Fotoblog‎ > ‎

0865

Geplaatst 3 mrt. 2018 00:13 door Jan Geerling
De verlichting is neergestreken in Meppel.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Meppel Zuideinde 29 verlichting
Zuideinde 29 - Meppel

Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Meppel Zuideinde 29 verlichting bank NMB middenstand
foto: Stichting Oud Meppel uit het krantenarchief van Boom uitgevers te Meppel.

Roodbergen en Dolfsma laat Meppel het licht zien.

Dit pand, Zuideinde 29 in Meppel, is oorspronkelijk gebouwd als woning voor een rijke tabaksfabrikant. Indrukwekkend is de entree met de mooie bewerkte deur en de glas in lood ramen er boven. In dit pand was vroeger een bank gevestigd, de Nederlandse Middenstandsbank. De NMB had destijds een bekende reclameslogan: 'De NMB denkt met U mee'. De NMB is later gefuseerd met de ING en verhuisde naar een nieuw pand. 

Het pand werd in ca. 1910 gebouwd als woonhuis van de familie Fransen (van de tabaksfabriek 'De Rustende Jager'). Het pand heeft een zeer diepe tuin. Na de NMB hield Univé hier enige jaren kantoor, later werd de zaak in verlichtingsartikelen van Roodbergen en Wilts hier gevestigd. De zaak heeft een upgrade ondergaan en heet nu: 'Roodbergen en Dolfsma Lightdesign'. Zelf zeggen ze dat ze nu eerst in licht denken en dan pas in armaturen. 

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments