2 évtizedet töltöttem olyan betegek problémáival, akiknek intim egészsége megromlott. Panaszaik, tüneteik meghallgatására, a diagnózis felállítására és a gyógyításukra több szakterület képviselői is jogosultak, ugyanakkor határterületi kérdésekben gyakran különböző álláspontot képviselnek. Szakosodunk. Egyre kisebb az a terület, amihez "értünk". Az embernek viszont van nyelve, gyomra, végbélnyílása, bőre, stb. s ha elfelejtjük, hogy egy-egy betegségnek több szerven, szervrendszeren is megnyilvánuló tünetei lehetnek, a sok bába között elveszhet a gyerek...Tapasztalatom szerint ideális lenne, ha az egymással szoros összefüggésben működő szerveink, testrészeink betegségeit - főleg, ha az ennyire intim, mint az alsóneműnkkel fedett területek - egy szakember előtt kellene csak "feltárnunk". Ezesetben Ő lenne az intimorvos. De ilyen nincs! Azaz van, csak nem úgy, hogy a szakrendelőben megtaláljuk a rendelési idejét.

Milyen esetben tudok segíteni?

Ha intim panaszok gyötrik, nőgyógyászati, urológiai, proktológiai, andrológiai, szexológiai kérdésekben van szüksége holisztikus orvosi szemléletre, támogatásra, együttgondolkodásra. A konzultációnál felsoroltam néhányat a tünetek közül, amelyekkel hozzám fordulnak. Nagyon gyakori, hogy az alapprobléma mellett aranyér, székrekedés is gyötri a pácienseimet, mások kifejezetten emiatt keresnek fel.

Mi történik az intimorvosnál?

  • állapotfelmérés, kórelőzmény - korábbi leletek áttekintése, tünetek, panaszok összefoglalása
  • okok, lehetséges összefüggések részletes felderítése
  • személyre szabott megoldás: cselekvési terv együttes kidolgozása a beteg lehetőségeinek figyelembevételével, együttműködési megállapodás, betegedukáció
  • "CSAK" azt tanuljuk meg, amit önmagunkért megtehetünk, hogy a panaszok csökkenjenek vagy megszűnjenek
  • tudatos egészségvédelem, gyógyszeres és eszközös beavatkozások nélkül, személyre szabottan