gjennom små mopedtokt i bygd og by, med skiftenøkkel i hånda, eller bare ved og jangle og ljuge litt.

 
 

 

Her er alle hjertelig velkommen, om de liker å gni, pusse og skru for å få den fineste original moppa i bygda.....
 
 
Suzukien til Jarle. Et prakt eksempel på oppussing
 
 
 ..eller om du mer verdsetter det å sette buksebaken ned på et tynnslitt mopedsete og se en patina preget tank, rusten som har tatt forniklingas plass, og å høre på bakhjulet skrangler en nydelig melodi.
 
 
Gamle Kørva til Tor er et godt eksempel på moped med velutviklet patina.
 
 
Eller er du av døm som gyver til med baufila for å få deg en riktig køstøm-ped...
 
 
Køstopeden til Matz.
 
 
Hjertelig velkommen er du da også. Det er du om du syns det er litt for lite krefter i moped, og foretar noen små justeringer av den grunn ...
 
 
Trimma Corvette
 
 
Om justeringsbehovet skylles din egen vekt økning eller andre ting, henger ikke vi oss opp i. Her er alle velkommen, men ettersom det er snakk om mopeder med sjel, er selvfølgelig plast-peder et fy-ord. De drømmer vi om å smelte om til Lego-klosser. Man er til og med velkommen om man bare liker mopeder av den enkle grunn at det minner deg om den hærlige ungdomstiden som var full av problemer, og bruker peden for å stille seg mentalt tilbake til 16 år.
 
 
Slik blir moped-minnen fra ungdommen når de har gjæra mange nok år
 
 

 

Klubbens svangerskap og fødsel.
Tore Fahlstrøm  og Kjell Lund kom på ideen til mopedklubben på ISE.
Klubben kom til verden den 10. oktober 2008 på Ise, nærmer bestemt i det gamle HV-lageret på Isehytta. Der møttes 15 gutter i alderen fra ganske ung til mindre pen. Og her er det snakk om GUTTER og ikke menn. Når det dreier seg om moped blir vi alle 16 år igjen. Det var før det, man snakket om gamle menn på moped. De var riktig nok ikke noe eldre en de eldste av oss er nå, men det er en vesentlig forskjell. De kjørte moped til jobben for at de ikke hadde sertifikat og ikke kunne trafikkreglene. Vi kjører moped til jobben og andre steder for å kjenne oss unge, og en annen ting som er viktig i dag. For å komme nærmer det som er igjen av guds skjønne natur. Det med trafikkregler bruker vi ikke tid på diskutere her.
 
Ise Tur’n & moped kom til verden uten veer og smerte skrik. Det var bare koselig små prat og ønsker og drømmer om den nyfødte klubben. Ønskene kan kort oppsummeres ved at: "måtte Ise Tur’n og moped bringe oss sammen på mopedturer, og å ikke minst delta på mopeden og mopedistene store dagen for oss, Stram vaier (sjekk linken under)
 
 
 
Om fødselen til Ise Tur’n & moped gikk greit, kan det kanskje være flere spørsmål om unnfangelsen og svangerskapet. Det lar seg ikke gjøre å få helt klarhet i når Ise Tur’ n og moped ble unnfanget, og heller ikke av hvem. Det er med denne unnfangelsen som andre unnfangelser. Det fins nok av menn som kunne tenkt seg å vært med på det. Men ingen er ennå tilkjent farskapet. Men det kan nevnes at Tore Falstrøm tok på seg såpass ansvar at han møtte opp med blyant og papir ved fødselen, slik at han fikk gjort de viktigste notatene.
Om ingen kan tilkjennes farskapet til Ise Tur’n & moped må muligens Team Alfredsen vedkjenne seg å være en av stedfedrene til Ise Tur’n & moped. Da omtrent halvparten av de fremmøtte hadde kjørt for dette teamet i årets Stram vaier, og karrett til seg prisen ”Best in Sjåw.
 
På neste møtte hadde Ise Tur’n & moped virkelig vokst. Fremmøte var omtren det dobbelte, og meldinger kom fra hus og garasjer med beklagelse om at de ikke kunne komme denne gangen men at neste gang DA SKULLE DE KOMME DA. HVOR SKAL DETTE ENDE?
Har vi nok kjeks og kaffe til neste møte?
 
 
 
Dåp
 
 
 
 
Hva skal klubben hete? Nei det var ikke noe lett spørsmål. Og grunnen var ikke mangel på forslag. Det er nemlig ikke som kjærringa som var med i spørrekonkurransen på radioen trudde. Hun hadde fått tre svaralternativer, og etter å ha tenkt en stund sa hun ”Det var vanskelig, har du flere alternativer?”.
Men etter å ha diskutert frem å tilbake endte vi på Ise Tur’n & moped. Det er omskriving av utrykket som alle på Ise, som er gamle nok til å ha hår i nesa har hørt. Nemlig Ise Turn og Meieri. Utrykket ble bruk til mobbing lenge før ordet mobbing var opp funnet. Det fins vel ikke den fotballspiller i Østfold som har hatt grusbanen på Ise som bortebane som ikke har ropt dette til Isinger med fotballsko og leggskinner.
Men hvor utrykket har sitt opphav fra er det ingen av oss som vet. Riktignok har vi hatt Ise meieri og landhandel her, men selv om det er gjort mange kromspring på Ise er det ingen som har hørt om noen turn-forening her. Men gammelt må utrykket være, så er det noen som vet hvor det kommer fra så ta kontakt med oss. ise.turn.moped@gmail.com
 

Medlemmer

 

En kort og grei oversikt over hva som er under hjelmene

 

Klubbmøter

Referat fra klubbmøtene våre

 

Undersider (1): Medlemmer
Comments