Ischian esittely

Ischia on älykäs, ystävällinen ja seurallinen welsh part-bred -poni. Se yrittää aina parhaansa ja tekee kaiken, mitä pyydetään - kunhan vaan ymmärtää, mitä pitää tehdä. Ischia liikkuu luonnostaan kauniisti ja tahdikkaasti ja se hurmaa helposti ainakin vastaan tulevat koulutuomarit tarkkaavaisella Ischia-ilmeellään ja olemuksellaan. Se on itsevarma ja huolehtivainen, mistä syystä ratsastajan pitää olla koko ajan tarkkana, koska muuten poni alkaa itse määrätä ja keksiä kaikenlaista pelättävää ympäristöstä. Se haluaa ja tarvitsee ratsastajan huomion kokonaan, mutta kun se sen saa, se on täysin kuulolla.

Ischian ratsuttaja oli Lasse Jäntti, joka sekä ratsutti Ischian että kilpaili sillä ensimmäisen kauden. Ennen varsinaista ratsutusta Ischialla ajettiin sekä kärryillä että reellä. Joulukuussa 2005 Ischia siirtyi takaisin syntymätallilleen Takkulaan, jolloin Marja kapusi selkään enimmäkseen maastoilumielessä, mutta myös hieman kisatakseen. Vuonna 2006 Ischia ja Lasse saivat Ponibreeders -kouluhopean ja vuonna 2007 Anna Eloranta osallistui 6-vuotiaitten Ponibreedersiin toipuvalla Ischialla - tuloksena jälleen hyvä suoritus ja kokemus, muttei tällä kertaa pokaaleja. Liia alkoi ratsastaa Ischiaa vuoden 2007 lopusta alkaen ja ratsukon yhteistyö on alkanut hienosti, mistä osoituksena jo ensimmäisenä kisakautena Lahden Ratsastajien juniorikoulumestaruus.

Kesäisin huonolaatuisten kavioiden vuoksi on usein kenkäongelmia (tai pitäisikö sanoa kengättömyysongelmia...), mikä jonkin verran rajoittaa kesäkäyttöä. Onneksi on hevosten oma uimaranta - Ischia on hyvä uimaan ja tykkää uittaa ratsastajaansa.
 
Hyppäämään on päästy varsin vähän, mutta pieniä ratoja ysikymppiin saakka on hypätty ja vähän on päästy jo Hencan (Henrik Ehnrooth) estevalmennuksiinkin mukaan. Liiaa ja Ischiaa on valmentanut pääasiassa Kati Rantanen.

Ischialla on orivarsat Ilosg Calon (Kaapo) vuodelta 2005 ja Esprit Intrépide (Ilpo) vuodelta 2011. 
 
i. Speyksbosch Naturel NLD WPB

e. Itschutschuna BRD

ei. Ikarus BRD

Säkäkorkeus 165 cm (12.5.2009)

Väriltään punaruunikko, tähtipää, sukkajalka

Kasvattaja Katri Rantanen, Lahti, Takkulan Ratsastuskeskus

Omistaja Marja Ahola

Kengittäjä Jonna Kantola

Hieroja (tarvittaessa) Irma Pätiälä-Hensel
 
Eläinlääkäri Merja-Liisa Toivonen / Leena Väihkönen

Ischian suvusta ja varsoista voi katsoa lisää tietoa osoitteesta www.sukuposti.net.

Vuosien 2001-2003 osalta suurin osa tiedoista on saatu kasvattajalta. Tätä sivustoa ei enää päivitetä, Ischian blogi on avattu vuoden 2010 lopulla.
ą
A2.jpg
(1017k)
Marja Ahola,
1.1.2009 klo 8.48
Comments