Fotoblog‎ > ‎

0967

Geplaatst 10 mrt. 2019 08:01 door Jan Geerling
Jacobstraat 28 in Goes was een plaats delict.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Goes Jacobstraat 28 gekroonde valk café moord
pand de Gekroonde Valk in de Jacobstraat 28 - Goes.

Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Goes Jacobstraat 28 gekroonde valk café moord
foto: goesdronk.nl                         De Gekroonde Valk rond 1900

In dit café werd in 1936 Nicolaas Mieras vermoord.

Op 19 mei 1934 opent Pieter Korsuize in de Jacobstraat 28 in Goes café-biljart De Gekroonde Valk. Hij wordt op enig moment opgevolgd door Bram van der Weele die in december 1936 getuige was van een gruwelijke moord in zijn café. 

De plaatselijke krant schreef er beeldend over:
Gisteravond tussen half tien en tien uur heeft in het café „De gekroonde Valk”, van de heer A. v. d. Weele in de St. Jacobstraat een gruwelijke moord plaats gehad. Een gezelschap jongelui uit Nieuwdorp, ’s Gravenpolder en andere plaatsen had een groot deel van de avond in genoemd café bier gedronken.

Een hunner had zich daarbij minder vriendschappelijk gedragen en voortdurend gepoogd ruzie te zoeken, zodat de stemming min of meer geprikkeld was en er de hele avond woorden gevallen waren. Plotseling greep de 22-jarige J. Maat uit Nieuwdorp een dolk, die hij bij zich droeg, en stak daarmee de 27-jarigen N. Mieras uit ’s Gravenpolder in de buik. Deze werd zo ernstig getroffen, dat hij nog slechts kon roepen: „Ko, wat doe je nou”. Hij strompelde naar buiten, wilde toen weer naar binnen en zakte half binnen, half buiten in elkaar. Na een paar minuten overleed hij. De dader had zich direct, nadat hij Mieras de steek had toegebracht, naar een open plaatsje achter het café begeven. Later bleek, dat hij daar de dolk in de grond had verstopt.

De dader werd in beroep veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments