2 iPad i skola och förskola

Den här webbplatsen användes under läsåret 13-14. Nu hänvisar vi hit istället: https://sites.google.com/site/ipadilinkoping/ för senaste nytt om digitala satsningar i Linköpings förskolor och grundskolor.

Många skolor och förskolor i Linköpings kommun arbetar med iPad i klassrummet. De lärare och elever som har deltagit i iPad-projekt under 2013 har varit mycket entusiastiska och uppskattat de nya möjligheterna i undervisningen. Läs gärna mer om deras arbete med iPad på den blogg som de har arbetat med under förra året http://larplattan.blogspot.se/.
 
Utifrån de erfarenheter som gjordes under förra året så har den här webbplatsen skapats. Tanken är att här ska finnas enklare instruktionsmaterial och inspiration för dig som är lärare och vill veta mer om hur ipad kan användas i undervisningen. Söker du på nätet så kommer du att hitta mycket material som beskriver hur andra kommuner i Sverige arbetar med iPads, bl a har Pedagog Malmö gjort en studiecirkel för iPads.
 
Är du intresserad av hur andra skolor arbetar med iPads så kan du gärna titta på t ex Årstaskolans webbplatser. På den skolan görs mycket filmer och böcker. Läs mer om deras arbete på Kunskapshubben,  Bibblis eller Mattenauterna.
För att få mer insikt om hur iPad kan användas pedagogiskt så kan kan du gå med i någon av de grupper som finns på facebook. Det finns flera grupper för det, "iPads i förskola och skola" och "iPads och 1-1 för år 6-9" är de två största.
 
Vill du läsa Apples manual för iPad så finns den här:
 
Har du frågor om iPad-användningen i Linköpings skolor eller om du har tips på hur den här webbplatsen kan utvecklas så får du gärna kontakta någon av oss.
 
Martina Lundström 013-207881, Magnus Vahlberg 013-207293

 
Comments