Notícies‎ > ‎

25 festes amb els Kábiles

23 de set. 2014, 3:40 publicada per Sergi Martí
Homenatge a la BIM i primer premi a l'entrada de bandes.Un dia molt especial
El passat dijous, 22 d’agost de 2013, va ser un dia molt especial per a la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí per dos grans motius:

Enguany, que fa 25 anys que acompanyem a la comparsa Kàbilas d’Ontinyent, aquestos van tindre el gran detall de retre’ns homenatge en el dinar que acostumen a celebrar el dia de la vespra de festes d’Ontinyent. Per a tal celebració van tenir la deferència de convidar a tots els nostres veterans, dels quals en van poder assistir 8, als qui se’ls va reconèixer tota la dedicació a la comparsa durant els darrers 25 anys. Així com també ubicar al nostre Director, Francisco Valor, i al president de la BIM en la taula de les autoritats allí presents.

L’acte va ser senzill però emotiu. El Kàbila més veterà, Roberto Belda, va ser l’encarregat de descriure
tota la nostra trajectòria amb els kàbiles: primers actes, les relacions personals consolidades, guardons... També va fer la relació, un per un, de tots els nostres músics veterans que ja els acompanyaven 25 anys enrere. I als presents els va fer alçar, i inclús desfilar. Després de les intervencions de Sergio Reig, President dels Kàbiles, i Gustavo Vidal, President de la BIM, totes dues carregades d’agraïments, i de l’intercanvi de regals, es va concloure l’acte amb la interpretació del Pas Doble “La Vella d’Alfarrasí” i la Marxa Mora “El Kàbila”. Moltes gràcies Kàbiles!

El colofó arriba quan, ja de vesprada, en l’acte que obri les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent: l’Entrada de Bandes, el jurat –aquest any composat per Saül Gómez Soler, Vicent Pérez Esteban (Coleto IV) i Ignacio Sánchez Navarro (qui després dirigiria CHIMO)- ens van atorgar el Primer Premi a la millor interpretació. Conduïts per Francisco Valor, el nostre director, vam interpretar el seu Pas Doble “Al Cel”. L’anècdota arriba quan per megafonia es demana la presència d’algun representant de la BIM per a recollir el premi, però entre els crits i les celebracions no ens enteràvem i vam tardar a eixir.

Un dijous molt especial, què ens ompli d’orgull!

Comments