Imobiliare

Odată cu dezvoltarea proprietăţii private de după 1989 şi reîmproprietărirea persoanelor care îşi pierduseră proprietăţile în perioada comunistă, imobiliarele au devenit un sector important al afacerilor. Cumpărarea de imobiliare presupune o foarte mare investiţie, o mare diversitate de strategii în funcţie de caracteristicile specifice ale terenului, şi specialişti în servicii auxiliare, astfel încât afacerea cu imobiliare include acum:

  • Evaluarea - servicii profesionale de evaluare a preţului
  • Brokeraj - pentru a asista cumpărătorii şi vânzătorii pe perioada tranzacţiilor
  • Dezvoltare - creşterea valorii terenului prin âmbunătăţiri şi construcţii noi
  • Management - administrarea proprietăţii în locul proprietarului
  • Marketing - administrarea şi promovarea cânzărilor ca parte a afacerii cu imobiliare
  • Investiţii - managementul investiţiilor în imobiliare
  • Relocare - servicii de relocare a persoanelor sau afacerilor în alte zone
  • Corporativ - afacerile corporative cu imobiliare pentru a sprijini astfel afacerea principală a firmei respective

Pentru fiecare domeniu în parte, există trei diviziuni principale: rezidenţiale, comerciale, sau industriale. De obicei o firmă care activează în domeniul afacerilor imobiliare se ocupă doar de una din cele trei diviziuni.

Afacerile cu imobiliare este strâns legată de cea din domeniul construcţiilor.

Ca o activitate derivată, a apărut conceptul de “Imobiliare Internet”, care presupune investiţii făcute în nume de domenii. Există o legătură foarte strânsă între numele de domenii şi afacerile cu imobiliare, întrucât în prezent afacerile de succes cu imobiliare se desfăşoară în special pe Internet, unde cine deţine un nume de domeniu sugestiv şi bine promovat pe Internet va avea un avantaj substanţial asupra competitorilor săi direcţi.

De aceea, unul din primele acţiuni pe care trebuie să le intreprindă o firmă activînd în domeniul imobiliarelor este să îşi cumpere un nume bun de domeniu. O sursă bună de astfel de nume de domenii, unele cu situri web gata realizate, se găseşte la http://www.internetbroker.ro: agenti-imobiliare.ro, agentieimobiliare.com, agentieimobiliare.eu, agentiimobiliare.com, agentimobiliare.ro, imobiliareanunturi.com, imobiliaremehedinti.ro, realestateagencies.ro, romaniarealtors.com, wwwimobiliare.ro, etc.

Este bine să alegeţi numele de domeniu ţinând cont atât de ţinta dvs. (cumpărători şi/sau vânzători din ţară sau din străinătate), căt şi de caracteristicile principale ale afacerii dvs. (sunteţi agenţie de imobiliare, agent direct imobiliare, sau o simplă persoană fizică).

Mult succes!

(Din Afacerile cu imobiliare)

Comments