Fotoblog‎ > ‎

0876

Geplaatst 8 apr. 2018 04:28 door Jan Geerling
Zie ginds kwam de stoomboot, maar nu ligt de vrijheid afgemeerd.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Meppel Stoomboot haven Liberté pannenkoek restaurant
de Liberté, een pannenkoeken restaurant, in de Stoomboothaven in Meppel


Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Meppel Stoomboot haven Liberté pannenkoek restaurant

Waar eens de stoomboot naar Amsterdam vertrok ligt nu het pannenkoeken restaurant annex party schip de Liberté afgemeerd.

De Stoombootkade is één van de best bewaarde stukjes van Meppels varend verleden. Vanaf hier vertrokken de boten onder meer naar Amsterdam. De goederen die op de terugweg werden meegenomen werden opgeslagen in de vele pakhuizen en vanaf daar gedistribueerd.

Er waren (en zijn nog steeds) veel contacten met Amsterdam. Dat kwam o.a. door de vaste scheepvaartdiensten van de veerboten en vrachtschepen op Amsterdam. Veel kooplui en schippers uit Meppel hadden familie in Amsterdam. Meisjes en vrouwen die een betrekking zochten bij een rijke familie, trokken veelal naar Amsterdam. Daar was genoeg werk. Was het niet in de huishouding dan wel als turfvulster of visverkoopster. Het kwam zelfs voor dat arme jonge vrouwen van de diaconie in Meppel geld kregen voor een enkele reis naar
Amsterdam om zo hier de armoede te ontvlochten. Daar konden ze een man vinden en de familiebanden tussen Meppel en Amsterdam werden er alleen maar sterker door. Anderen keerden terug om in Meppel te trouwen. Maar ook dan bleven er banden bestaan met Amsterdam.

In 1879 kwam, met de ingebruikname van twee nieuwe schroefstoomboten de 'Meppel I' en 'Meppel II', de stoombootverbinding met Amsterdam tot stand. Om de 'Meppel' I en II te kunnen laten aanleggen binnen de kom van de gemeente, werd een maand later de Meppelersluis vergroot en een jaar later kwam een nieuwe definitieve aanlegplaats voor de beide schepen gereed. Deze aanlegplaats kreeg later de naam Stoombootkade.

De dienst op Amsterdam was de eerste jaren een dagboot die om negen uur in de ochtend vertrok en om vier uur 's middags in Amsterdam aankwam. Als aanlegplaats in Amsterdam hadden de 'Meppelerboten' van de D.S.M. een vaste plek aan de De Ruyterkade achter het Centraal Station aan steiger nummer 1. Een enkele reis van Meppel naar Amsterdam in de eerste kajuit kostte in 1892 f 2,- en een retourkaartje f 3,-. Voor de tweede kajuit werd het tarief respectievelijk f 1,30 en f 2,-. In 1894 werden deze tarieven onder druk van de concurrentie verlaagd.

De eerste jaren draaide de maatschappij met verlies en kon er geen dividend worden uitgekeerd. Hoge reparatie- en onderhoudskosten aan de schepen, vroeg ingevallen winters, lage vrachtprijzen in de zeilvaart en de toenemende concurrentiepositie van de spoorwegen drukte de winsten van de maatschappij. In 1902 werden de boten die de verbinding met Amsterdam onderhielden verkocht aan een andere maatschappij.

Nu ligt in de Stoomboorhaven geen stoomboot meer, maar de 'Liberté' (de Vrijheid), een drijvend pannenkoeken restaurant. De Liberté is een van de laatst overgebleven onverlengde klippers (39,50 meter). De Liberté liep in 1901 op de scheepswerf Bodewes in Millingen van stapel als zeilvrachtschip. De zware arbeid en het bemannen en zeilen van zo'n groot zeilschip werd in de veertiger jaren vergemakkelijkt door het plaatsen van een motor. De masten, verstagingen, de kluiverboom, alle touwwerk en dergelijke verdwenen en van het eens zo prachtige zeilschip was niet zoveel meer over. Ruim 75 jaar heeft de Liberté dienst gedaan als vrachtschip op de Europese wateren. 

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw werd het schip door een liefhebber gekocht en weer in originele staat teruggebracht. Afgemeerd nabij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd het schip gebruikt als atelier. Hier werden prachtige modelschepen gemaakt en gerestaureerd. Ook was er een antiekhandel in gevestigd. In januari 1993 kocht Jan Vrielink (horecaondernemer in Meppel) het schip van de toenmalige eigenaar die om gezondheidsredenen niet langer op het schip kon wonen en werken. Na haar laatste tocht over het IJsselmeer werd de Liberté afgemeerd aan de Stoombootkade in Meppel waar het na een zorgvuldige verbouwing nu als Pannenkoeken-Partyschip in gebruik is. De oude 6 cilinder "La Meuse" motor (langzaamloper) moest hiervoor helaas verwijderd worden. Met zijn 30 meter hoge masten is De Liberté een echte blikvanger in het centrum van Meppel.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments