Fotoblog‎ > ‎

0965

Geplaatst 4 mrt. 2019 00:07 door Jan Geerling
Goes was een kloosterrijke stad.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Goes Klooster Gasthuis poort
Kloosterpoort in de Gasthuisstraat - Goes.

Alleen de hardstenen ingangspoort herinnert nog aan het klooster en gasthuis dat hier ooit stond.

Op deze plaats in de Gasthuisstraat in Goes stond vanaf 1441 één van de drie kloosters van de stad. Dit klooster diende als een soort gasthuis en als tijdelijk onderkomen voor arme passanten. De rechts van de poort gelegen kloosterkapel kreeg in 1644 de functie van tweede kerkgebouw: de kleine of gasthuiskerk.

Het kloostergebouw zelf werd omgevormd tot gasthuis van de stad. Op deze plaats werd rond 1900 het nieuwe gasthuis gebouwd. Dit behield die functie tot in 1960 een nieuw ziekenhuis in gebruik werd genomen. Alleen de 18e eeuwse hardstenen. ingangspoort van het middeleeuwse gasthuis bleef bewaard.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments