Notícies‎ > ‎

Santa Cecília 2010

23 de set. 2014, 2:58 publicada per Sergi Martí
La Instructiva celebra un any més la Festa a Santa Cecília.


Després d’uns mesos d’intens treball que van culminar en la gravació del CD de música festera “La Vella d’Alfarrasí”, els passats dies onze i dotze de desembre la BIM va celebrar la festa a Santa Cecília.
    El cap de setmana va ser complet. A les 9:30 h. del dissabte es va fer el trasllat de la imatge de Santa Cecília des de l’ermita al local de la banda, amb música interpretada per la Banda Jove degudament conduïts per Fede. Després d’esmorzar es van celebrar les diferents competicions: futbet, ping-pong, trivial, truc…A migdia la festa va continuar amb un dinar.
    Per la vesprada va tindre lloc un dels actes més bonics de la festa, que no es altre que l’arreplegada dels nous músics d’Alfarrasí, i també de Benissuera i Guadassèquies:
- Estela Agudo
- Nuria Cháfer
- Estela Sanz
- Robert Úbeda
- Sergio Vidal
Seguidament va tindre lloc la missa en honor a Santa Cecília, el trasllat de la Santa a l’ermita i el sopar de germanor amb orquestra i ball.
    Al sopar es va fer entrega dels trofeus als campions de les diferents competicions. També va ser el moment dels discursos i agraïments. El president Gustau va agrair expressament la voluntat i entrega mostrada per tots els músics en la gravació del CD. A més va fer entrega d’un quadre a Eloy Garcia pel seu vint i cinc aniversari com a component de La Instructiva (no es va tindre en compte la temporada que va tocar la trompa) i a José Luis Vidal Fargueta per la seua entrega i dedicació a la banda (un dels mes aplaudits de la nit).
    Diumenge a les sis del matí, i per no perdre la tradició, alguns van matinar i altres no es van gitar per fer la despertà, que va acabar amb una bona torrada de carn per esmorzar.
L’ANÉCDOTA: Dissabte de matí i ben puntuals, acudirem a l’ermita per baixar a Santa Cecília. I clar, hi ha qui pensava que la Santa estaria allí apunt, dalt de les andes, esperant que la baixarem. La realitat era un altra, s’havia de muntar. I com no podia ser d’altra forma faltaven els “tornillos” per poder enganxar-la a les andes. Com de costum hi ha qui se’ls havia endut a casa per a que no es perderen. Però tot es va solucionar ràpidament, al braç i cap avall. L’any que ve més. Ah! i que algú vaja a desmuntar-la.
J. Requena Martí.

Comments