Ingemar Wiklund författarsidaVarför blir man författare? När är man egentligen en författare? Är författare annorliunda jämfört med andra människor?

Skall jag vara helt ärlig tror jag att alla människor kan skriva böcker, precis som alla människor kan måla tavlor. Det som skiljer är att författaren har ett större intresse för språk än de flesta andra, tycker om att läsa och gillar att uttrycka sig i skrift.

Eftersom allt det passar in på mig tycker jag att jag kan kalla mig för författare.

Ett annat krav brukar vara att man måste ha skrivit en bok innan man kan kalla sig författare. Det har jag faktiskt också gjort.

Sedan finns det de som anser att boken också måste ha blivit utgiven av något förlag, men dit har jag inte kommit ännu.

En annan tanke som förföljt mig de senaste månaderna är: ”vill jag verkligen bli utgiven av ett förlag och börja försörja mig som författare istället för lärare?” och skall jag vara helt ärlig mot mig själv är svaret nej. Jag tycker om att skriva, det är min hobby. Skulle skrivandet istället bli något jag är tvungen att göra varje dag för att överleva skulle jag inte ha någon hobby längre. Vad skulle jag då göra för att roa mig under ledig tid då jag saknar andra sysselsättningar.

Vem är jag då, helt kort:
Jag är en glad amatörförfattare, bördig från Örnsköldsvik i Västernorrland men numera bosatt på Tjörn på Västkusten.
Jag försöker ofta skriva något i datorn under ledig tid, men eftersom jag arbetar som lärare är de lediga stunderna alltför korta.
Jag har varit medlem på Kapitel1 sedan januari -2013 och jag tycker att det är ett trevligt ställe att få utlopp för kreativ lusta när helst jag hinner.
Av den anledningen är också det mesta jag skrivit i modern tid från 2013 och framåt.

"Tiden är en mara, ett vilddjur som ständigt flåsar oss i nacken"

Läs mer om Ingemar Wiklund

Comments