Sortides i activitats

Criptografia. Una xerrada enigmàtica

El passat 18 de febrer, els alumnes de tercer d'ESO i de primer A de Batxillerat van assistir a la conferència «CODIS SECRETS» que va impartir l'Òscar Font al nostre centre.

En aquesta xerrada es va fer repàs als mètodes criptogràfics clàssics des de l'antiga Grècia fins a la Segona Guerra Mundial, la robustesa d'aquests mètodes així com la seva relació amb les matemàtiques.

Al final de l'exposició, l'Òscar va fer una demostració del funcionament d'una màquina NEMA (Neue ENIGMA Maschine) original, construïda durant la Segona Guerra Mundial i que va fer servir l'exèrcit alemany per a xifrar les seves comunicacions.

Cal dir que en tot moment la xerrada va ser molt interessant, presentant la criptografia d'una forma lúdica, pedagògica i motivadora, aconseguint captar l'atenció i l'interès de l'alumnat.Taller de cinema

El passat mes de gener vam tenir a l'institut, des de la matèria de Cultura Audiovisual, la col·laboració del col·leccionista Miquel Casas, en aquest taller vam poder veure i experimentar amb material cinematogràfic de la seva col·lecció del museu que té a Torrelles de Llobregat, aquí en teniu unes imatges.


Lipdub

Aquest és el resultat de la gravació del nostre primer Lipdub... Tot i que teníem pocs recursos, podem dir que ens va quedar prou bé, no?

El vam filmar a finals del curs 2010-2011, i hi vam dedicar tot un matí. Després de 2 intents, a la tercera va ser la vençuda!

 


 


Colònies anglès

Aquest any, ens hem estrenat amb les colònies de 2n d'ESO. Hem anat a Tossa de Mar, en un camping. Totes les activitats s'han fet en anglès ja que els monitors eren tots anglesos i pràcticament no parlaven ni català ni castellà. Ha estat una bona experiència tot i el mal temps que ens ha fet (ha plogut tots els dies i tot el dia..) i els nanos, mica en mica han anat perdent la vergonya de parlar en anglès.


Treball de síntesi

A finals de curs fem el treball de síntesi. Per poder-lo treballar més àmpliament acostumem a fer alguna sortida. Aquest any vam anar amb els alumnes de 2n. al port de Barcelona, on ens van fer unes interessants explicacions.        

 
Comments