Dr. Skultéti Judit - Intimtorna Tréner
Talán akkor dőlt el, hogy orvos leszek, amikor az első szemüvegemet megkaptam, ugyanis a bácsi, akitől átvettem, így szólított: "kis doktornő"

Egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem és felvételt nyertem az orvosi egyetemre. Szegeden végzett tanulmányaim után szerettem volna elmélyedni az ok-okozati összefüggésekben, amennyire az a patológián lehetséges. A szakvizsga után viszont azt éreztem, hogy közelebbi kapcsolatra van szükségem a betegekkel.

Sok éven át a betegfelvilágosítás, orvos-beteg együttműködés hatékonyabbá tétele, oktatás tartozott a napi feladataim közé. Úgy alakult, hogy urológiai és/vagy nőgyógyászati problémák kezelésében alkalmazott eljárásokkal kerültem közelebbi kapcsolatba. Az egyik ilyen "problémakör" az inkontinencia volt, melynek bizonyos formáiban - ezek fordulnak elő leggyakrabban - a választható megoldások között szerepelt az intimtorna is.

Mindeközben magánéletemben gyökeres változások következtek be gyermekeim születése kapcsán. A változások között azonban volt olyan is, amire egyáltalán nem vágytam. Engem sem védett meg a diplomám attól a tünettől, ami Magyarországon több százezer nő életminőségét ássa alá. Az inkontinencia nevű tünetnek nem előfeltétele a szülés, várandósság, de nagyon gyakran követi vagy egyidőben jelentkezik ezekkel az életeseményekkel. Szándékosan nem nevezem betegségnek, mert olyan izomgyengeségről van szó, amelyen tudunk változtatni.

Kislányom születése után vettem részt egy intimtorna tanfolyamon Kriston Andreánál. Sokkal többet kaptam, mint amit előzetesen gondoltam erről a tréningről. Olyan összefüggéseket világított meg, amiket orvosi tanulmányaink folytatása közben sem volt mindig lehetőségünk látni. Orvosként kimagaslóan fontosnak érzem a megelőzést, hiszen azzal hosszú távon tudom a jobb életminőség elérésében támogatni pácienseimet. A Kriston Intim Torna Tréning ezt az információátadást biztosítja minden résztvevője számára. Andreánál tehát eldőlt, hogy intimtorna tréner leszek. Aki hozzám fordul, tréneri ismereteimet orvosi tapasztalataimmal kombinálva számíthat segítségemre.

Munkám során sok olyan beteggel találkoztam, aki hosszú évek, gyakran kellemetlen vizsgálatok, indokolatlan gyógyszeres kezelés vagy egyébként elkerülhető műtét után jutott el a számára megoldást jelentő tréningre. Gyakran ki is fejezték rosszallásukat, miért nem értesültek erről a lehetőségről korábban, azoktól a szakemberektől, akiket felkerestek panaszaikkal. Honlapomnak, tanácsadói munkámnak fő célja az, hogy adott intim problémák esetén a beteggel együtt végiggondoljuk a számára legideálisabb megoldást. Minőségi információk birtokában érdemes döntést hozni önmagunkról, gyógykezelésünkről, ehhez tudok Önnek segítséget nyújtani.
Néhány éve egy előadásom után kaptam egy Emléklapot, amin ez állt:
"Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képesség lenni és felelősséggé válik." Ezt a felelősséget átérezve igyekszem tudásom legjavát adva segíteni a hozzám forduló pácienseimnek. Szeretettel várom.

KORÁBBI HELYSZÍNEK: előadások, tréningek, tanácsadás

  • Budapest: Létezés Öröme Központ, Éden Oktatási Központ, Magvacska, II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Új Életkör, Bajcsy Kórház, Hétholdház, Megyeri Klub, Zuglói Civil Ház
  • Bábolna, Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Dorog, Esztergom, Gyermely, Környe, Leányvár, Nyergesújfalu, Páty, Perbál, Telki, Tinnye, Tök, Zsámbék