Notícies‎ > ‎

Fancisco Valor Llorens dirigeix la marxa mora Chimo a Ontinyent.

23 de set. 2014, 3:03 publicada per Sergi Martí

Enhorabona MestreEl passat dijous 25 d’agost, el nostre director Francisco Llorens Valor va ser convidat per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent a dirigir la marxa mora ”Chimo” a totes les societats musicals participants a l’entrada de bandes.

L’acte va començar a les sis de la vesprada en la Plaça de la Concepció amb la  desfilada de totes les bandes participants. A la mateixa van intervindre vint-i- sis bandes, de les quals vint-i-quatre participaven en el concurs d’interpretació que finalment va guanyar la Unió Musical Santa Cecília de Canals. Per la seua part la Instructiva d’Alfarrasí va interpretar “Als Llaneros Dianers”, del compositor alcoià Rafael Mullor Grau.
En acabar la desfilada, totes les bandes es van concentrar a la Plaça Major on, prèvia presentació del director amb entrega de quadre inclosa, es va interpretar de forma conjunta la marxa mora del mestre Ferrero “Chimo”.

Uns mil músics tocant conjuntament
Aquesta interpretació de Chimo és un dels actes més multitudinaris dels que se celebren a les festes d’Ontinyent, i pot ser un dels que més músics concentren tocant al mateix temps (prop de mil músics). La primera vegada que es va fer esta interpretació conjunta va ser l’any 1987, amb motiu de la desgraciada mort del mestre Ferrero en un accident de tràfic al terme de Banyeres. L’any següent no es va interpretar, però al 1989 aprofitant que es complien 25 anys de la composició d’aquesta marxa, es va tornar a celebrar l’acte, el qual ha quedat consolidat des d’eixe moment, celebrant-se ininterrompudament fins l’actualitat (excepte l’any 1999 que es va suspendre per la pluja)

Han sigut nombrosos els directors que han dirigit aquesta interpretació de la marxa mora Chimo, tots ells de reconegut prestigi, i encara que, degut al gran nombre de músics participants resulta dificultós que la interpretació ixca perfecta, podem estar contents que enguany, amb la direccció de Francisco, ha sigut un dels anys que millor ha quedat. Serà que tenim bon mestre.
EnhorabonaJ.R.M

Comments