Fotoblog‎ > ‎

0953

Geplaatst 21 jan. 2019 03:59 door Jan Geerling
Deel scheepvaartmuseum Sneek was vroeger een kerk.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme nZicht Fotoblog Sneek Kleinzand Fries Scheepvaart museum Sustring Sytsmahus
Sustring Sytsmahûs - Sneek.

Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Sneek Kleinzand Fries Scheepvaart museum Systring Sytsmahûs


De kerk heet nu Schulting Sytsmahûs.

De gevel van het Schulting Sytsmahûs is opgetrokken in Lodewijk XVI-stijl. Het pand is in 1781 gebouwd naar ontwerp van Auke Bruinsma, in opdracht van de olieslager, koopman en burgemeester Berend Harmens Alring. Diens verwanten uit het geslacht (Alring) Hesselink bewoonden het huis tot 1942. In 1964 werd het verbouwd tot Gereformeerde kerk. Sinds 2005 ingericht voor museumfuncties.

Het pand is vernoemd naar A.M. Sustring en zijn vrouw Grietje Systsma. A.M. Sustring was tot 1976 voorzitter van het bestuur van het museum. Sustring was eigenaar van de zilversmederij Schijfsma te Sneek. Het museum beschikt nu over een collectie zilversmids gereedschap waarvan de kern door Sustring bijeengebracht is uit het gereedschap dat in de zilversmederij werd gebruikt.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments