Fotoblog‎ > ‎

0955

Geplaatst 29 jan. 2019 02:17 door Jan Geerling   [ 29 jan. 2019 02:25 bijgewerkt ]
Pronken met je welvaart.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Sneek Kleinzand Fries Scheepvaart museum Kleinzand 18
Fries Scheepvaartmuseum, pand Kleinzand 18 - Sneek.


Oude panden kregen een nieuw leven.

Dit herenhuis, Kleinzand 18, is omstreeks 1813 gebouwd naar een ontwerp van Auke Bruinsma in opdracht van de olieslager, koopman en burgemeester Berend Harmens Alring voor diens verwanten koopman Abraham Hesseling en Alida Bleeker. Zie ook fotoblog nr. 952 waar dezelfde architect voor dezelfde familie een pand heeft gebouwd. 

Van 1880 tot 1900 was het pand eigendom van Tweede Kamerlid en Staatsraad Marten Hylkes Kingma. Sinds 1988 ingericht als museum. Dit pand staat model voor een ontwikkeling vanaf het eind van de 18de eeuw. Toen lieten de rijke kooplui hun vaak oude huizen voorzien van nieuwe voorhuizen in classicistische stijl, te herkennen aan de brede lijsten onder de dakgoot.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments