SHAMBALLA MDH‎ > ‎

Gr.1

AUTOR:

JOHN ARMITAGE                                                                                                                                                                                                                                                          TRADUCĂTORI:

ALEXANDRA NAUM

Dr. ELENA MUNTEANU

 SISTEMUL DE VINDECARE MULTIDIMENSIONALA SHAMBALLA

 

Legenda sistemului Shamballa Reiki afirma ca tehnica pe care o cunostem astazi sub numele de Reiki are o vechime cu mult mai mare decat ar putea banui unii; este aproape la fel de veche ca formele de relief !

 Candva, pe vremea cand exista Atlantida, ca un taram binecuvantat, locuit de oameni cu capacitati neobisnuite pentru noi, Saint Germaine era unul dintre marii preoti invatati. Se mai spune ca el era persoana careia i s-a incredintat aducerea energiei Reiki pe pamant, oferind-o oamenilor printr-un sistem de autoacordaj bazat pe IUBIRE, care gasea calea de conectare cu Sursa divina prin intermediul eului superior al fiecaruia.

Reiki este asadar un dar trimis de Dumnezeu, prin intermediul lui Saint Germaine.

Nu este doar un sistem de vindecare, ci si o cale de accelerare a dezvoltarii spirituale. In acest curs veti intalni mai multe lucruri decat cele aflate in metoda predata de sensei Usui. Tocmai de aceea i se spune metoda Shamballa. Odata acordat cu energia Reiki, acordajul va ramane pentru totdeauna. S-ar putea spune ca ati mai primit acordaje Reiki in vietile anterioare, acum trebuie doar sa va fie readuse in memorie. Folosind metoda Shamballa pentru dumneavoastra si pentru altii puteti deveni o fiinta iluminata. Cea mai mare parte a sistemului atlant a fost pierduta pentru mai multe mii de ani, dar ea este readusa acum treptat spre folosul oamenilor.

Se pare ca in perioada Atlantidei Reiki era cunoscut sub o forma diferita de cea pe care o cunoastem acum. Saint Germaine, unul dintre Maestrii Ascendenti, a luat decizia de a parasi templul unde se faceau vindecari si de a se retrage in munti. A fost insotit de cei care s-au aratat dornici sa-l urmeze si care au format un grup numit Aspirantii. Acestia au intrerupt orice legaturi cu ceilalti locuitori ai uriasei insule, dedicandu-si activitatea descoperirii unei tehnici sau modalitati prin care sa egalizeze dezvoltarea spirituala a tuturor atlantilor, din dorinta de a aboli diferentele sociale si de casta care incepusera sa se ascuta din cauza ca locuitorii erau evaluati in functie de evolutia fizica si spirituala. Multi dintre aceia care nu reuseau sa corespunda standardelor erau considerati inapoiati sub aspectul dezvoltarii spirituale si folositi ca sclavi de catre preoti, preotese si membrii familiilor regale din Atlantida.

In aceea viata, lui Saint Germaine ii fusesera daruite mai multe simboluri, aparent 22, care puteau fi proiectate direct in sistemul energetic al unui individ, ceea ce ar fi putut sa-I ridice vibratia pana la un nivel energetic suficient de mare, care i-ar fi permis sa depaseasca handicapul spiritual si sa-l faca egal cu ceilalti locuitori ai insulei.

Atunci cand Atlantida a fost distrusa de cataclism, Saint Germaine si o parte din insotitorii sai au pornit intr-o calatorie lunga spre anticul Tibet. Ajunsi acolo au incercat sa-si continue munca de ridicare a constiintei spirituale.

Pentru a vedea ce efect are demersul lor, au oferit trei simboluri mai multor persoane din preajma locului unde s-au instalat atlantii refugiati. Marea lor majoritate a folosit simbolurile pentru evolutia spirituala, ceea ce le-a adus si o oarecare bunastare. Altii insa au incercat sa foloseasca puterea simbolurilor intr-un mod reprobabil, cautand sa acceseze forte ale intunericului. Au pervertit simbolurile, le-au distorsionat si le-au schimbat. Din aceasta cauza, Saint Germaine si Aspirantii au decis sa nu le mai ofere celelalte simboluri tuturor oamenilor, tocami pentru a-i impiedica sa foloseasca puterea lor intr-un mod care sa-i indeparteze pe acestia de drumul lor.

Sistemul Reiki, asa cum este practicat astazi, este incomplet. Foloseste mai multe simboluri, unele dezvaluite de Saint Germaine direct din Cronica Akasa, altele inventate, create sau atrase de un alt tip de energii.

   Pamantul se schimba si a luat decizia de a redeveni un tot, si tocmai aceasta va face, cu sau fara contributia fiecaruia dintre noi. Putem sa punem umarul la vindecarea planetei si a locuitorilor sai, lucru ce va contribui la o tranzitie mai blanda.

Folosind darul pe care il primiti veti putea sa va aduceti contributia la deplinatatea planetei.  Pasind spre lumina, veti evita evenimentele traumatice din viata planetei si veti dobandi Libertatea. Va veti elibera de teama, de boli si de moarte. Puteti deveni, daca doriti, nemuritori. Corpul vostru se va transforma in lumina. Este dreptul vostru prin nastere, asa ca alegeti Libertatea si ajutati Deplinatatii.

   Practicantul care lucreaza cu energie multidimensionala Shamballa are acces la o energie naturala mai puternica, datorita faptului ca acordajul pe care il primeste indeparteaza blocajele din canalele energetice ale organismului sau. Acordajele ofera o crestere a propriilor energii vitale ale fiecaruia dintre studenti, punandu-l in acord cu Sursa energiei vindecarii Shamballa multidimensionale. Aceasta Sursa poate purta ce nume doriti sa-I dati: Dumnezeu, zeita Energie, Sursa primara, etc.

Vindecarea multidimensionala Shamballa nu este legata de nici o religie, astfel incat puteti alege numele care credeti ca I se potriveste cel mai mult, conform propriilor convingeri religioase. In vest I se mai spune Dumnezeu Tata si Mama.

Acordajul nu este acelasi lucru cu o sedinta de vindecare. El ofera cursantului capacitati de vindecare si autovindecare, ca un dar minunat de la Dumnezeu. Dupa acordaj, este suficient ca studentul sa atinga cu palmele o alta persoana (sau pe sine insusi), iar energia vindecatoare Shamballa va incepe sa curga.

Cind va veti incepe practica, veti simti lucruri deosebite, pentru unii nemaipomenite pana atunci. Sunt foarte putini aceia care nu simt nimic. Dar si prin ei curge energia.

   Ca si Reiki, vindecarea si energia Shamballa nu se adreseaza numai celor care doresc sa devina practicanti si sa faca tratamente, ci este pusa la indemana tuturor care vor sa devina cat mai deplin ei insisi.

Acordajele Shamballa Reiki fac posibila vindecarea fizica si spirituala, fiind utila pentru inlaturarea obiceiurilor proaste si a dependentelor nocive, aducand imbunatatiri si la nivel mental si emotional.

Persoanele care sufera de boli grave sau dezechilibre mentale ar trebui sa primeasca un acordaj Shamballa Reiki. Autovindecarea este inlesnita de utilizarea pozitiilor de maini. Energiile se aseaza cam dupa o luna de autotratament zilnic.

Folosirea vindecarii multidimensionale Shamballa pentru solutionarea unei probleme conduce adesea si la rezolvarea altor probleme. Uneori durerea se manifesta in corp in cu totul alt loc decat punctul in care se afla cauza. Spre exemplu, durerile de cap pot fi cauzate de stres emotional sau de o crestere a toxinelor cu care se confrunta ficatul. Actionand insa asupra capului, vindecam si sursa durerii.

Trebuie sa constientizam ca marea parte a bolilor de care suferim fizic isi are sursa in corpurile emotional si mental. Daca ajungem la radacina bolii dispare si efectul ei.

Ca vindecatori trebuie sa-I incurajam pe oameni sa vorbeasca despre problemele lor. Facand astfel este posibil sa-I ajutam sa descopere mai usor sursa bolii lor. Putem auzi povesti cumplite sau incredibile, dar nu trebuie sa reactionam la ele. Va trebui sa ajutam la transformarea energiei date de frica in iubire, fiind iubire noi insine. Aceasta inseamna sa ii sprijinim emotional si sa le oferim intelegere. Permitand pacientului sa-si parcurga problemele il ajutam sa afle ceea ce nu este in regula. Poate fi vorba si de lucruri care s-au petrecut in vieti anterioare. Ghizii Shamballa va ajuta, chiar si atunci cand credeti ca experienta nu va este suficienta pentru ca sa-I puteti sprijini. Ramaneti calmi si universul va avea grija de voi.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l realizam ca practicant Shamballa este acela ca nu este posibil intotdeauna sa vindecam oameni, pentru ca boala pe care o au, ar putea fi tocmai scopul pentru care au ales sa vina pe lumea aceasta.

In asemenea cazuri, doar moartea poate pune capat bolii, ea fiind la randu-i un proces de vindecare. Moartea este adesea un proces mai putin traumatizant decat nasterea.  Societatile moderne incearca negarea faptului ca moartea are loc oriunde si oricand. De parca negarea o poate impiedica sa se produca. Moartea este doar o tranzitie, ea poate fi inlocuita de iluminare, de inaltare, de procesul in cursul caruia devenim lumina (sau fiinte de lumina), ceea ce ne permite sa trecem treji si constienti prin schimbarea dimensionala.

Cand lucrati pentru vindecare ganditi-va la vindecarea pe care o doriti, dar fiti constient ca vindecarea este acordata de o instanta superioara, in functie de vointa divina, indiferent care ar fi decizia ei. Daca veti lucra intotdeauna gata sa respectati voia divinitatii s-ar putea sa fiti recompensat cu vindecari pentru cazuri imposibile, atunci cand bolile par a se afla chiar si in stadii terminale.

Nu va temeti ca ati putea prelua bolile altora, caci acest lucru nu se va intampla decat cu permisiune divina, iar ghizii si Sursa au grija permanent de dumneavoastra. Cu cat veti lucra mai mult pentru vindecarea altora, cu atat veti contribui mai mult la propria vindecare.   

Ramaneti fidel principiilor Shamballa Reiki, nu interveniti asupra convingerilor religioase sau asupra credintelor altora, si faceti tratamentul cu compasiune si iubire.

 

 BENEFICIILE REIKI


   Iata mai jos, prezentate in mod succint, cateva din efectele si beneficiile Reiki:

 1. ·         Ajuta corpul sa se autovindece
 2. ·         Elimina durerea
 3. ·         Reduce stressul, anxietatea, frustrarea
 4. ·         Echilibreaza organele si glandele
 5. ·         Ofera echilibru emotional si mental
 6. ·         Echilibreaza sistemul nervos
 7. ·         Echilibreaza energiile organismului
 8. ·         Accelereaza procesele de vindecare prin stimularea sistemului imun
 9. ·         Detoxifica si curata corpul, purifica totodata si chakrele
 10. ·         Curata si elimina blocajele energetice
 11. ·         Diminuaza efectele secundare ale medicamentelor
 12. ·         Reducerea consumului de medicamente
 13. ·         Creste constiinta spirituala
 14. ·         Dezvolta compasiunea si respectul pentru viata
 15. ·         Aduce o mare bucurie, pace interioara si echilibru
 16. ·         Creste intuitia, creativitatea, gandirea logica, clara
 17. ·         Aduce exact ceea ce este necesar in viata practicantului in acel moment
 18. ·         Nu are efecte nocive sau daunatoare
 19. ·         Nu creaza  dependenta

 

APLICATIILE REIKI

Reiki poate fi util intr-o serie larga de situatii, ca:


 1. ·         Managementul stressului
 2. ·         Protectia impotriva raului
 3. ·         Realizarea scopurilor
 4. ·         Tratarea animalelor, plantelor, oamenilor si a oricarei forme de viata
 5. ·         Asocierea cu alte modalitati de tratament cum ar fi homeopatia, fitoterapia, masajul. In schimb, nu se recomanda asocierea cu alte tipuri de tratament energetic !
 6. ·         Modelarea caracterului si a personalitatii
 7. ·         Tratamentul total, complet si complex al corpurilor energetice: fizic, emotional, mental si spiritual
 8. ·         Completarea tuturor tratamentelor medicale alopate
 9. ·         Tratarea obiceiurilor daunatoare si patologiei de addictie
 10. ·         Tratamentul cauzei unei afectiuni si nu doar al simptomelor acesteia

 

 

ETICA GRADULUI UNU DE REIKI (valabila si in Shamballa Reiki)

     Deoarece Reiki este un sistem care se bazeaza pe aplicarea mainilor pe corpul pacientului, o serie de reguli vor trebui sa fie in atentia practicantului de Reiki :

 1. Cereti permisiunea pacientului inainte de a lucra pe el.
 2. Respectati confidentialitatea pacientului. Orice informatie pe care o obtineti de la acesta va fi considerata strict confidentiala si nu va fi dezvaluita nimanui, sub nici un motiv.
 3. Nu promiteti vindecarea, pentru ca nu dumneavoastra o realizati, ci sursa de energie (dumneavoastra fiind, in acest caz, doar un canal pentru energie).
 4. Nu diagnosticati. Reiki nu este un sistem sau o metoda de diagnosticare a afectiunilor, chiar daca exista procedee cunoscute de practicant in urma carora acesta poate stabili dezechilibrele energetice existente la un moment dat in corpul pacientului.
 5. Nu intrerupeti un tratament medical.
 6. Nu dezbracati pacientul.
 7. Nu atingeti zonele intime ale pacientului.
 8. Daca lucrati pe copii mici, cautati sa aveti o terta persoana ca martor (aceasta poate fi chiar unul dintre parinti).
 9. Nu fortati pe nimeni sa urmeze un tratament Reiki.

 

DESPRE ACORDAJ


  Abilitatea de a efectua Reiki (si in varianta Shamballa Reiki) nu se invata din carti, ci trebuie primita de la un maestru Reiki prin intermediul unui acordaj. Acesta poate fi facut fie personal, fie la distanta – ambele proceduri de initiere lucrand la fel de bine si fiind la fel de eficiente.

Pentru a practica Reiki este necesar sa urmati un curs sau un seminar (shuyokai, workshop), in cadrul caruia veti obtine acordajele necesare (de regula, in scolile traditionale de Reiki, se efectueaza un numar de 4 acordaje pentru primul nivel). Trebuie retinut faptul ca fiecare nou nivel care va fi invatat necesita primirea unor noi acordaje. Rolul acordajului este de a va conecta in mod nemijlocit, permanent cu sursa de energie universala.

Dar ce este un acordaj? Un acordaj este o ceremonie spirituala, in urma careia sunteti conectati la sursa de energie. Este ca o noua renastere, este legatura dintre dumneavoastra si propriul spirit. Acordajul reprezinta un proces prin intermediul caruia maestrul Reiki va transmite abilitatea de a folosi energia Reiki. Prin acordaj, Reiki se diferentiaza in mod clar de alte traditii de vindecare. Acordajul face disponibila accesarea frecventei energiei Reiki pentru toata viata.

Doamna Takata compara acordajul cu un post de radio spunand in cursurile sale: “In jurul nostru exista o serie de frecvente energetice. Pentru a lucra doar cu energia specifica Reiki este necesar sa primiti acest acordaj. El poate fi foarte usor comparat cu reglarea unui aparat de radio, care inregistreaza o serie de frecvente audio, dar care sunt neclare atunci cand dorim sa le ascultam. Prin acordaj le diferentiem si accesam doar frecventa cea mai puternica”.

     Sensei Hayashi spunea ca mainile sale sunt doar doi electrozi care realizeaza contactul si care permit trecerea energiei universale.

Acordajul va ridica frecventa vibratiilor energetice ale practicantului, redandu-i posibilitatea de a deveni un instrument pentru vindecare. Acordajul va oferi protectie energetica receptorului sau. Nu se poate practica Reiki fara acordaj!

Acordajul face disponibila accesarea energiei universale, oricand, la orice ora din zi sau noapte, in mod nemijlocit, creaza o legatura spirituala intre receptor si predecesorii lui. Importanta acordajului este data de deschiderea la capacitatea optima a centrilor energetici ai studentului si ajustarea corpurilor energetice la schimbarile survenite in urma initierii.

  Acordajul este realizat doar de catre un maestru Reiki instruit, pregatit si certificat pentru acest lucru. Calitatea acordajului este influentata de nivelul spiritual atins de cel care il efectueaza, de instructia originala primita si de practica sa .

 Se stie ca un acordaj poate rezolva aproximativ 20% din problemele de sanatate ale initiatului. In timp ce se efectueaza acordajul nu aveti nimic special de facut, doar sa stati linistit, cu ochii inchisi si sa nu va ganditi la nimic (indicatiile exacte a ceea ce aveti de facut le veti primi de la maestrul Reiki, in cadrul cursului sau seminarului). In urma acordajului, mainile dumneavoastra vor putea transmite energie pe ambele parti. Acordajul este valabil atat pentru aceasta viata cat si pentru cele care, poate, vor veni.

 


 

NOTIUNI INTRODUCTIVE DESPRE CHAKRE


Notiunile despre chakre nu fac parte din invataturile originale practicate de sensei Usui, ele nu se intalnesc in nici o ramura a Reiki-ului japonez, ci au fost adaugate de diversi maestri Reiki, dupa decesul doamnei Takata. Avand provenienta indiana, transmise prin hinduism si budism, aceste informatii se regasesc in diverse ramuri ale Reiki, de exemplu in: Raku Kei Reiki, Reiki Usui si Tibetan, Sacred Path Reiki, Shamballa Reiki.

Cuvantul chakra (care provine din limba sanscrita insemnand roata) reprezinta o structura energetica situata in aura dumneavoastra care primeste, prelucreaza si emite energie. In corpul uman exista, conform scrierilor orientale, peste 49000 de astfel de chakre, dintre care 7 sunt considerate ca fiind principale. Chakrele sunt aliniate de-a lungul coloanei vertebrale si a canalului central cunoscut sub numele de Sushumna. Energiile se deplaseaza in sus si in jos cu ajutorul a doua canale, situate de o parte si de alta a canalului central, denumite Ida si Pingala. Caduceul, vechiul simbol al artelor de vindecare reflecta curgerea acestui flux energetic, precum si echilibrul acesteia.

Traditional, fiecare dintre aceste chakre are corespondent o anumita culoare, nota muzicala, sunet, regn, organe interne. Mai jos sunt prezentate sumar cateva notiuni despre cele 7 chakre principale. O prezentare mai completa voi face in site'ul                     https://sites.google.com/site/shamanicguide/


                   

    

Chakra radacina (bazala) este localizata la baza sirei spinarii (coccis). Ii este asociata adesea culoarea rosie si elementul pamant, iar functiile ei includ: forta vitala, supravietuirea, conservarea de sine si instinctele. Glandele si organele asociate cu aceasta chakra sunt: suprarenalele, rinichii, colonul, prostata, intestinul subtire. Silaba caracteristica este lam, iar nota muzicala – do. Guverneaza vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relatia cu lumea fizica, durerea sau placerea fizica. Defineste conceptul de “fiinta” si “acceptare a fiintei”. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de mesteacan, cedru, santal, cuisoare, chiparos, mir. Ca pietre pretioase sunt recomandate rubinul, cuartul fumuriu, hematitul, jaspul, obsidianul. Daca exista echilibru la nivelul chakrei, atunci individul are profunda conexiune cu natura, incredere in legile acesteia. Dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin frica, incapacitatea de a fi concentrat si linistit, pierderea interesului fata de viata, resentimente.

 

    

Chakra ombilicala (sacrala) se afla partea inferioara a abdomenului, intre coccis si ombilic. Ii corespunde culoarea portocalie si elementul apa. Functiile acestei chakre includ: procrearea, asimilarea alimentelor, forta fizica si vitalitatea, sexualitatea, relatiile interpersonale. Glande si organe asociate: ovare, testicule, prostata, organe genitale, splina, uter, vezica urinara, intestin gros, apendice, rinichi. Silaba sa este yam iar nota muzicala – re. Guverneaza: creativitatea, frica, furia, perceptiile referitoare la hrana si sex, fluxul de sentimente. Defineste conceptul de „recreare a fiintei“. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de trandafir, iasomie, ylang – ylang, santal. Ca pietre sunt recomandate: coralul, carneolul, opalul. Cand chakra este echilibrata,  individul este deschis, prietenos, amabil, respectand pe cei din jurul sau. Dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin nesiguranta, instabilitate sexuala si emotionala, sau provoaca incapacitatea persoanei de a-si exprima adevaratele sentimente.

 

    

Chakra plexului solar este localizata deasupra taliei si sub piept. Este asociata culorii galben si elementului foc. Functiile acestei chakre includ: vitalizarea sistemului nervos simpatic, a digestiei, a energiei vitale, reglarea metabolismului, coordonarea sentimentelor si autocontrolul. Glandele si organele asociate: glandele Leyden, pancreasul, stomacul, intestinul subtire, ficatul, vezica biliara, sistemul nervos, diafragma si muschii. Silaba acestei chakre este ram, iar nota muzicala –  mi. Pentru aromoterapie se recomanda uleiul de lavanda, rozmarin, menta, musetel, lamaie, iar ca si cristale: citrinul, pirita, ochiul de tigru, labradoritul si topazul.

 Chakra echilibrata confera individului sentimentul pacii interioare, acesta ii tolereaza si ii accepta pe cei din jur si are completa incredere in intuitie. Dezechilibrul acestei chakre duce la exacerbarea nevoii de a domina, neincredere in fluxul natural al energiei, ulcer, timiditate.

 

    

Chakra inimii se gaseste in centru pieptului. Este asociata cu culoarea verde si cu elementul aer. Ancoreaza forta vietii pentru Sinele Superior. Energizeaza sangele si corpul fizic, conferindu-le forta pentru viata. Glandele si organele implicate: timusul, inima, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea, plamanii. Ea guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi liber, neconditionat, respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta. Silaba acestei chakre este yam, iar nota muzicala – fa. Pentru aromoterapie sunt recomandate uleiurile de trandafir si iasomia, iar pentru cristaloterapie: cuartul roz, jadul verde, fluoritul, aventurinul verde, malachitele, kunzitul. Echilibrul acestei chakre duce la toleranta si acceptarea neconditionata a vietii, inducand echilibrul perfect dintre planul material si cel spiritual. Dezechilibrul chakrei genereaza respingerea dragostei oferite de cei din jur, singuratate, codependenta si emotii distorsionate, probleme cardiace si disfunctii ale sistemului imunitar.

 

    

Chakra gatului este localizata la nivelul gatului si este asociata culorii albastre si elementului eter. Functiile controlate: vorbirea, auzul, vibratia si comunicarea. Glandele si organele coordonate: tiroida, paratiroida, hipotalamusul, gatul, esofagul, corzile vocale, limba si orificiul bucal. Silaba acestei chakre este ham, iar nota muzicala –  sol. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de salvie, musetel, lavanda, eucalipt, santal, iar pentru cristaloterapie: calcedonia, azuritul, sodalitul, turcoazul, aquamarinul.

 Echilibrul acestei chakre se manifesta prin intelegerea si cunoasterea echilibrului vorbirii, expresiei si tacerii, increderea in intuitie si stiinta de a sti sa asculte vocea interioara. Dezechilibrul chakrei duce la vorbarie, fara nici o semnificatie a expresiilor, apare frica de a fi judecat sau respins, se instaleaza incapacitatea de a spune nu, iar capacitatea de comunicare e mai slaba.

 

    

Chakra celui de-al treilea ochi are ca loc de amplasare mijlocul fruntii, deasupra liniei sprincenelor, la jumatatea distantei dintre cei doi ochi, si este asociata culorii violet, indigo si luminii – ca element si viziune spirituala. Functiile ei cuprind: viziunea, vitalizarea partii inferioare a creierului si a intregului sistem nervos central. Glande si organe: glanda pituitara, nasul, urechile, sinusurile si ochii. Guverneaza gandirea, vederea interioara, viziunile si visele, cunoasterea problemelor spirituale. E locul considerat a fi centrul fortei psihice. Silaba acestei chakre este ksham, iar nota muzicala – la. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de menta, patchuli, rozmarin, iasomie, cedru, iar pentru cristaloterapie: azurit, sodalit, aventurin albastru, lapis lazuli, sugilit, opal, flourit si safir albastru.

     Cand chakra este echilibrata, exista o stare avansata de constiinta spirituala, caracterizata prin manifestarea intuitiei si constiintei in viata zilnica. Dezechilibrul se recunoaste prin concentrarea individului doar asupra intelectualitatii, cu ignorarea aspectelor metafizice, refuz de a cunoaste conceptele spirituale, frica de intuitie, toate combinate adesea cu dureri de cap, cosmaruri, halucinatii.

 

    

Chakra Coroana este localizata in varful capului, are mai multe nuante caracteristice: alb, auriu sau argintiu, iar ca element Divinul. Vitalizeaza partea superioara a creierului. Glande si organe pe care le coordoneaza: glanda pineala, cortexul cerebral si sistemul nervos central. Este chakra ce guverneaza conexiunea cu Universul si Constiinta divina, aspiratiile spirituale si cunoasterea adevarului. Silaba acestei chakre este om, iar nota muzicala – si. Pentru aromoterapie se recomanda: uleiurile de lavanda, mosc, lotus, iar pentru cristaloterapie: sugilit, ametist, cuart transparent.

  Echilibrul chakrei se recunoaste prin cunoasterea unitatii cu divinul, abandonul egoului in fata binelui universal, sentimentul conectarii cu tot ceea ce este.

  Dezechilibrul se manifesta prin neputinta de a elimina frica si anxietatea, incapacitate de vizualizare, depresie, necredinta in Spiritul divin, frica de tot cea ce este spiritual, confuzie, apatie, severe dureri de cap.

 

Chakra a opta – steaua sufletului. Culoarea ei specifica este verdele smaraldului sau purpuriul. Este prima dintre chakrele superioare si se mai spune despre ea ca este locul existentei.

 

Chakra a noua are legatura cu corpul de lumina. Culoarea ei specifica este verde-albastrui. Chakra are legatura cu fericirea.

 

Chakra a zecea are legatura cu echilibrul dintre feminin si masculin. Cand este curata si echilibrata, este mai usor sa fim sanatosi si conectati cu sufletul nostru. Culoarea ei specifica este albul opalescent.

 

Chakra a unsprezecea va conecteaza cu energiile noii ere, care va aduc libertate si permit prelucrarea traumelor inmagazinate. Culoarea ei este portocaliul.

 

Chakra a douasprezecea asigura legatura cu constiinta Cristica, care conecteaza la un loc toate formele de energie. Culoarea ei este auriu stralucitor.

 

AUTOTRATAMENTUL REIKI SI SHAMBALLA REIKI

 

   Autotratamentul Reiki este destinat a fi executat zilnic, pentru imbunatatirea starii de sanatate, eliminarea obiceiurilor nesanatoase, obtinerea unei stari de relaxare, dublata de o liniste interioara si de accesarea abilitatilor latente din dumneavoastra.

  Reiki nu se poate invata, chiar daca zilnic cititi cateva ore despre el. Practica Reiki este cea mai valoroasa carte, pe care fiecare dintre noi o putem scrie. Practicand zilnic doar 30 de minute, veti realiza mult mai multe decat citind ore intregi.

Daca acest tratament este facut zilnic, pentru o perioada de aproape cinci saptamani, va aduce o serie de beneficii: veti deveni mai echilibrati, cu o gandire clara, limpede, veti vedea esentialul intr-o problema, veti descoperi noi solutii, pe care pana atunci, poate, nimeni nu le-a pus in discutie –  toate acestea coroborate cu imbunatatirea sanatatii sau chiar cu vindecarea unor afectiuni.

 In urma autotratamentului vi se va regla metabolismul, veti alege in mod inconstient doar acele alimente care sunt bune pentru dumneavoastra, daca sunteti fumator veti reduce numarul tigarilor pe care le fumati intr-o zi, veti fi mai odihnit, cu o mai buna vitalitate interioara, iar sistemul imunitar va fi stimulat.

Intr-o camera separata, aerisita, cu o temperatura intre 18 – 20°C, unde sa nu fiti deranjat pentru aproximativ o ora.  Daca autotratamentul este practicat zilnic, veti observa ca dupa o perioada durata acestuia va scadea in mod involuntar, ceea ce inseamna ca, in anumite zone, v-ati refacut potentialul energetic. Daca persistati in a continua tratamentul, veti ajunge sa il efectuati in aproximativ 10 minute (cu rezultate la fel de bune ca si cel de 60 de minute). Veti accesa parti si informatii mai putin cunoscute din dumneavoastra, intuitia se va dezvolta, stiind cand o anumita persoana va minte,  sau cand spune adevarul. Acesta este doar primul pas, care se realizeaza doar prin efort personal.

Autotratamentul ar trebui efectuat zilnic, sau chiar de doua ori pe zi; dimineata ca un exercitiu de inviorare si seara inainte de culcare. Daca la unele persoane apar probleme ca insomnii sau adormire tarzie, se recomanda o masa de seara mai usoara (fructe, un pahar de lapte sau suc de fructe), iar tratamentul Reiki se va face cu 2-3 ore inainte de culcare.

 

CELE 12 POZITII DE MAINI UTILIZATE DE SENSEI HAYASHI

 

 Se stie ca sensei Usui utiliza 5 pozitii de maini, dupa care folosea Reiji Ho si Byosen Reikan Ho. Sensei Hayashi a preluat cele 5 pozitii de maini, dar utiliza in mod frecvent cele 7 pozitii de maini cunoscute de medicina traditionala chineza. Totusi, atunci  cand a transmis mai departe sistemul Reiki doamnei Takata, i-a aratat 12 pozitii de maini, considerate si astazi traditionale in Usui Reiki (asa cum este el practicat in occident).


POZITIILE DE MAINI UTILIZATE IN CADRUL AUTOTRATAMENTULUI REIKI SI SHAMBALLA REIKI

 

 In cele ce urmeaza voi descrie cele 12 pozitii traditionale de aplicare a mainilor cunoscute in toate scolile Reiki din lume. Acestea pozitii sunt considerate cele originale transmise de doamna Takata, dar care nu sunt predate in scoala japoneza de Reiki, deoareace studentul este instruit si incurajat sa practice Byosen Reikan Ho si Reiji Ho, care il ajuta sa simta energia si sa faca aprecierile corespunzatoare pentru a-si ajusta autotratamentul sau a imbunatati tratamentul altor persoane. Sfatul meu este sa invatati cat mai repede cele doua metode si sa renuntati la pozitiile formale de maini. Reiki este intuitie, simt, practica, nu dogma stricta!

   In cadrul pozitiilor pentru autotratament se cunosc 4 pozitii pentru cap, 4 pozitii pentru partea din fata a corpului si 4 pozitii pentru partea din spate a corpului. Fiecare pozitie va fi mentinuta intre 3-5 minute, astfel ca un autotratament se desfasoara in aproximativ 40-60 de minute.

  Daca in cazul autotratamentului fiecare isi poate atinge propriul corp, in cazul tratamentului efectuat unei alte persoane palmele vor fi asezate paralel cu corpul pacientului, cu degetele intinse si relaxate. Ele se pot aplica direct  pe corpul pacientului sau usor deasupra acestuia (vezi Reiki non-contact), dar in nici un caz nu se vor atinge zonele intime ale pacientului, acesta fiind tratat intotdeauna numai imbracat.

   In unele scoli de Reiki se recomanda ca pacientul sa fie atins permanent, pentru toate pozitiile de maini (cu exceptia zonelor care pot fi considerate intime), considerand ca astfel pacientul primeste o incredintare suplimentara ca i se efectueaza un tratament eficient si ca terapeutul este alaturi de el, sustinandu-l in rezolvarea problemelor pe care le are.


POZITIILE REIKI PENTRU CAP

 

Pozitia numarul unu (C1) consta in aplicarea palmelor pe fata, podul palmelor fiind situat la nivelul ochilor, palmele pot fi tinute lipite una de cealalta de-a lungul degetelor mici ale mainilor. Nasul ramane liber, pentru a nu jena respiratia. Cat timp se face tratament pentru aceasta pozitie, ochii sunt inchisi si, evident, nu se poarta ochelari.

 Aceasta pozitie este foarte indicata in cazul afectiunilor oculare (iritatii, cataracta, glaucom, daltonism, hipermetropie, miopie, astigmatism), afectiuni nazale (sinuzita nazala, lipsa mirosului-anosmie, rinite), alergii (febra fanului, alergie la polen, rinita alergica), dureri de cap, accidente vasculare cerebrale. De asemenea, este indicata pentru reducerea stressului si pentru relaxare. Permite o mai buna exprimare a conceptelor intelectuale si o concentrare mentala mai performanta. Dezvolta intuitia si ajuta la regasirea sinelui individului.

 

Pozitia numarul doi (C2)

Palmele se vor aplica de o parte si de cealalta a capului, la nivelul tamplelor. Aceasta pozitie contribuie la echilibrarea ambelor emisfere cerebrale, la rezolvarea problemelor de invatare, memorie sau de coordonare motorie. Este indicata in cazul migrenelor, traumatismelor craniene, tulburarilor circulatorii, convulsiilor de orice natura, depresiei si pentru a controla senzatia de frica.

 

Pozitia numarul trei (C3)

In aceasta pozitie palmele se vor aplica vertical, una langa cealalta in zona occipitala. Este indicata pentru efectele deosebite in problemele oculare, in special pentru cele care afecteaza nervul optic si cortexul vizual, migrene, accidente vasculare cerebrale, sangerari nazale, dar si pentru controlul greutatii corporale sau insomnie.

Pozitia este foarte utila in cazul socurilor mental-emotionale, pentru dobandirea echilibrului. Promoveaza o stare profunda de relaxare.

 

Pozitia numarul patru (C4)

Palmele se vor aplica in jurul gatului, dar acesta nu va fi atins. Pozitia este eficace pentru afectiuni ale coardelor vocale, traheita, laringotraheita, tiroidita, hipo si hipertiroidie, paratiroidita, dar si in cazuri de hipocalcemie sau spasmofilie. Creste fluxul sangvin spre creier. Poate fi utilizata in cazul problemelor de vorbire, regleaza tensiunea arteriala, fiind utila atat in hipertensiune, cat si in hipotensiune arteriala.

Ajuta la dezvoltarea comunicarii, creste increderea in sine, creativitatea si expresivitatea si duce la o stare de calm interior.

 

Pozitiile de maini pentru partea din fata a trunchiului


Pozitia numarul unu (T1)

Mainile se vor aplica pe piept, cat mai aproape de baza gatului. Pozitia este recunoscuta ca foarte eficace in stimularea imunitatii organismului, fiind utila in diverse infectii (pneumonii, traheite, laringotraheite, raceli, gripa, bronsita), leucemie, eliminarea chisturilor si tumorilor, astm bronsic. De asemenea, contribuie la reglarea ciclului menstrual. Promoveaza linistea interioara, stabilitatea mentala si armonia.

Este cunoscut de mai bine de cateva mii de ani un exercitiu care era practicat de catre toate scolile initiatice si anume lovirea usoara a timusului de 10-20 ori in fiecare dimineata dupa trezire. Se crede ca aceasta activitate nu numai ca va ajuta la trezire, dar va stimula si sistemul imunitar.

Exista doua pozitii, deosebit de interesante, care se pot practica drept variante ale celei descrise mai sus si anume:

 -  pentru stimularea energiei (o mana va fi situata pe timus si cealalta pe plexul solar)

 -  pentru relaxare si pentru combaterea insomniei (o mana va fi aplicata pe timus si cealalta pe inima).

 

Pozitia numarul doi (T2)

 Palmele se vor aplica pe corp, cu varfurile degetelor atingandu-se la nivelul plexului solar. Pozitia este indicata pentru majoritatea afectiunilor inimii si plamanilor (infarct miocardic, insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, hipertensiune, hipotensiune, bronsite, astm bronsic, pneumonii).

  Prin aplicarea acestei pozitii va creste capacitatea de a iubi la toate nivelele fiintei dumneavoastra, se vor reduce emotiile negative, va fi promovata increderea.

  In cazul femeilor, aceasta zona este considerata intima, de aceea, in cazul in care faceti tratamentul altei persoane, nu trebuie sa o atingeti. Puteti lucra in campul eteric al pacientei, plasandu-va mainile la circa 3-5 cm deasupra corpului.

 

Pozitia numarul trei (T3)

 Palmele se aplica sub coaste, atingandu-le chiar, cu marginea superioara. Este extrem de benefica asupra majoritatii organelor abdominale, fiind recomandata in afectiuni ale pancreasului (pancreatite, diabet zaharat, chist sau tumoare pancreatica), splenice (leucemii), ale vezicii biliare (dischinezii biliare, calculi biliari), hepatice (hepatita), ale stomacului (gastrite, ulcer gastric) sau ale intestinelor (ulcer duodenal). Este cunoscuta ca utila pentru o energizare rapida.

 

Pozitia numarul patru (T4)

Ambele palme se aplica sub forma de V in zona pelviana. Pozitia este recomandata pentru afectiuni ovariene (anexite, chisturi), afectiuni ale uterului (fibroame, chisturi, tumori benigne), probleme menstruale, afectiuni ale prostatei (prostatita), infectii ale vezicii urinare (cistite), afectiuni ale rectului (rectocolite), artrite, constipatii sau diaree.

 

 

Pozitiile Reiki pentru partea din spate a trunchiului

 

Pozitia numarul unu (S1)

 Ambele palme se vor aplica in zona umerilor, cu varfurile degetelor indreptate in jos. Pozitia este eficienta pentru tratarea spondilozei cervicale, afectiunilor articulatiei scapulo-humerale, astmului bronsic, obosealii, pentru reducerea stressului si obtinerea relaxarii.

 

Pozitia numarul doi (S2)

 In aceasta pozitie o palma se plaseaza pe partea din fata a trunchiului, la nivelul sternului, iar cealalta se aplica pe spate, in zona corespondenta, pe mijlocul coloanei vertebrale. Nu conteaza care dintre maini este situata in fata si care in spate. Pozitia este utila in rezolvarea problemelor de coloana vertebrala, pentru afectiuni pulmonare, cardiace, in cazuri de insomnie, pentru obtinerea relaxarii prin actiunea palmei la nivelul “punctului celor 100 de oboseli” – un punct reflex cunoscut de medicina orientala, in care se acumuleaza intreaga oboseala a organismului si care, atunci cand este stimulat, duce la o relaxare totala a musculaturii spatelui.

 

Pozitia numarul trei (S3)

Palmele sunt situate de o parte si de alta a coloanei vertebrale, in zona rinichilor. Pozitia este recomandabila pentru hipertensiune, soc, afectiuni renale (infectii, calculi, chisturi renale, rinichi malformat), probleme ale coloanei vertebrale, in regiunea lombara. Este considerata o pozitie de linistire, relaxare si clarificare a optiunilor.

 

Pozitia numarul patru (S4)

Ambele palme sunt aplicate in V, deasupra coccisului. Aceasta pozitie este recomandabila pentru dureri lombare, sciatica, afectiuni ale aparatului genito-urinar, dezintoxicarea organismului, coxartroza, constipatie. Prin aceasta pozitie se stimuleaza energia sexuala.
TRATAMENTUL REIKI

 

 Odata ce ati fost acordati pe frecventa de lucru a energiei Reiki, puteti accesa aceasta frecventa ori de cate ori doriti, in beneficiul dumneavoastra sau al altora. Nu este necesar sa practicati autotratamentul timp de cateva luni pentru a realiza un tratament cu rezultate bune pe altcineva. Sa presupunem ca o persoana din famile are o durere de cap. Dumneavoastra stiti ca il puteti ajuta si nu o faceti pentru ca nu aveti cele cateva luni de autotratament efectuat pe dumneavoastra? Atunci, la ce bun ati mai urmat un asemenea curs ?

Atat maestrii japonezi de Reiki, cat si cei americani ii comunica studentului ca poate face un tratament altei persoane imediat dupa ce acordajul a fost primit si recomanda practicarea Reiki cat mai des cu putinta. Se poate spune ca nici nu realizati ce multe ati obtinut intr-o singura zi de curs Reiki, cand dintr-o persoana obisnuita ati devenit un vindecator.

 O sugestie, a carei aplicare se va dovedi de folos in viitor, este sa tineti un jurnal pentru a va nota impresiile din timpul tratamentelor, evolutia acestora sau cateva ganduri frumoase.

  Exersati, incercati sa experimentati tot ceea ce ati invatat si aplicati ceea ce vi se potriveste cel mai bine.

 


SFATURI PRACTICE PENTRU EFECTUAREA UNUI TRATAMENT REIKI

 

Desi tratamentul Reiki este foarte simplu, necesitand doar aplicarea mainilor pe pacient, cateva sfaturi vor fi deosebit de utile pentru cei aflati la inceput de drum.

Este imperios necesara renuntarea la alcool sau droguri inaintea inceperii autotratamentului sau a tratamentului Reiki. Rezultatele pozitive ale tratamentului sau autotratamentului Reiki apar in decurs de cateva zile. Tratamentul Reiki poate fi efectuat pacientului care fie sta pe un scaun, fie se afla intins pe o canapea sau pe o masa de tratament. Important este ca atat terapeutul, cat si pacientul sa stea comod. Decizia de a efectua sau de a refuza un tratament Reiki revine in intregime terapeutului.

 

CAMERA PENTRU TRATAMENT ar trebui sa fie situata intr-o zona linistita, departe de zonele cu trafic intens, sa fie vopsita in culori deschise (galben, roz, albastru deschis), sa fie discret luminata in timpul tratamentului Reiki si sa confere pacientului senzatia de liniste, siguranta, relaxare, pace. De regula, pe durata tratamentului, camera poate fi inundata de o muzica lenta, care imita zgomotele din natura. Se pot aprinde betigase parfumate sau lumanari (daca pacientul este alergic se foloseste un dispozitiv pentru aromoterapie).

 

INAINTEA TRATAMENTULUI se aeriseste camera, apoi terapeutul efectueaza o scurta meditatie de circa 15-20 minute. Deseori, in cursul acestei meditatii, se pot solicita informatii despre starea energetica a pacientului.

Dupa sosirea acestuia ne prezentam, il intrebam care este motivul pentru care  doreste sa urmeze tratamentul Reiki si ce afectiuni are, ii solicitam biletul de externare si analizele. La terminarea tratamentului Reiki, dupa aproximativ 14 zile, putem solicita  pacientului sa isi refaca analizele medicale si o ecografie (pentru cazul in care exista chisturi, tumori benigne sau calculi). Ii spunem ce este Reiki si ii demonstram practic pozitiile de maini pe care le folosim in timpul tratamentului. Anuntam ca nu vom atinge zonele private, dar ca vor exista si pozitii specifice in care vom aplica mainile. Trebuie mentionat si despre posibila perioada de dezintoxicare, de 3 pana la 21 zile, in care pacientul poate prezenta diverse simptome, de regula de intensitate medie (tuse, urina inchisa la culoare, usoara diaree, transpiratii). Ii vom raspunde la toate intrebarile pe care le ridica privitor la tratamentul Reiki sau la evolutia ulterioara a afectiunii sale. Ii putem face cateva recomandari personale, specifice fiecarui individ, privind dieta in perioada in care urmeaza tratamentul Reiki. Il vom ruga sa-si dea jos pantofii, cureaua, cravata – tot ceea ce il poate incomoda in timpul tratamentului si il ajutam sa se intinda pe masa de tratament. Inainte de inceperea tratamentului, ne spalam mainile cu apa rece (In Japonia, la intrarea in temple, spalarea pe maini se face ca un simbol al purificarii).

 

IN TIMPUL TRATAMENTULUI se executa toate pozitiile de maini pe care le-am prezentat anterior. Nu se mediteaza, nu se vizualizeaza absolut nimic, nu ne concentram. Suntem doar un canal, cat se poate de curat si de pur pentru energia Reiki. Vorbim cu pacientul numai daca aceasta este dorinta lui. Daca pacientul adoarme in timpul tratamentului Reiki, nu-l vom trezi.

 

DUPA TRATAMENT ii spunem pacientului sa deschida ochii si il rugam sa se ridice. Ne spalam din nou pe maini, cu apa rece. Ii vom oferi un ceai, in timp ce vom observa daca s-a schimbat ceva in conceptia lui. Il intrebam despre senzatiile pe care le-a avut in timpul tratamentului si stabilim urmatoarea sedinta.

 

DUPA PLECAREA PACIENTULUI purificam energetic camera, dupa care putem efectua o meditatie scurta.

 

DURATA TRATAMENTULUI REIKI este, preferabil, de 10 – 14 zile consecutive, in ritmul de o sedinta pe zi. Daca este vorba despre un caz mai grav, atunci recomand doua tratamente Reiki in aceeasi zi (unul dimineata si celalalt dupa-amiaza). Este posibil ca in cursul zilei sa efectuam mai multe transmisii energetice la distanta, pentru unii dintre pacienti, fireste, in conditiile in care avem gradul II Reiki sau nivele superioare.

 

POZITIILE DE MAINI UTILIZATE IN CADRUL TRATAMENTULUI sunt cele aratate in desenele urmatoare. Efectele acestor pozitii, corespondentele cu organele si glandele, afectiunile pentru care se vor folosi – toate sunt descrise in pozitiile corespondente folosite in cadrul autotratamentului Reiki.

Palmele terapeutului se afla la cativa centimetri de pacient, fara a-l atinge. Daca din neatentie l-ati atins totusi pe pacient, nu se intampla nimic grav. Va puteti cere politicos scuze si apoi continuati tratamentul.

Exista scoli care va vor invata diverse pozitii de maini. Nu pozitia in sine are valoare, ci acordajul primit. Acesta impreuna cu practica dumneavoastra zilnica sunt elementele cheie care asigura reusita unui tratament.

 

EXPERIMENTAND REIKI

Unii pacienti vor simti energia Reiki ca o usoara incalzire, altii ca o caldura intensa sau ca o energie ce emana din mainile terapeutului. Marea majoritate a pacientilor va adormi in cursul tratamentului Reiki, unii se vor simti extrem de relaxati, altii vor simti diverse senzatii de furnicaturi, indicand deplasarea energiei de-a lungul meridianelor energetice. Vor fi si unii pacienti care nu vor simti mai nimic, ceea ce ne arata ca sensibilitatea lor poate sa nu fie atat de intensa ca a altora.

Este interesant ca dupa un simplu acordaj de vindecare, pe care il poate executa maestrul Reiki pe pacient, acesta va simti mult mai clar si mai distinct senzatiile conferite de energie. Pentru o anumita perioada de timp dupa terminarea tratamentului Reiki, cativa pacienti isi vor simti capul plin de lumina, de aceea este recomandabil sa nu ii ridicam brusc de pe locul desfasurarii acestuia.

 

REZULTATELE AUTOTRATAMENTULUI / TRATAMENTULUI REIKI

Practicand zilnic Reiki, viata dumneavoastra se va schimba radical. Initial veti observa o schimbare a atitudinii fata de dumneavoastra a celor din jur, apoi veti iradia o stare de calm, liniste, pace interioara, iar oamenii se vor simti bine in prezenta dumneavoastra, chiar daca nu spuneti absolut nimic. Intr-o prima faza creste sensibilitatea si senzitivitatea palmelor, apoi intuitia se dezvolta foarte mult (veti sti daca o persoana va minte, ori nu; ba chiar cine va suna la telefon, inca inainte de a ridica receptorul). Urmeaza apoi o faza mai avansata, in care veti fi capabil sa sesizati dezechilibrele energetice si afectiunile unei persoane trecand doar pe langa ea, chiar fara a o atinge.

Lucrurile nu se opresc aici. Practicand si mai departe Reiki, vi se poate deschide instantaneu ochiul celest (al treilea ochi, ochiul spiritului) cu ajutorul caruia veti vedea multe lucruri interesante. Apoi, dupa o alta perioada de practica, se dezvolta telepatia si clarauzul, permitandu-va sa accedeti lumi nebanuite initial, la inceputul acestui drum.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci pur si simplu este necesar sa practicati ca sa puteti proba chiar dumneavoastra veridicitatea celor afirmate mai sus. Aceasta este calea directa, scurta si fara nici un dubiu.

 

UTILIZAREA REIKI IN VIATA DE ZI CU ZI

Primul nivel de Reiki poate fi folosit intr-o multitudine de situatii, dintre acestea reamintind doar:

·         Tratamentul propriei persoane – autotratamentul

·         Tratamentul altor persoane

·         Tratamentul plantelor (plante de apartament, ghivece de flori, seminte de plante inainte sa fie puse la incoltit, copaci taiati)

·         Tratamentul animalelor (pasari de apartament, caini, pisici, pestii dintr-un acvariu)

·         Se poate aplica Reiki pe hrana, apa potabila, cristale, pietre semipretioase, medicamente, cadouri, aparatura electronica.

·         Dezvoltarea spirituala si cresterea intuitiei prin aplicarea zilnica a tehnicilor japoneze invatate in acest prim stadiu

 

Reiki este o stiinta ce trebuie initial invatata de la un maestru Reiki, dar si o arta, care va lasa decizia si expresivitatea sa fie puse in valoare. Folositi-va imaginatia si creativitatea pentru a utiliza Reiki in orice imprejurare. Si nu uitati: Reiki poate fi marginit doar de limitele pe care i le impuneti dumneavoastra.

 


SHAMBALLA REIKI PENTRU PLANTE SI ANIMALE

 

Toate fiintele vii sunt bucuroase sa primeasca tratament Reiki si Shamballa Reiki, mai cu seama atunci cand starea lor de sanatate este deficitara.

Plantele, animalele si cristalele sunt mari amatoare de Reiki, desi efectul este cel mai vizibil in cazul plantelor. Daca, spre exemplu, vreti sa tratati o planta in ghiveci tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cuprindeti ghiveciul intre palme, cu intentia ca faceti un tratament Reiki, cu durata de cateve minute, pentru planta din ghiveci. Daca este o planta mai mare, puteti face tratament si la nivelul frunzelor, nefiind nevoie nici macar sa atingeti frunza.

 

IMBRATISARILE SHAMBALLA REIKI

 

Acum ca aveti acordajul Shamballa Reiki, puteti transmite energie doar daca atingeti sau priviti pe cineva. Daca tineti lipite degetele mainilor atunci cand atingeti pe cineva, energia se va transmite mai concentrat.

Imbratisarile sunt sanatoase: ajuta sistemul imunitar al organismului, vindeca depresiile, reduc stresul si induc somnul. Sunt revigorante, intineritoare, datatoare de energie, nu au efecte secundare neplacute, asa ca se prezinta ca un medicament miraculos. Imbratisarea este naturala, fireasca, nu contine nici E-uri, nici pesticide, nici coloranti, nici conservanti si nici nu ingrasa. Nu se deterioreza, nu trebuie sa i se schimbe bateriile, nu trebuie verificata periodic de un specialist, nu incarca nota de plata la curentul electric, rezista inflatiei, nu are nevoie de polita de asigurare, nu se platesc impozite pentru ea, nu are nevoie de spatiu de inmagazinare sau de parcare, puteti s-o luati oricand cu dumneavoastra si puteti s-o dati inapoi celui care v-o ofera.

Incercati-o mai intai pe rude si pe prieteni, chiar daca ei nu au primit acordaj Reiki, sau tocmai de aceea.

 

 

 

IMPAMANTAREA DUPA TRATAMENT

 

Atingeti-va laolalta degetele fiecarei maini, intrerupand astfel legatura cu pacientul. Spalati-va mainile cu apa rece, pentru a scapa de orice energii colectate la nivelul campului aurei. Asemeni unui electrician, care ne leaga la pamant prizele din case, si noi trebuie sa realizam constient o impamantare dupa fiecare tratament. Numai ca pentru noi procesul decurge altfel.

Exista mai multe modalitati de impamantare, toate avand finalitatea de a va simti in legatura cu pamantul. Puteti folosi energia pamantului pentru echilibrare si vindecare, asa cum folositi energia vindecatoare multidimensionala Shamballa, dar puteti crea un canal prin care energia pamantului sa intre in legatura cu oameni, plante, animale sau chiar cu planeta insesi. Cu cat veti exersa mai mult impamantarea si lucrul drept canal pentru energia pamantului, cu atat rezultatele vor fi mai eficiente.

Urmatorul exercitiu este foarte practic, ajutandu-ne sa scapam de energiile reziduale, dar si contribuind la vindecarea planetei. Cand facem acest schimb de energii trimitem planetei energii reziduale, pe care le transforma imediat, dar si energii benefice, vindecatoare, diferite de cele pe care ni le ofera ea.

1.  Stati cu talpile ferm pe podea, cu umerii drepti, cu genunchii usor indoiti

2. Relaxati-va si respirati linistit, fiind constienti ca talpile stau pe podea si ca picioarele va tin vertical

3. Fiti atenti la talpi, imaginandu-va ca se scufunda in pamantul de sub dumneavoastra. Plantati-va talpile in pamant.

4. Imaginati-va ca sunteti copac si ca radacinile va patrund adanc in pamant de la nivelul talpilor. Lasati radacinile sa coboare in adancime, printre soluri si roci, spre centrul fierbinte si topit al planetei. De indata ce radacinile au ajuns in centrul fierbinte al pamantului, imaginati-va ca va ancorati de ele, ramanand conectati cu pamantul.

5. Puteti sa va reconectati dupa fiecare 45-60 secunde. Exercitiul de mai sus va va impamanta. Daca doriti sa continuati, canalizand energia pamantului, continuati dupa cum urmeaza:

6. Simtiti cum sira spinarii si radacinile sunt deschise energiei pamantului, permitand acesteia sa curga cu usurinta si fara efort prin ele. Va puteti imagina ca odata cu fiecare noua inspiratie primiti un nou flux de energie.

 7. Permiteti energiei sa urce de-a lungul sirei spinarii, inundandu-va intregul corp si curgand spre varful capului.

8. Permiteti energiei sa va cuprinda pieptul si inima, coborand in brate si in maini, prin care energia curge ca prin niste tuburi.

9. Atunci cand simtiti ca energia urca pe sira spinarii si coboara prin brate, atingeti podeaua cu palmele, retrimitand energia spre pamant, stiind ca energia hraneste si vindeca planeta.

10. Puteti sa doriti sa va reconectati cu pamantul la fiecare 45-60 secunde, pentru a asigura curgerea energiei.

 

ECHILIBRAREA CHAKRELOR

 

1. Cand efectuati o echilibrare a chakrelor, tineti permanent degetele mainii drepte impreunate si miscati mana dreapta din dreptul unei chakre spre cea urmatoare. Nu uitati ca sunteti conectati la nivel energetic.

2. Pentru a face echilibrarea chakrelor unui pacient, tineti mana stanga deasupra chakrei coroana a acestuia (care sta culcat cu fata in sus) pana cand simtiti ca energia curge prin palma mainii stangi.

 3. Apoi coborati mana dreapta spre chakra a sasea, mentinand palma stanga deasupra charei a saptea, pentru a monitoriza curgerea energiei. Cand simtiti ca s-au echilibrat cele doua curgeri (cam dupa 60-90 secunde), mutati mana dreapta deasupra chakrei urmatoare pe care o veti echilibra in acelasi mod.

4. Cand toate chakrele au fost echilibrate, periati energia dinspre solduri spre barbie (cu 15-20 de treceri), timp in care se mentine mana stanga deasupra chakrei coroana, apoi periati energia spre mana stanga pe care o indepartati in timpul perierii.

 

EXERCITII DE ROTIRE A CHAKRELOR

 

Aceste exercitii va ajuta sa va rotiti corect si sa va echilibrati chakrele. Fiecare dintre chakrele principale are o culoare care ii este asociata. In plus, fiecare dintre chakre ar trebui sa se roteasca intr-o anumita directie.

Problema este: cum determinam modul in care ar trebui sa se roteasca ele corect?

O varianta de raspuns ar putea fi urmatoarea. Inchideti in pumn mana dreapta, lasand degetul opozabil afara, asa cum fac autostopistii. Cand indreptati degetul mare spre o chakra, degetele stranse in pumn va arata sensul corect. De exemplu, pentru a verifica rotirea corecta a chakrei radacina, coborati pumnul drept intre coapse, cu degetul mare ridicat in sus, degetele stranse in pumn indicandu-va sensul corect. Trebuie observat ca spatele chakrei se misca aparent in sens invers.

Pe masura ce efectuati acest exercitiu, observati culorile caror chake pot fi mai greu vizualizate, care chakre par blocate, ca se invart in directie gresita sau ca nu se invart dupa conturul unui cerc. Observati totodata care dintre chakre sunt deja echilibrate. Acest lucru va va ajuta sa decideti unde anume trebuie sa va concentrati explorarea si efortul de vindecare.

Ce faceti insa cand nu puteti vizualiza? De unde stim ca modelul indicat de experimentul cu pumnul mainii drepte este corect? Este adevarat ca la barbati si la femei unele chakre se rotesc diferit?

Solutia la aceste probleme este cu mult mai simpla decat apare. Puteti comanda chakrelor sa se invarteasca in sensul corect, cu viteza si frecventa corecte, dupa traiectoria corecta. Nu este cazul sa va straduiti prea mult cu acest exercitiu. El se deruleaza de la sine, simpla intentie fiind cheia derularii sale optime.

Urmati pasii urmatori, pana cand chakra isi reia rotirea in parametrii optimi (fie veti putea sa le simtiti echilibrate si le veti putea vizualiza culorile corect, fie veti simti ca puteti trece la echilibrarea urmatoarei chakre).

Inainte de inceperea exercitiului puteti face exercitiul de conectare cu pamantul, pe care vi l-am prezentat deja.

1. Cand inspirati, imaginati-va ca o energie rosie urca de-a lungul picioarelor pana la chakra radacina, dar si ca din aer primiti energie rosie. In acelasi timp, comandati chakrei sa se roteasca la parametrii corecti. Cu fiecare respiratie simtiti ca energia rosie suie pana la prima chakra pe care o invaluie si o echilibreaza. Continuati procedura pana cand o simtiti bine echilibrata.

 2. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a doua chakra. Permiteti energiei rosii de la prima chakra sa se transforme in energie portocalie la nivelul celei de-a doua chakre. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a doua si permiteti energiei portocalii sa patrunda odata cu aerul inspirat. Continuati sa primiti portocaliu in chakra a doua pana la echilibrarea ei.

3. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a treia chakra. Permiteti energiilor rosie si portocalie sa se transforme in energie galbena, care sa se ridice la nivelul chakrei depozit. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a treia. Cu fiecare noua inspiratie permiteti energiei care urca de-a lungul picioarelor sa devina rosie pentru prima chakra, in oranj pentru a doua si in galben pentru a treia, permitand energiei galbene sa intre prin aerul inspirat pana cand simtiti si aceasta chakra echilibrata.

   4. Cu urmatoarea serie de respiratii treceti la cea de-a patra chakra. Permiteti energiilor rosie si portocalie, galbena sa se transforme in energie verde, care sa se ridice la nivelul chakrei inimii. Vizualizati rotirea corecta a chakrei a patra. Cu fiecare noua inspiratie permiteti energiei care urca de-a lungul picioarelor sa devina rosie pentru prima chakra, sa devina oranj pentru a doua, galbena pentru a treia, verde pentru a patra, permitand energiei verzi sa intre prin aerul inspirat pana cand simtiti si aceasta chakra echilibrata.

5. Procedati la fel cu chakra a cincea (albastru), a sasea (violet), a saptea (alb), a opta (verde smarald si purpuriu), a noua (verde albastru), a zecea (alb opal), a unsprezecea (portocaliu-roz), a douasprezecea (auriu stralucitor).

6. Cand ati terminat, ramaneti inundati de lumina atat timp cat este necesar, multumiti energiei si deschideti ochii usor. Beti un pahar de suc de fructe sau de ceai. Urmariti si notati-va senzatiile aparute, ca si modificarile starii generale de sanatate.

 

 

FORMELE DE GAND – TRANSFORMAREA EMOTIILOR LA NIVEL FIZIC

 

Dezechilibrele emotionale se manifesta adesea la nivel fizic, corpul raspunzand la acestea inconstient, cu un complex de reactii care sustin dezechilibrele. Intelectul pune la dispozitie “forme de gand” care actioneza asupra organismului si dau nastere la infectii, cancer, calcifieri, disfunctii functionale, etc. Gandurile noastre negative dau nastere la dezechilibre etice, care se oglindesc in afectiuni de sanatate.

Cel mai adesea “formele de gand” actioneza asupra inimii, caci ea este centrul emotional si raspunsul il dam (constient sau inconstient) la nivelul ei.

Gandurile negative nu se refera neaparat la oamenii si situatiile din jurul nostru, ci chiar si la propria noastra parere si reactie cu privire la noi insine.  Asa se face ca mai toate bolile, fizice, emotionale sau mentale, au drept cuza incapacitatea unei persoane de a se iubi pe sine, considerandu-se nevrednica, vinovata, nascuta in pacatul original.

Fireste, mai ales in conditiile deprecierii spirituale moderne, omul nu trebuie rupt de preceptele religioase careia ii apartine, dar trebuie gasit echilibrul optim in interpretarea acestora. Daca noi nu gasim puterea si intelepciune de a ne accepta asa cum suntem si de a ne ierta greselile, cum am putea spera ca Dumnezeu sa ne ierte ?

Trebuie sa ne vedem ca pe niste fiinte care merita iubirea si iertarea lui Dumnezeu, sa simtim pentru noi insine si pentru cei din jurul nostru fericire, bucurie, pace, armonie, bine si iubire.

 

 «  “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau si din toata puterea ta.” Aceasta este cea dintai porunca. Si: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Mai mare porunca decat acestea nu este. »

(Marcu 12 – 29, 30)

 

PRINCIPIILE REIKI - VARIANTA ORIGINALA JAPONEZA

 

Metoda  secreta  de a invoca binecuvantarile

Medicina secreta a tuturor bolilor

 

   Doar astazi nu te mania, nu te ingrijora.

  Apreciaza munca pe care o faci.

  Fii bun cu toti oamenii.

  In fiecare dimineata si seara, impreuneaza-ti mainile in rugaciune.

  Gandeste-te la aceste cuvinte cu mintea ta si canta-le cu gura ta.

  Foloseste Metoda Usui Reiki pentru a-ti schimba corpul si mintea.

 

   SAU

 

Doar astazi,

Nu te enerva, nu te ingrijora,

Ci fii recunoscator,

Fa-ti onest munca

Si arata bunatate celorlalti oameni.

 

PRINCIPIILE REIKI - VARIANTA  REIKI ALLIANCE (TAKATA)

 

Astazi voi multumi pentru multiplele binecuvintari primite.

Astazi nu ma voi ingrijora.

Astazi imi voi face munca cinstit.

Astazi voi fi bun cu vecinii mei si cu fiecare fiinta vie.

 

 

ECHILIBRAREA CREIERULUI

 

Echilibrarea creierului este o tehnica simpla si eficienta, care permite armonizarea energiilor dintre cele doua emisfere ale creierului.

Echilibrarea creierului  a fost folosita pentru a ajuta usurarea sau inlaturarea durerilor de cap sau a migrenelor, in controlul epilepsiei si in cazuri de dislexie. Tehnica poate fi utilizata si la echilibrarea altor parti ale corpului, pentru a ajuta la usurarea durerilor si la inlaturarea blocajelor. Cand lucrati la echilibrarea creierului cuiva, sunteti si dumneavoastra echilibrati in acelasi timp.

1. Lucrati cu un partener / pacient. Puteti sta confortabil pe pat / podea, cu spatele sprijinit, iar partenerul isi poate sprijini capul in poala dumneavoastra. Sau, daca lucrati pe o masa de masaj, pacientul poate sta intins pe spate, iar dumneavoastra puteti sta (in picioare sau asezat) la capataiul lui. Mai exista posibilitatea ca pacientul sa stea in picioare, iar dumneavoastra sa stati, in picioare, in spatele scaunului.

2. Conectati-va cu pamantul si lasati energia pamantului sa va patrunda prin picioare, corp si maini

3. Asezati usor mainile pe tamplele pacientului, deasupra urechilor.

4. Apoi canalizati energia pamantului printr-o singura mana, trecand-o prin creierul pacientului spre cealalta mana. Permiteti celei de-a doua maini sa fie neutra si receptiva, ca sa simta energia ajunsa de la mana care trimite energie. Sesizati cat de usor sau dificil se realizeaza curgerea energiei prin creierul pacientului.

 5. Continuati canalizarea energiei intr-un singur sens pana cand simtiti energia in mana receptoare, dupa care schimbati sensul.

 6. Continuati alternanta trimiterii de energie prin creierul pacientului pana cand rezistenta pe care o percepeti intre maini va fi aceeasi din ambele sensuri.

7. Echilibrarea creierului ia cam 3-5 minute si poate fi repetata zilnic, sau la fiecare doua zile diferenta.

 

Atunci cand lucrati la echilibrarea creierului cuiva, deveniti si dvs. echilibrati, asa ca nu este nevoie sa vi se faca separat echilibrarea.

Procedura se poate aplica si ca o metoda de autotratament, lucrandu-se cu energie Reiki sau Shamballa Reiki.

 

MEDITATIE PENTRU ENERGIZARE

 

Chinezii si japonezii considera drept centru al energiei Chi sau Ki un punct asezat la doua degete sub ombilic, numit Tantien sau Tanden (mai cunoscut de vestici drept Hara). Se considera ca in acesl punct se intalnesc energia pamantului, care se misca orizontal, in valuri paralele cu suprafata pamantului, si energia spirituala) care urca si coboara de-a lungul sirei spinarii.  Meditatii similare se folosesc in unele forma ale artelor martiale, cu scopul de a creste si de a inmagazina Chi. Este interesant de observat ca in timpul meditatiei conectati diferite energii doar atingand degetul opozabil de degete diferite ale aceleiasi maini.

1. Stati asezati confortabil, cu mainile sprijinite pe coapse, cat mai comod si mai aproape de genunchi. Degetul mare se atinge de degetul aratator.

2. Inspirati pe nas (pana numarati la patru), vizualizand lumina alba coborandu-va in inima.

3. Expirati pe gura (tot cat ati numara pana la patru) vizualizand lumina coborand pana in Tanden si ganditi “primeste aceasta sursa vitala si inmagazineaza-o”.

4. Repetati inspiratia si expiratia in aceleasi conditii de inca trei ori, astfel incat pentru fiecare deget atins de opozabil sa faceti cate patru asemenea respiratii. La a patra expiratie, tineti-va rasuflarea cam cat ati numara pana la douazeci.

   5. Mutati degetul mare, atingand urmatorul deget, la ambele maini deodata.

6. Repetati pasii de la 2 la 4 de inca noua ori (ajungand la un total de 40 de respiratii). Ajutati-va de mutarea de deget pentru a tine numaratoarea. Practicand cat mai des, veti simti diferenta.

 

 

AFIRMATII PENTRU ECHILIBRAREA ENERGIEI

 

CHAKRA RADACINA

Cred ca Eul meu Superior imi asigura toate nevoile. Viata mea este plina de prosperitate.

CHAKRA SUBOMBILICALA

Imi accept si imi recunosc sexualitatea. Sanatatea mea fizica este puternica si pura.

CHAKRA PEXULUI SOLAR

Cu blandete si intr-un mod sanatos, imi eliberez toate sentimentele nerezolvate. Imi revendic puterea proprie.

CHAKRA  INIMII

De bunavoie si cu usurinta ofer si primesc iubire, ma iert pe de-a-ntregul si pe ceilalti pentru toate si judecatile trecute.

CHAKRA GATULUI

Cu usurinta si cu eleganta imi exprim cele mai adanci simtaminte si emotii.

CHAKRA  OCHIULUI AL TREILEA

Viziunea mea interioara este clara si puternica. Am incredere in intuitia mea si in viziunea mea interioara.

CHAKRA COROANA

Accept  si imi recunosc spiritualitatea.

 

Imi acord permisiunea de a functiona in conditii de sanatate perfecta.

Permit fiecarei celule sa se elibereze.

Detin controlul corpului meu si actionez responsabil.

Inlaturand cauzele, nu va mai fi nici un efect nedorit.

 

 

POST

Beneficiile postului sunt prezentate in aproape toate religiile lumii. Pentru o persoana care lucreaza cu energii inalte va fi tot mai usor sa renunte la excese alimentare, periodic sau total, si sa nu-si mai supuna corpul unor agresiuni alimentare cu acizi grasi, grasimi, proteine de origine animale greu prelucrabile, toxine. Veti intalni multe pareri si sugestii, dar decizia aplicarii uneia sau alteia va apartine.

 

CINCI RITUALURI DE YOGA TIBETAN

 

Cele cinci ritualuri care va vor fi prezentate in continuare lucreaza la nivel organic, dinspre interior, ajutand la incetinirea imbatranirii sau chiar la intinerire.

Aceste exercitii sunt foarte puternice si lucreaza la mai multe nivele, tonificand organismul, musculatura, inviorand circulatia, relaxand mintea si intarziind aparitia semnelor de imbatranire. Lucrati in propriul dumneavoastra ritm, incepand cu cinci repetari ale ciclului de exercitii. Respirati adanc si lejer, inspirand pe nas si expirand pe gura. Puteti mari saptamanal numarul exercitiilor cu cate doua, dar nu mai mult de douazeci si una.

Nu exagerati, nu va fortati corpul, dar nici nu va lasati pe tanjala, caci veti obtine efectul invers, golindu-va de energie.

 

1. 1.    Rasucirea corpului

 

·         Stati in picioare, cu bratele drepte, in lateral, la inaltime umerilor.

·         Palma stanga este orientata in sus, dreapta in jos.

·         Incepeti sa va intoarceti usor, din sold, in sensul acelor de ceasornic.

·         Concentrati-va privirea pe cat posibil catre un singur punct, in vreme ce va rasuciti.

·         Opriti-va, respirati adanc, in vreme ce impreunati palmele, ridicati-le deasupra capului, apoi coborati-le usor cu o miscare circulara.

·         Respiratiile va ajuta sa integratii energiile in sistem

·         Este bine daca va puteti deprinde sa faceti exercitiul meditand la ceva placut

·         Daca ametiti sau va incarcati prea mult, relaxti-va, respirati, respirati usor pana va echilibrati din nou

 

2.  Indoirea corpului

·         Stati intisi pe jos, cu sira spinarii dreapta si palmele sub fese

·         Inspirati adanc, iar pe masura ce expirati incercati sa apropiati cat mai mult capul si picioarele

·         Puteti indoi usor picioarele daca este necesar

·         Dupa ce ati repetat exercitiul, lasati mainile sa se odihneasca pe abdomen si respirati de trei ori.

 

 

3.  Turnul indoit

·         Ingenunchiati, cu spatele drept, mainile pe fese, barbia la piept

·         Aplecati capul spre spate, mult si intariti anusul

·         Degetele de la picioare sunt drepte sau stranse

·         Relaxati-va cand reveniti cu barbia in piept

·         Asezati-va pe fund, cu mainile pe burta, respirand adanc

 

4.      Podul

·         Stati culcati pe spate, cu picioarele departate, cu mainile pe langa cap , cu palmele sprijinite pe podea.

·         Ridicati corpul sus, sprijinindu-va pe membre, formand cu corpul o masa si intariti muschii membrelor

·         Reveniti pe podea, cu mainile pe abdomen si respirati usor

 

5.      Podul mobil

·         Stati culcati pe burta, cu palmele la nivelul umerilor, cu barbia in piept si degetele picioarelor stranse

·         Ridicati bazinul sus, pastrand capul jos, la podea. Cu timpul, doar palmele si talpile picioarelor vor mai atinge podeaua.

·         Reveniti, stati intins pe spate, respirati adanc si relaxati-va

 

MEDITATII SPECIFICE GRADULUI INTAI DIN SHAMBALLA REIKI

 

ARCHANGHELUL MIHAIL TAIND LEGATURILE

 MEDITATIA CU FLACARA ARGINTIU-VIOLETA

 


Comments