"A KRISTON INTIM TORNA (KIT) testet, lelket megmozgató, alhas védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára, melynek célja, hogy MEGELŐZZE a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, és azokat megszûntesse vagy csökkentse."

"A 12 órás tréning tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi működéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb záróizom működéshez vezet. A módszer előnye, hogy oktatási módszere mindenKIT képessé tesz annak megtanulására, akinek mozdítható a záróizma."                    

 "Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedô harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztô, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelô helyzetének megtartása érdekében, nôk, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetôvé válik a medencei szervek mûködésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése."

                                                         Családorvosi Fórum/Kriston Andrea

A KIT Módszer kidolgozójának neve: Kriston Andrea, a KIT Módszer egy magyar módszer.  Az ’intimtorna’ Kriston Andrea által megalkotott kifejezés, melyet a Módszer kidolgozója a KRISTON névvel kiegészítve alkalmaz 2004 óta.

A "KRISTON INTIM TORNA®, intim torna®" védjegyoltalom alatt álló megjelölés.

Trénerként vállaltam, hogy a KIT Módszer új elemeit folyamatosan elsajátítom és a legújabb ismeretekkel rendelkezem a

KIT Módszer oktatása kapcsán.

A KIT Módszert bármilyen életkorban, könnyedén, biztonságosan tudja bárki elsajátítani – feltéve, hogy működőképes ideg-izom kapcsolattal rendelkezik.

 A tréninghez semmilyen testüregbe helyezett eszközt nem alkalmazunk.  A foglalkozásokon nem készülhet hang és képi felvétel csak a KIT Módszer kidolgozójának engedélyével.

 A KIT tanfolyamon részt vett hallgatók a tanfolyam végén egy Kriston Andrea által készített hanganyagot kapnak az otthoni gyakorlás támogatására.