INFORMATIKA I RAČUNARSTVO… je redovni predmet (za učenike petog, šestog i sedmog razreda) koji se održava po novom nastavnom programu. Nastava se odvija u svim višim razredima (od petog do osmog) po 1 čas nedeljno i časovi su uklopljeni u raspored.

Opšti cilj nastave informatike i računarstva jeste da se učenici osposobe za korišćenje računara i steknu veštine u primeni računara u svakodnevnom životu.

Na časovima informatike učenici koriste online učenje na platformi Edmodo. Dajemo mogućnost učenicima koji imaju interesovanja da se uključe u ažuriranje učeničke strane sajta i kroz svoje radove prezentiraju svoja interesovanja i u školi i van nje.

Deca koja žele da se više angažuju u ovoj oblasti imaju nekoliko vrsta takmičenja na kojima se mogu iskazati. 

Učenicima se daje mogućnost da učestvuju u online takmičenju Dabar koje je namenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresovani za različite oblasti računarstva i informatike.

Takmičenje Programer Junior koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarska gimnazija je takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija na zadate teme. 

Poeni na takmičenjima iz programiranja koje organizuje Društvo matematičara Srbije utiču na povećanje poena za upis u srednju školu za osvojena mesta. Oni takođe daju i mogućnost upisa u Računarsku gimnaziju bez polaganja prijemnog ispita za najbolje učenike u ovoj oblasti. Takmičenja su izuzetno organizovana i sprovode se pod upravom Društva matematičara Srbije.


Nastavnici:
Tatjana Pantelić
Marjana Mladenović


e-mail: informatikapancic@gmail.com