Notícies‎ > ‎

La Intructiva guanya a Ontinyent

23 de set. 2014, 2:51 publicada per Sergi Martí
Aquesta vegada tenim el premi a la uniformitat


El passat dijous 19 d’agost de 2010 la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí va aconseguir un nou èxit obtenint el “premi a la uniformitat” en l’entrada de Bandes d’Ontinyent.
En l’acte participaven les vint-i-quatre bandes que acompanyen a les respectives comparses de moros i cristians que prenen part en la festa d’Ontinyent, i d’entre totes elles la Instructiva d’Alfarrasí va ser guardonada com la banda que millor i més uniformement va desfilar.
L’altre premi que es va atorgar va ser el de intrepretació, que va recaure per segon any consecutiu en l’Agrupació Musical d’Ontinyent, encara que la Unió Musical de Llanera de Ranes també va aconseguir un accèsit.
Per la seua banda, la BIM va interpretar el magnífic pasdoble i darrerament estrenat “La Vella d’Alfarrasí”, composat i regalat a la societat musical pel seu actual director Francisco Valor Llorens, absent en este acte, però degudament substituit pel director Rafa Garcia Vidal (encara que per la megafonia i com a anècdota s’anunciava un tercer director: Ismael Vidal Engo).
El jurat estava format per Saül Gòmez Soler, Ramon Garcia i Soler i per Pablo Sánchez Torrella, encarregat de dirigir la marxa mora Chimo interpretada conjuntament per totes les bandes.  
No és la primera vegada que la BIM resulta guardonada a l’entrada de bandes d’Ontinyent, ja que compta amb tres primers premis d’interpretació, any 1992 amb el pasdoble Gloria al Pueblo, de P. Artola, any 1997 amb el pasdoble Cañada en Fiestas de Francisco Lloret, i any 2008 amb el pasdoble Daniel Juan, del mestre Ferrero; i a més també compta amb un altre premi d’uniformitat.
La Banda Instructiva Musical, en l’actualitat participa en les festes d’Ontinyent acompanyant a la comparsa Kàbiles, de la qual és banda oficial des de l’any 1989.
J.R.M.

Comments