Ungdoms nyt‎ > ‎

For meget vind i jollesejlene

indsendt 21. maj 2015 01.28 af Connie Andersen

Artikel bragt i Frederiksborg Amts Avis d.18.maj 2015:
Frederikssund-Marbæk Juniorsejlcenter og Jægerspris Sejlklub havde sat alle sejl til ved søndagens kapsejlads for børn og unge i joller »Haldor Topsøe Cup«, som var det første af årets fire kredsstævner i Isefjordskredsen og faktisk juniorsejlcentrets første af sin art i nyere tid. Men vejrguderne blæste for meget vind i sejlene, så en del af konkurrencerne måtte aflyses. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De knap 60 unge sejlere var ellers godt tændte, da de i tørdragter med skiundertøj under, neoprenhandsker og redningsveste samledes fra morgenstunden til skippermøde i Frederikssund Sejlklub, hvor stævneledelsen gjorde meget ud af at forklare sikkerhedsregler, fremvise forskellige startflag og andet for klasserne i optimistjoller B og C, Zoom 8 og 405'ere.

Den stærke vind betød, at veterandampskibet S/S Skjelskør på forhånd havde aflyst at sejle ud med kapsejladsens tilskuere, og da det blæste yderligere op, så vindstyrken steg fra 10 meter i sekundet til 12-13 sekundmeter, valgte baneledelsen af sikkerhedsgrunde at kalde optimistsejlerne tilbage til havnen allerede inden starten og kun gennemføre klasserne for de mere rutinerede sejlere i Zoom 8 og 405'ere.

Efter frokost blev der ved 13-tiden målt 15 sekundmeter, og baneledelsen besluttede derfor at opgive resten af Zoom 8 og 405'ernes sejladser. I stedet blev der arrangeret aktiviteter for de unge sejlere inde i havnen, blandt andet kanosejlads. Og i Frederikssund-Marbæk Juniorsejlcenter var der trods aflysningerne rimelig tilfredshed søndag eftermiddag.

- Nu har vi fået set, at det kan lade sig gøre at arrangere kapsejlads. Vi er bare ikke herrer over vejret, sagde Dorte Bak Regueira, pressetalskvinde fra Frederikssund-Marbæk Juniorsejlcenter, som tilføjede, at sejlerne stadig kan se frem til Isefjordskredsens tre andre stævner her i sæsonen, nemlig i Kalundborg, Herslev ved Roskilde Fjord og i Holbæk.

Læs mere i Frede

Comments