Notícies

25 festes amb els Kábiles

23 de set. 2014, 3:40 publicada per Sergi Martí

Homenatge a la BIM i primer premi a l'entrada de bandes.Un dia molt especial
El passat dijous, 22 d’agost de 2013, va ser un dia molt especial per a la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí per dos grans motius:

Enguany, que fa 25 anys que acompanyem a la comparsa Kàbilas d’Ontinyent, aquestos van tindre el gran detall de retre’ns homenatge en el dinar que acostumen a celebrar el dia de la vespra de festes d’Ontinyent. Per a tal celebració van tenir la deferència de convidar a tots els nostres veterans, dels quals en van poder assistir 8, als qui se’ls va reconèixer tota la dedicació a la comparsa durant els darrers 25 anys. Així com també ubicar al nostre Director, Francisco Valor, i al president de la BIM en la taula de les autoritats allí presents.

L’acte va ser senzill però emotiu. El Kàbila més veterà, Roberto Belda, va ser l’encarregat de descriure
tota la nostra trajectòria amb els kàbiles: primers actes, les relacions personals consolidades, guardons... També va fer la relació, un per un, de tots els nostres músics veterans que ja els acompanyaven 25 anys enrere. I als presents els va fer alçar, i inclús desfilar. Després de les intervencions de Sergio Reig, President dels Kàbiles, i Gustavo Vidal, President de la BIM, totes dues carregades d’agraïments, i de l’intercanvi de regals, es va concloure l’acte amb la interpretació del Pas Doble “La Vella d’Alfarrasí” i la Marxa Mora “El Kàbila”. Moltes gràcies Kàbiles!

El colofó arriba quan, ja de vesprada, en l’acte que obri les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent: l’Entrada de Bandes, el jurat –aquest any composat per Saül Gómez Soler, Vicent Pérez Esteban (Coleto IV) i Ignacio Sánchez Navarro (qui després dirigiria CHIMO)- ens van atorgar el Primer Premi a la millor interpretació. Conduïts per Francisco Valor, el nostre director, vam interpretar el seu Pas Doble “Al Cel”. L’anècdota arriba quan per megafonia es demana la presència d’algun representant de la BIM per a recollir el premi, però entre els crits i les celebracions no ens enteràvem i vam tardar a eixir.

Un dijous molt especial, què ens ompli d’orgull!

I Curs de clarinet

23 de set. 2014, 3:34 publicada per Sergi Martí

Impartit per Carlos Casanova


Del 8 al 10 de Juliol

Per a més informació:

658 793 196

Carlos Casanova

Professor superior de Clarinet, ha perfeccionat els seus estudis en la Internationale Sommerakademie "Mozarteum" de Salzburg (Àustria) amb el professor Alfred Prinz (solista de l’Orquestra Filarmònica de Viena), a Berlín (Alemanya) amb el professor Walter Seyfarth (Orquestra Filarmònica de Berlín) i en la Hochschule für Musik de Karlsruhe (Alemanya) amb el professor Wolfgang Meyer.

 

Col·labora amb la Badisches Staatsttheater Karlsruhe Orchester, l’European Symphony Orchestra, l’Ensemble Nacional d’Espanya de Música Contemporània, l’European Symphony Orchestra String Quartet, American String Quartet, Solistes València, Ensemble Stadler, Camerata Deia, Volatile Ensemble i Karlsruhen Solisten. Amb estes formacions ha actuat en les més importants sales de la península i ha participat en diversos festivals internacionals de música.

 

Ha estrenat obres dels compositors José Manuel Morales, Wang Jue, Eunsun Llig i Ralph Bernardy interpretant "ANGST", per a clarinet solista, piano i cordes amb la Badischen Staatskapelle Orquestra de Karlsruhe. Forma part del Wolfgang Meyer Trio i ha col·laborat amb Sabine Meyer, José Carreres, Pedro Iturralde, Béla Kovács, Dirk Peppel i Jesse Levine.

 

En el seu repertori com a solista, ha interpretat les obres més importants per a Clarinet i Piano així com les més rellevants peces dels principals compositors per a Corda i Clarinet, centrant-se en Mozart, Krommer, Crusell, Spohr, Weber i Françaix.

 

En 2012 presentarà el seu primer treball discogràfic com a solista, interpretant amb Solistes València la integral dels Quartets per a Clarinet del compositor Finlandés B. H. Crusell, així com els duos per a dos clarinets amb el clarinetista alemany Wolfwang Meyer.

 

És un dels músics amb més talent de la seua generació i un dels pocs clarinetistes europeus que dominen brillantment els dos sistemes de clarinet existents, el francés i l’alemany. Utilitza en els seus concerts clarinets O. OEHLER (1910).


Botifarra a Banda

23 de set. 2014, 3:33 publicada per Sergi Martí

La Instructiva oferirà "Botifarra a Banda" al mes d'abril.


Els propers divendres i dissabte 5 i 6 d'abril Alfarrasí acollirà Pep Gimeno "Botifarra" amb la seua Rondalla, que en conpanyia de la Banda Instructiva Musical ens oferiran la seua versió de "Botifarra a Banda".

Muntatge que ja ha representat el cantant de Xàtiva per diverses poblacions de la nostra geografia i que, per primera vegada, es presenta a la Vall d'Albaida.

Aquest muntatge compta amb peces populars ja gravades en anteriors discs del popular cantant com són:

LA GRANAINA DEL TIO PALERO.
EL CASAMIENTO DE MARIA LA XAPA.
DOTZE I U DE LA TIA ROSARIO.
JOTA DE QUINTOS I DE RONDA.
ROMANÇ DE LES DONES QUE JUGUEN AL BURRO.
LES DESPERTAES.

L'U D'AIELO.
JOTA DE XÀTIVA.
EL ROMANÇ DE SENYERA.
ELS VETLATORIS.
MALAGUENYA DE BARXETA.
LES MARENYAES.
L'ESTACIÓ DE CUENCA.
LA SANDINGA.


La Banda Instructiva Musical està afanyant-se en assajar per poder estar a l'alçada i oferir al públic un concert inoblidable i diferent del que s'havia fet fins ara.

Les entrades costaran 10 € cadascuna i si voleu aconseguir-ne ho podery fer als punts de venda citats més avall o amb algun membre de la Instructiva.
Els horaris dels concerts són:
- Divendres 5 d'abril 22:30 h.
- Dissabte 6 d'abril 19:30 h.
En el mateix concert hi haurà a la venda el disc "Botifarra a Banda" gravat amb la Banda de la Nucia i el disc "La Vella d'Alfarrasí" gravat per la Instructiva.

Les entrades les podreu trobar als establiments col·laboradors:

- Lidia Vidal. Bellesa i Estètica. C/ Del Mig, 12. Alfarrasí.
- L'Estanc d'Alfarrasí. Avgda. València, 1. Alfarrasí.
- El Súper. Avgda. València, 8. Alfarrasí
- Fruteria VIDAL. Plaça Verge de Loreto, 2. L'Olleria.
- CIBEN Centro Informático Benigànim. Avda. L'Ortissa, 21. Benigànim.
- Kiosk L'Ortissa. C/ Leonor Ortiz, 8. Benigànim.
- Centre FUJI Xàtiva. Avgda. Ausiàs March, 1 (davant estació RENFE). Xàtiva.

- Cridant al 689700787.AFANYEU-VOS QUE S'ESGOTEN.

Fancisco Valor Llorens dirigeix la marxa mora Chimo a Ontinyent.

23 de set. 2014, 3:03 publicada per Sergi Martí

Enhorabona MestreEl passat dijous 25 d’agost, el nostre director Francisco Llorens Valor va ser convidat per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent a dirigir la marxa mora ”Chimo” a totes les societats musicals participants a l’entrada de bandes.

L’acte va començar a les sis de la vesprada en la Plaça de la Concepció amb la  desfilada de totes les bandes participants. A la mateixa van intervindre vint-i- sis bandes, de les quals vint-i-quatre participaven en el concurs d’interpretació que finalment va guanyar la Unió Musical Santa Cecília de Canals. Per la seua part la Instructiva d’Alfarrasí va interpretar “Als Llaneros Dianers”, del compositor alcoià Rafael Mullor Grau.
En acabar la desfilada, totes les bandes es van concentrar a la Plaça Major on, prèvia presentació del director amb entrega de quadre inclosa, es va interpretar de forma conjunta la marxa mora del mestre Ferrero “Chimo”.

Uns mil músics tocant conjuntament
Aquesta interpretació de Chimo és un dels actes més multitudinaris dels que se celebren a les festes d’Ontinyent, i pot ser un dels que més músics concentren tocant al mateix temps (prop de mil músics). La primera vegada que es va fer esta interpretació conjunta va ser l’any 1987, amb motiu de la desgraciada mort del mestre Ferrero en un accident de tràfic al terme de Banyeres. L’any següent no es va interpretar, però al 1989 aprofitant que es complien 25 anys de la composició d’aquesta marxa, es va tornar a celebrar l’acte, el qual ha quedat consolidat des d’eixe moment, celebrant-se ininterrompudament fins l’actualitat (excepte l’any 1999 que es va suspendre per la pluja)

Han sigut nombrosos els directors que han dirigit aquesta interpretació de la marxa mora Chimo, tots ells de reconegut prestigi, i encara que, degut al gran nombre de músics participants resulta dificultós que la interpretació ixca perfecta, podem estar contents que enguany, amb la direccció de Francisco, ha sigut un dels anys que millor ha quedat. Serà que tenim bon mestre.
EnhorabonaJ.R.M

Presentació del CD

23 de set. 2014, 3:01 publicada per Sergi Martí

"La Vella d'Alfarrasí" ja està a les nostres mans


El passat divendres 15 de juliol va tindre lloc la presentació del darrer enregistrament de la Societat Instructiva Musical d’Alfarrasí titulat “LA VELLA D’ALAFARRASÍ”
L’acte va començar passades les vuit de la vesprada a la casa de la cultura amb la projecció d’un audiovisual amb una breu introducció explicativa de les dades més antigues que es tenen de l’existència de la nostra banda de música i que es remunten a l’any 1840, seguit d’imatges de la gravació i la presentació de cada una de les peces que componen el CD, així com dels patrocinadors i dels músics que han participat en la gravació.Després va vindre l’hora dels parlaments.Parlaments
El president Gustau Vidal va ser l’encarregat de donar les gràcies a tots els participants en el projecte: músics, director, patrocinadors, col•laboradors, comparses, compositors, assessor musical, tècnic de so, Ajuntament etc. Va destacar el gran entusiasme i esforç colectiu durant els tres dies de gravació.
Seguidament el director de la BIM Francisco Valor Llorens va ser l’encarregat de destacar la professionalitat i entrega de tots els músics demostrada en els quatre
mesos d’assajos  d’abans de la gravació a més de destacar quan orgullós que estava per la gran qualitat aconseguida en l’enregistrament.
Per últim Rafa Garcia, músic de la BIM i assessor en la gravació va posar de relleu el que ha suposat la present gravació per a la nostra societat musical després d’haver superat una etapa un tant dificultosa. La presentació va acabar a l’entrega d’un CD a cadascun dels patrocinadors, col•laboradors, comparses i compositors i amb la pertinent foto de família.Tot seguit es va servir un vi d’honor per a tots els assistents a
l’acte.
A Destacar
La gran afluència de públic que va omplir de gom a gom la Casa de la Cultura, amb presència d’amics, familiars, convidats i com no els membres més veterans de la
Instructiva, tots ells incondicionals seguidors de la nostra societat que una vegada més van poder comprovar que continuen sent part important d’esta banda.

MÉS NOTÍCIES: Fa unes poques setmanes es va anunciar que el nostre director Francisco Valor Llorens serà aquest any 2011 l’encarregat de dirigir la marxa mora del mestre Ferrero “Chimo” a les festes d’Ontinyent. Un acte multitudinari en el que hi participen vint i cinc bandes de música.  Un motiu més per a estar orgullosos.

A continuació podeu veure les imatges que es varen projectar dins de l'acte de presentació.


Invitació a la presentació del Nou Disc

23 de set. 2014, 3:00 publicada per Sergi Martí

La Vella d'Alfarrasí


La Banda Instructiva d'Alfarrasí, després d'un llarg període de post-muntatge, arranjament, disseny... ja està preparada per a presentar en societat el seu nou disc "La Vella d'Alfarrasí".
I és per això que se us convoca a totes i totes els aficcionats a la música festera a l'acte que estem organitzant per a tal fet:
  • Lloc: Casa de la Cultura (Alfarrasí)
  • Dia: 15 de juliol
  • Hora: 20 h
Eixe mateix dia es posaran a la venda els exemplars per un preu de 10 € cadascun.
Animeu-vos i col·laboreu amb la BIM assistint a l'acte i comprant el nostre nou treball que, de ben segur, us agradarà, perquè ens a eixit "redonet".

Santa Cecília 2010

23 de set. 2014, 2:58 publicada per Sergi Martí

La Instructiva celebra un any més la Festa a Santa Cecília.


Després d’uns mesos d’intens treball que van culminar en la gravació del CD de música festera “La Vella d’Alfarrasí”, els passats dies onze i dotze de desembre la BIM va celebrar la festa a Santa Cecília.
    El cap de setmana va ser complet. A les 9:30 h. del dissabte es va fer el trasllat de la imatge de Santa Cecília des de l’ermita al local de la banda, amb música interpretada per la Banda Jove degudament conduïts per Fede. Després d’esmorzar es van celebrar les diferents competicions: futbet, ping-pong, trivial, truc…A migdia la festa va continuar amb un dinar.
    Per la vesprada va tindre lloc un dels actes més bonics de la festa, que no es altre que l’arreplegada dels nous músics d’Alfarrasí, i també de Benissuera i Guadassèquies:
- Estela Agudo
- Nuria Cháfer
- Estela Sanz
- Robert Úbeda
- Sergio Vidal
Seguidament va tindre lloc la missa en honor a Santa Cecília, el trasllat de la Santa a l’ermita i el sopar de germanor amb orquestra i ball.
    Al sopar es va fer entrega dels trofeus als campions de les diferents competicions. També va ser el moment dels discursos i agraïments. El president Gustau va agrair expressament la voluntat i entrega mostrada per tots els músics en la gravació del CD. A més va fer entrega d’un quadre a Eloy Garcia pel seu vint i cinc aniversari com a component de La Instructiva (no es va tindre en compte la temporada que va tocar la trompa) i a José Luis Vidal Fargueta per la seua entrega i dedicació a la banda (un dels mes aplaudits de la nit).
    Diumenge a les sis del matí, i per no perdre la tradició, alguns van matinar i altres no es van gitar per fer la despertà, que va acabar amb una bona torrada de carn per esmorzar.
L’ANÉCDOTA: Dissabte de matí i ben puntuals, acudirem a l’ermita per baixar a Santa Cecília. I clar, hi ha qui pensava que la Santa estaria allí apunt, dalt de les andes, esperant que la baixarem. La realitat era un altra, s’havia de muntar. I com no podia ser d’altra forma faltaven els “tornillos” per poder enganxar-la a les andes. Com de costum hi ha qui se’ls havia endut a casa per a que no es perderen. Però tot es va solucionar ràpidament, al braç i cap avall. L’any que ve més. Ah! i que algú vaja a desmuntar-la.
J. Requena Martí.

Presentació de la novel·la eròtica-musical

23 de set. 2014, 2:57 publicada per Sergi Martí

Vegeu si vos sona d'algo...


El passat 29 d’abril, a l’Agència Municipal de Lectura de Montaverner, el nostre company músic Vicent Sanz Guerrero va presentar la seua primera novel.la “Bagassa primerenca, beata tardana”.
Tal i com la descriu el propi autor, es “tracta d’una novel•la fresca i senzilla en el contingut, amb pinzellades de crítica social”. De temàtica eròtica i musical, descriu alguns aspectes i ocurrències de les festes de pobles de la Vall d’Albaida com Bocairent, Palomar, Ontinyent o Albaida, des del punt de vista del músic, amb situacions que de segur més d’un haurà viscut o més bé imaginat alguna vegada.
Encara que l’autor va destacar en diverses ocasions que qualsevol paregut amb la realitat és pura coincidència, ací teniu un fragment del llibre.

Com et deia, aprofitant la barbaritat de festes que se celebraven a la comarca al llarg dels mesos d’agost i setembre i amb l’excusa de tenir poc de temps, vaig comunicar a la Junta Directiva que els “agraïments” als musics els faria a mitjan mes de setembre. Els calés passaven sovint per les meues mans i cada vegada se’m feia més difícil resistir la temptació de prendre’n alguns prestats. Mentre signava xecs per als músics forasters, vaig afegir-ne algun per a mi, com aquell que no vol. Estava segur que no cridaria gens l’atenció fer-ne un o dos de més. Però aquell préstec va començar a augmentar i cada vegada me’n calien més de diners. Aleshores, vaig decidir la jugada final. A partir d’aquell moment, cada setmana del mes d’agost, vaig traure del banc unes quantitats semblants a les quantitats que hi havia al xec. A més a més, també vaig traure altres quantitats en efectiu per poder agrair als músics forasters la feina feta, però no vaig arribar a donar-los-en, de diners a ningú d’ells. Finalment, la segona setmana del mes de setembre, després just d’haver cobrat les festes de l’Olleria, vaig extraure en diversos dies la major quantitat de diners que vaig poder, vora vuit milions de les antigues pessetes, fresquets com una rosa i lliures d’impostos. Ningú de la banda se’n va adonar perquè la majoria no volia saber-se’n de res. L’única preocupació que tenien era cobrar de tant en tant per a gastar-se’ls de seguida …
A primera hora del matí vaig acudir a una agència de viatges per assabentar-me de les ofertes i possibilitats de destí. Mitja hora després ja tenia contractat un vol d’anada per a Marce a Veneçuela, per a dijous vinent, amb la companyia Chavez Airlines…


Vos sona d’algo? Doncs, és pura coincidència. Però si voleu saber més, a llegir!!
J.R.M.

Gravant el disc

23 de set. 2014, 2:55 publicada per Sergi Martí

La Instructiva ja està gravant...


Arribat el moment de la veritat i els músics de la Instructiva, molt ben acompanyats per tots els convidats, han començat el procés de gravació del nou CD.
El dilluns 6 de desembre es van emplear a fons i amb una eficàcia artística digna dels professionals varen aprofitar molt bé el temps, gravant una bona quantitat de peces, amb una qualitat musical immillorable.
El seu president Gustau no ha tardat en enviar un missatge via e-mail a tots els components i col·laboradors:

Sou collonuts/des!!!!
Ànim que això ja ho tenim fet, i de quina manera!
Espectacular!
Gràcies a tots i a totes per l'esforç, valdrà la pena!

També podeu veure algunes fotografies de la gravacióLa Intructiva guanya a Ontinyent

23 de set. 2014, 2:51 publicada per Sergi Martí

Aquesta vegada tenim el premi a la uniformitat


El passat dijous 19 d’agost de 2010 la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí va aconseguir un nou èxit obtenint el “premi a la uniformitat” en l’entrada de Bandes d’Ontinyent.
En l’acte participaven les vint-i-quatre bandes que acompanyen a les respectives comparses de moros i cristians que prenen part en la festa d’Ontinyent, i d’entre totes elles la Instructiva d’Alfarrasí va ser guardonada com la banda que millor i més uniformement va desfilar.
L’altre premi que es va atorgar va ser el de intrepretació, que va recaure per segon any consecutiu en l’Agrupació Musical d’Ontinyent, encara que la Unió Musical de Llanera de Ranes també va aconseguir un accèsit.
Per la seua banda, la BIM va interpretar el magnífic pasdoble i darrerament estrenat “La Vella d’Alfarrasí”, composat i regalat a la societat musical pel seu actual director Francisco Valor Llorens, absent en este acte, però degudament substituit pel director Rafa Garcia Vidal (encara que per la megafonia i com a anècdota s’anunciava un tercer director: Ismael Vidal Engo).
El jurat estava format per Saül Gòmez Soler, Ramon Garcia i Soler i per Pablo Sánchez Torrella, encarregat de dirigir la marxa mora Chimo interpretada conjuntament per totes les bandes.  
No és la primera vegada que la BIM resulta guardonada a l’entrada de bandes d’Ontinyent, ja que compta amb tres primers premis d’interpretació, any 1992 amb el pasdoble Gloria al Pueblo, de P. Artola, any 1997 amb el pasdoble Cañada en Fiestas de Francisco Lloret, i any 2008 amb el pasdoble Daniel Juan, del mestre Ferrero; i a més també compta amb un altre premi d’uniformitat.
La Banda Instructiva Musical, en l’actualitat participa en les festes d’Ontinyent acompanyant a la comparsa Kàbiles, de la qual és banda oficial des de l’any 1989.
J.R.M.

1-10 of 28