Fotoblog‎ > ‎

0835

Geplaatst 3 dec. 2017 05:12 door Jan Geerling
Salem in de Planciusstraat.
klik op de foto's voor een vergroting
Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Amsterdam Wijkgebouw Hervormd Kerk Salem Planciusstraat
foto: Alf van Beek op wikipedia

Aangeboden door: Stichting Microtoerisme InZicht Fotoblog Amsterdam Salem Wijkgebouw
wijkgebouw Salem - Amsterdam

In 1910 opende het Amsterdamdse wijkgebouw Salem de deuren.

Salem was de naam van een Kanaänitische god. Ook is Salem een Hebreewse jongensnaam die 'vrede' betekent. En tot slot is het de bijbelse naam van oeroude stad, later verwant met Jerusalem. 

Het rijzige Hervormde wijkgebouw Salem van wijk IV in de Planciusstraat 69-71 stamt uit circa 1910. Het werd gebruikt voor vergaderingen, bijbellezing en godsdienstonderwijs. Ook hield er een wijkzuster kantoor. De Nederlands Hervormde kerkgangers kwamen vanaf 1913 samen in hun eigen wijkgebouw Salem. Later hebben hier nog een meubelzaak en een beddenwinkel in het pand gezeten.

****************************************************************************************************************************************

Iedere week een mooie stad bekijken? Abonneer u op  de Microtoerisme Nieuwsbrief!


Vul uw email adres in en bevestig met 'Subscribe'. U krijgt daarna op dat email adres eerst nog een mailtje dat u moet bevestigen. Pas dan is de inschrijving voltooid.

****************************************************************************************************************************************
Comments