Campanya de donació de sang


Donació 2017
Dimarts 28 de març de 15:15h a 19:30h al gimnàs de l'Escola Progrés

Cada any el nostre institut organitza una campanya de donació de sang, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, seguint un model de treball anomenat APS o d’Aprenentatge i Servei. Aquest enfocament consisteix en portar a terme un projecte que dóna un servei concret i real a la societat, al mateix temps que proporciona una situació d'aprenentatge contextualitzat. Els projectes d’APS ofereixen una gran oportunitat d’aprenentatge en molts aspectes.

D'una banda, permet posar en pràctica el coneixement adquirit a diferents matèries, estimulant així el fer-se més competent. Contextualitzar els coneixements en una realitat propera a l'alumnat significa un grau més alt de motivació ja que tot allò que fem cal que acabi funcionant bé. Cal que l’eslògan estigui ben pensat, que la carta o el tríptic adreçat a les famílies siguin clars i convincents, que el logotip sigui suggerent i estètic, que les xerrades es facin divulgadores, que el web de difusió de la campanya estigui ben fet, que l’anàlisi estadística de les dades dels donants serveixi per fer una bona avaluació de la campanya... Les tasques les realitzem a 3r d’ESO perquè els conceptes que s'hi treballen s'imparteixen en aquest nivell. 

D’altra banda, per a tots aquells que s'hi impliquen com a voluntaris, el projecte permet viure una experiència intensa de treball en equip, d’inciativa i de coordinació entre companys. 

I finalment, col·laborar en un projecte solidari és important tant per aquell qui rep el servei com per aquell qui el fa. Educar-nos en la solidaritat i implicar-nos en les necessitats dels altres és una de les coses més importants pel futur de la nostra societat.

Des del curs 2011-2012 fem el projecte juntament amb l’Escola Progrés, fet que propicia una més estreta col·laboració i coordinació entre nosaltres. Els nostres voluntaris es coordinen amb els seus per portar a terme les diferents tasques: col·locació de cartells, distribució de tríptics, adequació de l’espai, càrrega i descàrrega del camió i atenció als donants. Alguns dels nostres són ex-alumnes d’aquesta escola i els nens i nenes de 6è de primària estan encantats de fer coses amb els qui seran del seu institut el curs vinent.
La coordinació entre els departaments de llengües, per fer les presentacions, i el seminari de biologia i geologia és bàsica per tal que tot el projecte tingui sentit. Podeu consultar el material que fem servir en l'àrea d'anglès al nostre bloc.

Podeu fer un tomb per l'àlbum de fotografies que recull algun dels instants de les campanyes d'anys anteriors:

Donació de Sang a La Llauna

donacio_sang


     

sangresang_frblood