Tafelpiano van der Does 1825nog te restaureren............
 
 
 Tafelpiano (piano-forte) uit 1825 gebouwd door Corneille Charles Emanuel van der Does à Amsterdam (1769 – 1827)

Het is mij niet bekend hoe dit instrument bij een rijke Scheveningse familie terecht is gekomen. Wel weet ik dat deze reder beslist niet muzikaal was. Hij heeft getracht om van deze tafelpiano een luxe bureau voor  in zijn kantoor te maken…!

Twintig jaar geleden kocht ik via een antiekhandelaar uit  ’s-Gravenhage dit meubelstuk voor 750 gulden. Ik wilde het  weer in de oorspronkelijke staat terug brengen en prachtig laten klinken (bouwtekening aanwezig). Ik was zelfstandig ondernemer en wegens  tijdsgebrek is het mij dat toen niet gelukt.

Inmiddels ben ik gepensioneerd  en is mijn interesse voor het bouwen en restaureren van muziekinstrumenten de kant van draaiorgeltjes uitgegaan.

Geïnteresseerden met restauratieplannen mogen  deze verborgen schat tegen ‘n redelijke vergoeding overnemen. De onverlaat echter, die hiervan een werktafel wil maken, zal echter het hoogste bod moeten betalen!meer informatie: reijnier@gmail.com


    Atelier "In den oude Crooncurck" voor instrumentenbouw en restauratieAndere instrumenten die ik in de loop van de tijd heb gebouwd:


Handdraaiorgel                  
https://sites.google.com/site/indenoudecrooncurck/kistdraaiorgel


Klavecimbels en clavichords       https://sites.google.com/site/indenoudecrooncurck/italiaans-2-klaviers-klavecimbel

Keltische harpen                         https://sites.google.com/site/indenoudecrooncurck/keltische-harp


Comments