Inici


https://web2.alexiaedu.com/ACWeb/LogOn.aspx?key=uDAIJl6GikI%3d


https://web.alexiaedu.com/ACWeb/LogOn.aspx?key=uDAIJl6GikI%253d

Sortida a CosmoCaixa

9 de març 2018, 0:38 publicada per webInsPalleja   [ actualitzat el 9 de març 2018, 0:45 ]

ELS ALUMNES DE 4t ESO I 1r DE BATXILLERAT A COSMOCAIXA BARCELONA


El dia 1 de març de 2018 els alumnes de 4t d’ESO (els qui cursen estudis de física i de química com a matèria optativa) i els alumnes de 1r de Batxillerat de la branca cientificotecnològica van fer un taller de so i d’acústica i, acte seguit, una visita a CosmoCaixa Barcelona.
Pel que fa al taller, es va parlar de com es transmet el so. Aquesta activitat vol acostar, de manera vivencial i experimental, l’alumne al concepte del so i de les seves característiques: instruments musicals, aparells de mesura acústica i tècniques informàtiques permeten als alumnes comprendre què és el so, com viatja i quines característiques té.
Aquest taller presenta un seguit d’experiments amb els quals s’introdueixen conceptes com la longitud d’ona, els ultrasons, el volum, la freqüència, el timbre i la ressonància.
Després del taller, els membres de la sortida vam visitar CosmoCaixa Barcelona, que és un museu de ciència de l’Obra Social “la Caixa” amb seu a la ciutat comtal (carrer d’Isaac Newton, 26). Fou inaugurat l’any 2004 després de la remodelació del seu predecessor, el Museu de la Ciència de Barcelona, inaugurat el 1981.
A CosmoCaixa Barcelona s’expliquen diferents conceptes de física que hem pogut veure al llarg del curs, com la caiguda lliure, el principi d’Arquimedes, la refracció, la difracció, etc.
Finalment, cal fer esment que també hi havia una interessant exposició sobre dinosaures.
     
Sortida a l'Auditori

2 de març 2018, 0:50 publicada per webInsPalleja

El passat divendres 9 de febrer, els alumnes de 2n de l'ESO van fer una sortida a Barcelona, concretament a l'Auditori i al Museu de la Música. A l'Auditori van poder presenciar un assaig en directe de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).


Els alumnes van poder presenciar l'assaig general d'una estrena absoluta d'un compositor català, Ferran Cruixent. La seva obra Deus ex machina ens va sorprendre molt. Després van poder veure assajar l'OBC amb Ignasi Cambra i Maria João Pires com a pianistes solistes interpretant un concert de Mozart. 
Quan van sortir de l'assaig, els alumnes van visitar  l'exposició permanent del Museu de la Música, que s’estructura a través d'un programa audiovisual que combina música, imatge i veu. Així mateix, permet contextualitzar l'època i l'estil musical dels instruments exposats en diferents àmbits temàtics, ordenats cronològicament des dels inicis de la polifonia fins als inicis de la tecnologia musical, passant per l'àmbit de les músiques del món. La visita va acabar a la Sala d'interactius, on van poder experimentar amb maquetes sonores i fins i tot tocar instruments musicals.

JORNADA DE PORTES OBERTES INS PALLEJÀ DIMECRES 21 FEBRER

16 de febr. 2018, 0:11 publicada per webInsPalleja   [ actualitzat el 23 de febr. 2018, 0:28 ]


15:00  Visita alumnes de les escoles del nostre municipi: La Garalda-Jacint Verdaguer-Àngel Guimerà

17:00 Portes obertes pares/mares

Jornadesdeportesobertes.ppt


Bones Festes!

23 de des. 2017, 1:27 publicada per webInsPalleja


Perquè el més important és fer camí, no oblidis mai viatjar ple d'esperança, amor i felicitat
    

L’equip de l’Institut de Pallejà guanya el Concurs d’Idees Innovadores

13 de des. 2017, 1:53 publicada per webInsPalleja   [ actualitzat el 9 de gen. 2018, 10:29 ]

Premi Empreneduria 2017.mp4El passat 28 de novembre a l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei es va celebrar la XIII edició del Concurs d’Idees Innovadores.

Aquest concurs d’àmbit comarcal (Baix Llobregat) aplega equips formats per alumnat de Segon de Batxilletat de l’asignatura d’Economia d’Empresa (EE) i està dotat amb un premi en metàl·lic de 500 €.

A l’INS Pallejà és tradicional la participació establint-la com una activitat d’ensenyament/apre-nentatge dins de la Matèria d’EE. Per votació entre l’alumnat d’EE s’escull el treball que representarà a l’INS al concurs.

Enguany l’equip format per les alumnes Cristina Casares, Mireia García i Claudia Sánchez amb la supervisió del professor Dani Sapiña va presentar, de forma brillant, la idea guanyadora: un rellotge/polsera amb detectors biomètrics conectada a una app de mòbil per a malalts de diabetis,enfermetats cardiovasculars i narcolèpsia.


Al mateix acte es va realitzar l’entrega del diploma acreditatiu. Encara està per decidir què fer amb el premi en metàl·lic , segurament una sortida lúdica, però està clar que el disfrutarà tot l’alumnat de la matèria ja que tothom ha contribuït, encara que sigui escollint bé les representants, en l’èxit obtingut. Una bona mostra de companyerisme!


Moltes felicitats a l’equip guanyador! Una bona iniciativa! 
 
(foto: Dani Sapiña)


Calendari d'inici de Curs 2017-2018

5 de set. 2017, 21:27 publicada per webInsPalleja

Estimades famílies


Us informem del calendari d’inici del curs 2017-18

 

 • Dimarts 12 de setembre
  • 17:15 – Reunió de mares i pares dels alumnes de 4t ESO i 1r Batx.
  • 17:30 – Reunió de mares i pares dels alumnes de 1r ESO

 

 • Dimecres 13 de setembre
  • 12:00 a 13:30– Acollida dels alumnes de 1r ESO
  • 17:00 - Reunió de mares i pares dels alumnes de 3r ESO
  • 17:15 – Reunió de mares i pares dels alumnes de 2n ESO i 2n Batx

 

 • Dijous 14 de setembre
  • 8:00 a 14 :30 – Inici de l’activitat lectiva.
Salutacions

 

Lliurament de Notes Setembre Curs 2016-2017

1 de set. 2017, 9:41 publicada per webInsPalleja   [ actualitzat el 1 de set. 2017, 9:48 ]

  1r Batxillerat i 4t d'ESO 1r, 2n  i 3r  d'ESO
Lliurament de NotesDimecres 6 de setembre a les 11 horesDijous 7 de setembre a les 11 hores
Període de reclamacionsDe les 11 hores del dimecres 6 de setembre
a les 11
hores de dijous 7 de setembre
De les 11 hores del dijous 7 de setembre a les 11 hores de divendres 8 de setembre

Deures d'estiu i exàmens de setembre

26 de juny 2017, 6:57 publicada per webInsPalleja   [ actualitzat el 26 de juny 2017, 7:16 ]

Ja estan penjats al Moodle de l'INS els deures d'estiu d'enguany. Podeu accedir al Moodle com  visitants amb contrassenya setembre.

S'adjunten els calendaris de les Avaluacions Extraordinàries de setembre.

Bon estiu i bona feina! 

Grease el Musical a la graduació 2017!

20 de juny 2017, 3:32 publicada per webInsPalleja


L’acte de Graduació de 4tESO i 2n de Batxillerat es celebrarà el dimecres 21 de juny a partir de les 19.00h a la Sala Pal·ladius.

 

El programa de l’acte constarà del lliurament de les orles als alumnes homenatjats, de la presentació del musical Grease a càrrec dels alumnes de Teatre de 3r d’ESO i d’un brindis final per al futur.

 

Us hi esperem!!


EXCURSIÓ AL MUME-PLATJA D’ARGELERS I MATERNITAT D’ELNA

21 d’abr. 2017, 2:56 publicada per webInsPalleja

El dia 28 de març l’alumnat de 4t d’ESO i de 2n. de batxillerat, un total de 102 alumnes, vam fer una sortida organitzada pel departaments de Ciències Socials al MUME ( Museu de l’exili), platja d’Argelers i Maternitat d’Elna. L’objectiu principal de la sortida era fer el camí que van recórrer mig milió de republicans/es espanyols/es que van perdre la GCE (Guerra Civil Espanyola) i van haver de fugir a França per salvar les seves vides, convertint-se, d’aquesta manera, en refugiats en un país estranger. 

1-10 of 29

Ċ
webInsPalleja,
28 de set. 2015, 9:41